Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý dopravní policista Roger se přihlásil do supertajného kurzu, který mu má pomoci získat lásku Amandy. Na místě zjišťuje, že cílem kurzu není získat srdce dívky, ale dostat se jí pod sukni. A účel světí prostředky - rozuměj všechny prostředky. Vedoucí kurzu Dr. P (Billy Bob Thornton) používá drsné a někdy i bolestivé metody, které jsou ovšem mimořádně účinné. Partička studentů složená z ťulpasů a nekňubů, co vždycky stáli někde v rohu, najednou zjišťuje, kde byla chyba a proč dostávali neustále košem. Z plachého Rogera se stává lev salónů. Situace se radikálně mění v okamžiku, kdy Dr. P dostane zálusk na Amandu. Nastává nemilosrdný souboj učitele a žáka. Žádná podpásovka není dost podlá a údery se rozdávají výhradně zezadu.

Režisérem filmu je specialista na komedie Todd Phillips (Starsky & Hutch, Road Trip). Rogera hraje nastupující komediální hvězda Jon Heder a Amandu Jacinda Barrett, známá z filmů Poseidon nebo Bridget Jonesová - S rozumem v koncích. Hereckou sestavu doplňují Michael Clarke Duncan, Luis Guzmán a v menší roli i Ben Stiller. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (227)

oje 

všechny recenze uživatele

Dám tři hvězdy, ale nic moc to nebylo. Z Hedera toho jako z komika příliš nevymačkali a jeho image dementa mohla být využita daleko intenzivněji. Mísení žánru mírně ztřeštěné komedie a romantiky se ve výsledku lehce neutralizuje a film nakonec z řady nevybočuje ani v jednom směru. Kdyby na plátně častěji Hederovy sekundoval ještě jeden další zdatný komik, tempo by se možná dalo udržet snáz. Jedna zchůzka s tímto filmem bohatě stačí. Souboj o dívku svede hrdina i v o něco vydařenější komedii Kurs sebeovládání. Alternativa: Anger Management, Mama´s Boy. ()

silent cut 

všechny recenze uživatele

Vítejte na lince kurzu svádění. Pro přihlášení se do kurzu zmáčněte jedničku. Ehm... Pro přihlášení do kurzu zmáčkni jedničku. Já, já, já sem jen... Zmáčkni jedničku ty kreténe a gratuluju, už teď si můj nejhorší žák... Schematičnost sice v první chvíli začíná poněkud vadit, nicméně gradující souboj neni vůbec špatnej... Jo... a pepřák ve výtahu... ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Navzdory negativním kritikám a zvěstem, že jde o propadák, jsem Škole svádění Billy Bob Thortona dal šanci a byl jsem odvděčen výbornou komedií, u které jsem slzel smíchy. Konec je trochu předvídatelný a příliš holywoodský, ale celkový dojem je na čtyři hvězdičky. A Michael Clarke Duncan jako pomocník učitele svádění je naprosto dokonalý:) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie, která má dynamický průběh a dramatickou jiskru, a které vévodí Billy Bob Thornton, charismatický, lišácký, ale také nechutný a úlisný. Jon Heder by se měl ale honem rychle poohlédnout po nějakém jiném žánru, nebo bude pravděpodobně zaškatulkován. Duncan pobavil, Stiller pobavil a celkově jsem se zasmál dostkrát na to, abych film ohodnotil 70%. 35 miliónů dolarů(rozpočet)/20 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A čo je to vlastne tá ´misa´?“ – „To je keď ti strčia hlavu do záchodu a spláchnu.“ – „Aha. Tak potom aj mne dali misu.“ Toto mi dosť pripomínalo KURZ SEBAOVLÁDANIA, ale bolo to ešte slabšie (a pritom oba filmy mali na to, stať sa výbornými komédiami). Tam, kde minule exceloval Jack Nicholson, sa motá Billy Bob Thornton (čoraz viac sa podobajúci na Sama Neilla) so svojráznymi technikami vyučovania („Predčasne skončím prvú hodinu, je mi z tých vašich blbých ksichtov úplne nahovno.“). Občas snímka chytí drajv (ponožka, tenis, slzný sprej, Ben Stiller), ale väčšinou dopláca na zbytočne veľa postáv, tuctový scenár, tuctové všetko. Jon Heder (NAPOLEON DYNAMIT) je každopádne asi dosť veľký (nielen komediálny?) talent. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Eli (Todd Louiso) sa na letisku predstaví ako agent Gaylord. Je to narážka na postavu Gaylord Focker, ktorú hral Ben Stiller vo filme Jeho foter, to je lotor!. (mesneyi)
  • Film se natáčel v Long Beach a Los Angeles v Kalifornii a na Long Islandu v New Yorku. (rafix)

Reklama

Reklama