Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (609)

Shit 

všechny recenze uživatele

Jo a jo a jo, tohle můžu. Díky opět skvělým Rowanu Atkinsovi sem se nenudil ani na chviličku, ba co víc, úžasně sem se bavil. Jeho cesta na pláž je fakt nabitá nejrůznějšíma fórkama a některý z nich jsou skoro až geniální. Sice jě tady Bean až trošku moc retadovanej, ve velký filmový katastrofě na tom byl líp, ale nijak to filmu neškodí. Takhle sám táhnout komedii dokáže fakt asi jenom Atkinson a když se k jeho grimasám a pohybovým kreacím přidá slušnej příběh s příjemným obasezením a skvělá svižná muzika, tak nemůžu jinak než za 5. Taky potěší Roden v jedný z vedlejších rolí, ale ne zas tak moc vedlejší. Tenhle film mi fakt dokonale zved náladu o 100% a o tom by to mělo být ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No neviem ako je to možné, ale aj napriek tomu, že som si uvedomoval, že toto asi nebude Beanov najväčší úspech, tak tie vtipy, ktorými mi navodil na perách úsmev stačia na slušný nadpriemer. Je len škoda, že na filmoch nepracujú tvorcovia krátkych skečov, ktoré budú ešte asi dlhé roky vyhľadávanými komickými klenotmi, pretože z nich sa tu objaví len veľmi málo náznakov. A je to škoda aj z toho pohľadu, že to nie je pre Atkinsona a ani pre nás vôbec dobré východisko pre ďalšie možné nakrúcanie bláznivých príhôd pána Beana. 70%. ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

"Příště budu vybírat pečlivěji." Tohle se mi honilo hlavou, když jsem odcházel plný rozpaků z (doufejme) posledního výstupu Beana. Před 10 lety v "Největší filmové katastrofě" to ještě šlo. Tohle byl ale trapný pokus o něco vtipného. Atkinson se bohužel tváří 99% celého filmu jako pako a jeho stále dokola omýlané fórky typu papírky na ksichtu, hýbající se uši, oči dokořán...měl jsem opravdu chuť se zvednout a odejít znechuceně pryč. Naštěstí jsem zůstal. Roden s Dafoeem film zachraňují a především ve scénkách, kde se motá jeden z nich, řadím mezi ty nejpovedenější. Možná proto je finále v Cannes tak vydařené. Většina vtipů je trapná a vyšumí do prázdna, ale abych jen nekritizoval - občas se vyskytují ve filmu světlé momenty a především u zvedání telefonu za důsledkem zjištění toho správného posledního dvojčíslí, jsem se dost smál (chlap na hajzlu rulezZ). Co říct celkově? Pokud máte rádi Beana, nechoďte na to. Pokud máte rádi komedie, nechoďte na to. Já na to doplatil a prosím, už nikdy víc. Všechno bylo tak nějak násilně natočené a křečovitě provedené. I když se polovina kina smála, bylo znát, že většina kinosálu bylo zaplněna malými caparty, kteří se smáli opravdu každé blbosti. Ti starší věděli, že tohle je průser. Rowane, neměl si to brát, i když ve mně budeš stejný chlápek, co místo usínání u mobilních melodií budeš kýchat na cenné historické knihy a zavírat dveře koledníkům o Vánocích. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Ksichty, ksichty, starý ksichty...já už jsem na to asi moc starej... Chová se jako idiot, chodí jako idiot, párkrát se mi naskytla příložitost k pousmání - bohužel to není zásluha Beana. O scénáři se nemá cenu zmiňovat, jen vzpomínám na dobu, kdy poprvé přišel mr.Bean na obrazovky - pane to byl šrumec !!!! A proč jsem se díval? Kvůli svým dětěm. Ty se bavili náramně. Hlavně ten sedmiletej !!! ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Prázdniny pana Beana nejsou tak špatné jak všichni alespoň na začátku naznačovali. Jde jen o to, že na to musíte jít se správnou partou do kina ( cca v sedmi lidech ) a nebát se zasmát nahlas na celé kino. To vše udělá dobrou atmosféru a film se Vám a mnohým jiným z kina mnohem zpříjemní. Takže hodnocení typu jedna hvězdička nebo dvě, měsíc před premiérou, kdy si to pustíte sami doma, nebo s přítelkyní, před kterou se bojíte nahlas zasmát, aby jste nevypadali jako idiot, na divXu vůbec nerespektuju. To raději ani ten film nehodnoťte. Dal bych snad už i více, ale to už by jsi to nebylo fér, i když 70% bych dal. Zasmál jsem se více než napočítám na prstech, takže účel to splnilo. Až na tu finálí scénu, jako z muzikálu, kdy všichni zpívají, což jsem trošku nepobral, to bylo fajn. A byla to velmi dobrá antireklama na přehnaně umělecké filmy, typu Retro, kdy příliš dlouhé monology a uvažování o samotném životě jsou mnohdy více na škodu. Jinak přejmenování na Karla Rodena III je celkem vtipné. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (26)

  • V závěrečné scéně ve Francii, když Bean (Rowan Atkinson) vychází oknem hotelu a jde po střechách aut a autobusu na pláž, je možné spatřit český autobus Karosa C955 Récréo, který firma Karosa vyráběla mezi lety 2001 až 2007. Předchůdce typu C955 Récréo, typ C935 Récréo, se vyráběl mezi lety 1997 až 2001. Od roku 1999 se vyráběl ve variantě C935E Récréo. (TomasSlach)
  • Prázdniny pana Beana byly oficiálním filmem pro tzv. Den červených nosů 2007, přičemž peníze z filmu byly věnovány charitativnímu sdružení Comic Relief, založeném scenáristou a režisérem Richardem Curtisem a komikem Lennym Henrym. (imro)
  • Keď natáčali príchod Mr. Beana, Stefana a Sabine na filmový festival v Cannes, ľudia v dave volali skutočné meno Emmy de Caunes, neuvedomujúc si, že herečka nakrúca nový film a v skutočnosti sa nezúčastňuje filmového festivalu ako herečka, ale ako postava. (Arsenal83)

Reklama

Reklama