Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Výpravný film z období pádu Římské říše, který se nedávno natáčel i na Slovensku (Spišský Hrad, Červený Kameň). Když se začne Římská říše rozpadat, opustí mladý Romulus Augustus město a vydá se na nebezpečnou cestu, aby vytvořil legii věrných - POSLEDNÍ LEGII. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

A sakra! Čo to spravili s mojou obľúbenou knihou od Valeria Massima Manfrediho?! Predloha je výborný historický (autor je archeológ a odborník na staroveký Rím) a zároveň dobrodružný román (akcie je v ňom naozaj požehnane a svojimi vizuálnymi popismi vyložene prosí o sfilmovanie). Lenže všetky zmeny, ktoré scenáristi urobili, posúvajú príbeh do pozície fantasy báchorky á la Xena, takže fanúšikovia predlohy i znalci histórie môžu vyjsť z kina ruku v ruke a spoločne sa hodiť pod prvú električku. Na druhej strane, vyhodením polovice knižného deja (putovanie polkou Európy je tu zhrnuté do jediného záberu na hrdinov prechádzajúcich cez Vysoké Tatry... ehm, Alpy) film aspoň získal svižnejšie tempo a skôr vám utečie. Doug Lefler je celkom zručný v akčných scénach (veľmi mu pomáha bombastická hudba Patricka Doylea), ale atmosféru a hercov už nezvláda. Čo je celkom škoda, lebo Colin Firth je charizmatickejší než Clive Owen v Kráľovi Artušovi (čo je nepriznaná adaptácia toho istého románu), Ben Kingsley si úlohu Merlina celkom užíva, Kevin McKidd je ako záporák Wulfila zábavne komicko-hrozivý (ako každý správny béčkový zloduch) a na Aishwaryu Rai sa fakt dobre pozerá. Lenže čo narobíte, keď ostatní herci hrajú ako ponocní, dej je blábol, dialógy blbé a film celkovo lacný až hanba (tragické CGI, smiešne masky, príšerné kostýmy a rekvizity a fakt nemožný komparz)? Vidieť Spišský hrad ako súčasť Hadriánovho valu je možno zábavné, ale zároveň aj rušivé a určite sa kvôli tomu neoplatí kupovať lístok do kina. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Poslední legie není tak hrozný snímek jak tady mnozí píšou. Kdyby film měl větší rozpočet a hlavně lepšího režiséra byl by to nářez. Bohužel bitvy působí moc jednoduše, ale aby také ne, když proti sobě válčí pár bojovníků místo několika tisícové armády. Zde byl potenciál hodně nevyužitý. Vůbec by mi pořádný remake nevadil. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

A zrodil se legendární meč, meč jenž nese jméno... Radši ne. Stejně ho všichni známe nebo ne. Trošku mi to přišlo jako epizoda z fantasy seriálu typu Xena nebo Herkules. Ben Kingsley jako čaroděj Merlin vypadal zajímavě. Colinu Firthovi historické kostýmy sluší a vypadá charizmaticky. Jiný pohled na legendu, ale ne zrovna příliš povedený. Tak na jedno zkouknutí. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Politicky najkorektnejší historický malofilm aký bol v živote natočený! Vo filme chýbali fakt už len modrí emzemáci! Človeka ale najviac zarazí fakt, že tento zelený hlien chrchnutý do historických faktov majú na svedomí viac menej zainteresované národy. Keby túto zlátaninu upatlali obtĺstli hamburgerožráci, nejeden fanúšik tohto žánru by sa len škodoradostne uškrnul s veľavravným pohľadom: "kokoti!" by film s vypätím síl dokukal. Nuž, kde nič nieje, ani smrť nič nepoberie! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jako plno lidí i já jsem si ze začátku řikal, že by to zas tak špatné být nemuselo leč není tomu tak. Historická vsuvka, která ze začátku vypadala zajímavě a barevně se později změnila v nudný, hrůzně nasnímaný a se špatnými herci natočený příběh z období, kdy slávy Říma uvadaly jako květina, na kterou postupem času každý zapomněl. Co taky čekat od režiséra, který se podílel na takových seriálech jako například Xena nebo Hercules... Když si to tak vemu z herců mě jedině mohl potěšit Ben Kingsley, ale zrovna on musel hrát čaroděje, který mě jeho proslovy a různými chvaty vytáčel scénu za scénou. Jedna hvězda je prakticky za závěrečnou pointu, kterou doufám alespoň nějaký čas zde nikdo neprokecne, byla by to škoda, pak už by se nebylo na co těšit. --- Jsem bůh nebo chlapec? - Jsi Caesar! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Romulův trůn byl postaven speciálně tak, aby se patnáctiletý Thomas Brodie-Sangster nemohl dotknout země - lépe tak zahrál malého chlapce. (NinadeL)
  • Režisér Doug Lefler řekl, že nápad na příběh začal u DDLC, poté Dino De Laurentiis přizval historického konzultanta Valeria Manfrediho a jemu se nápad velice zalíbil. Po té ale nápad od DDLC Manfredi musel vzít a napsal úspěšný román, který opět pomohl k realizaci filmu. (NinadeL)

Související novinky

Další maso od Marshalla

Další maso od Marshalla

29.01.2009

V ultimátním béčku Soudný den se skotský hrdlořez Neil Marshall podíval do nepříliš vzdálené budoucnosti. Ve svém novém filmu nazvaném Centurion se naopak vydá do hodně vzdálené minulosti. Konkrétně… (více)

Z Říma na skotskou Vysočinu

Z Říma na skotskou Vysočinu

26.08.2008

Může být jenom jeden! A není vyloučeno, že tím vyvoleným bude skotský herec Kevin McKidd, kterému byla nabídnuta hlavní role v chystaném remaku Highlandera. V historickém seriálu Řím, kde ztvárnil… (více)

Tintin už má obličej

Tintin už má obličej

25.03.2008

Spielberg a Jackson to s tou digitálně animovanou adaptací slavné komiksové série Tintin myslí opravdu vážně. Dokonce tak vážně, že první díl trilogie bude podle všeho dalším Spielbergovým režijním… (více)

Reklama

Reklama