Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sympaticky film o ucitelovi /sam som ucil, viem dobre, ako to tam funguje/, ktory sa vdaka vztahu k studentke snazi najst strateny zmysel zivota a usporiadat si veci v zivote. Ryan Goslyng naprosto vyborny. Taketo filmy mam sice sialene rad, ale holt, Spolecnost Mrtvych basniku je o nieco /hodne/ vyssie. 65 % ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Současné, realita, vysvětlující × nudné, známé, obehrané. Filmu o bílém učiteli, který se pohybuje v černošské oblasti a učí jejich děti je obehraný námět. To že tento učitel je smažka, je něco jiného, ale i přes to jsem se u filmu solidně nudila. Z filmu samotného jsem byla nervózní, což asi mělo být účelem, dle roztěkané kamery, šílené kakofonie a dlouhých detailních záběrů na obličeje a výrazy postav. Tento snímek není pro každého a ne každý ho bude chtít pochopit. Sama jsem silou vůle vydržela koukat až do konce. Drey měla hustý copánky.. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po tomto filme sa Ryan Gosling definitívne a predpokladám že na dlhú dobu, dostal do mojej hereckej top 3. Tento chlapík dokáže byť civilný, presvedčivý a prirodzený. Svojej postave učiteľa bojujúcemu so svojimi slabosťami, sebou samým a svojou snahou niečo zmeniť dodal ďalší rozmer, kde každý pohľad a scéna majú svoj význam. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Opravdu lidské. Opět jsem se přesvědčil, jak moc je Gosling dobrý v rolích lidí, plných vnítřních bojů se sebou samým. Ani nemusí nic říkat. Jeho hra tělem, jeho mimika...výborné. Někomu tento film může přijít příliš obyčený, příliš o ničem. Protože tady se nikdo neobtěžuje s vysvětlováním. Nejsou tu hrdinové, není tu velkolepý konec. Jen spousta náznaků, spousta otázek nad kterými budete možná přemýšlet ještě dlouho po shlédnutí závěrečných titulek. 85% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Anna Boden, Ryan Fleck .. Ryan Gosling nám dozrál! Opět v netradiční roli - podivína a samotáře - snažící se učit a chránit své žáky před světem, kterému on sám plně propadnul a je vlastně jen další troskou plující v moři jeho obětí. Snímek je natočen ve velmi civilním duchu, působí nenápadně a dané problémy rasy nebo drog jen zlehka prosvětluje, nemoralizuje ani neukazuje cestu ven. Na několika místech je atmosféra téměř hmatatelná a velmi intenzivní - hlavně díky ruční práci kamery, hudebnímu podkresu a zesíleným zvukům jsou stavy, jež prožívá Danny Boy, tak věrné. 75%. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Název filmu, Half Nelson, odkazuje na jeden z nejznámějších chvatů z wrestlingu. (CliffLee)
  • Matt Kerr, který hraje zastupujícího učitele pana Lighta, ztvárnil v původním krátkometrážním snímku učitele Dana Dunnena. (CliffLee)
  • Když jde Dan do Frankova domu, vezme si toulající kočku. Tato scéna byla Goslingova improvizace, ale jelikož Danova kočka umřela pár scén před touto, filmaři mysleli, že je to perfektní záběr, a tak se objevil v konečné verzi. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama