Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agent WC 40 Dick Steele se musí vrátit po 15 letech do aktivní služby, protože svět ohrožuje jeden z jeho dávných protivníků, šílený a mocichtivý generál Rancor. Zloduch, o němž si Steele myslel, že ho před patnácti lety zlikvidoval, má dva cíle, chce ho zabít, protože ho připravil o horní končetiny, a pak zničit zemi s pomocí ukradeného čipu do rakety. Zneužije k tomu Barbaru, dceru Steeleovy jediné životní lásky. Proti generálovi však stojí silný protihráč - agent WC 40, který zvládne každou zapeklitou situaci, zlikviduje svého nepřítele a zachrání tím svět. (TV Nova)

(více)

Recenze (224)

Brano odpad!

všechny recenze uživatele

Nemusím tieto paródie s Leslie Nielsenom. Síce snaha o humor tam je, ale tie vtípy sú vhodné tak pre malé deti. Nie je to zas vulgárne, no základným účelom tohto žánru je diváka pobaviť a ja som sa rozhodne nesmial. Nenachádzam nič čo by som kladne ohodnotil. Leslie nebol zlý herec, lenže bol neustále obsadzovaný do podobných hlúposti. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Rancor chce zničit svět, ale naštěstí chce předtím zabít tebe." Tak to je skvělá zpráva, protože Dick Steel má skvěle vybavenou agentskou sadu, záda mu kryje svůdná agentka 3,14, autobusem ho vozí Ray Charles, umí nasadit do bitky Hulka Hogana a zpívá mu k tomu jedinečný Weird Al Yankovic. To se snad ani nedá prohrát. Nikdo totiž nedokáže tak jako Dick Steel ochránit svobodnou zemi, kde může každý házet granáty na dětském hřišti. Já vím, že to není nejpovedenější parodie, ale přesto mě dokáže spolehlivě rozesmát a když si vzpomenu na skvělé maskování šéfa Tajné služby, tak bych hned skočil do postele s agentkou Dahlovou. To sem sice nepatří, ale tu čtvrtou hvězdu to snad alespoň částečně vysvětluje. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Frank Drebin je späť pod krycím menom Oceľový kokot a tentoraz paroduje špionážny žáner a samozrejme najviac Bondovky. Mne to oveľa horšie ako séria Naked Gun nepripadá. Len sa tu viac parodujú konkrétne scény a kvôli snahe prísť s novým gagom každú druhú sekundu logicky nemôžu byť nijak sofistikované. Okrem rôznych neustálych podkopnutí a nárazov sa tu hrá na absurdné predmety, ktoré sa zrazu objavia na scéne. Kadencia vtipov je ale tak vysoká, že aj keď sa vydarí každý desiaty, tak to stačí. Našťastie ešte na žiadne nechutnosti nedošlo ani raz. No a doslovné paródie scén mojich obľúbených deväťdesiatkových klasík (Pulp Fiction, Speed, True Lies) som si vychutnal. Len ten Sám Doma skombinovaný s Postrachom Dennisom sa nevydaril. Celkovo aj vďaka už tradičnej krátkej stopáži to vôbec nenudí a viackrát som sa aj zasmial. Len ten CZ dabing, v ktorom Brabec dabuje hlavného záporáka namiesto Nielsena, je divný. Bondovská úvodná pesnička od divného Ala je ale dobrá. 6/10. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen je herec, který umí rozesmát už jen tím, že se prostě "moudře" dívá. Komedie s ním jsou vždycky veselé, byť v nich nesmíme hledat zrovna velké umění. Agent WC 40 je jednou z těch trošku míň vydařenějších, ale přesto to opět není špatné. Příběh tajného agent ala antibond je vděčnou rolí u které Leslie Nielsen opět ukázal, že umí pobavit. Chvílemi děj sice ujede to málem trapných vod, ale přesto to má grády. Fantastické jsou odkazy na jiné filmy (např.Cliffhanger, Sám doma ...), s Leslie Nielsenem ovšem s podstatně jiným efektem. Komedie zcela určitě nenudí, i když mám pocit, že mnohé bylo možno udělat líp a mnohé se nemuselo, víc nebo míň, kopírovat z jiných filmů. To už je ale, zvlášť v parodiích, docela zvykem, jak to tak sleduji. Ale jo - 3 hvězdičky - 50%, to bude docela vhodné hodnocení, snad se za to na mě Dick Steele nezaměří a neudělá mi ze života ... totální komedii ... :-) ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Proradný generál Rancor (Andy Griffith) chystá odpálení své smrtonosné rakety a tento zlověstný plán může překazit jen jediný člověk, a to penzionovaný agent Dick Steele (Leslie Nielsen)… V dnešní době jsou čistokrevné filmové parodie spíše na okraji diváckého zájmu, ale na přelomu 80. a 90. let bodovaly v kinech jak Bláznivé střely, tak Žhavé výstřely a jedním z jejich následovníků je také Agent WC 40. Tento snímek má na svědomí debutující dvojka scénáristů Jason Friedberg a Aaron Seltzer (jo to jsou ti, co stojí za většinou „movie“ filmů) a protože hoši byli tehdy mladí a draví (nebo měli hodně rádi filmy tria ZAZ a Pata Profta), tak jejich první spolupráce je možná až překvapivě povedená. Film si bere na paškál především bondovské fimy (což hned jasné při úvodních titulcích v podání geniálního Ala Yankovice), takže zde není nouze o neohrožené agenty, krásné ženy či megalomanského záporáka, iluzi světa agenta 007 navíc dotváří také hudba Billa Contiho (komponoval pro snímek Jen pro tvé oči) a v malé roli se objeví i jedna z bondgirls, a to Talisa Soto (Lupe Lamora z Povolení zabíjet). Tvůrci si zde pochopitelně utahují také z celé řady dalších filmů (např. Pravdivé lži, Pulp Ficition, Sám doma, Sestra v akci, S nasazením života nebo Butch Cassidy a Sundance Kid). Všechny ty fórky a narážky by se daly rozdělit do tří kategorií, u prvních se člověk upřímně zasměje, u dalších se spíš jen pousměje a najdou se i takové, kdy si člověk říká, že to si mohli scénáristé odpustit, ale celkově vzato film umí pobavit (nebo mě aspoň bavil). Velký podíl na tom také herecké obsazení v čele s Lesliem Nielsenem, který sice pořád hraje víceméně stejně, ale i zde dokazuje, že je prostě Král parodií. Zajímavé bylo obsazení „Matlocka“ Andyho Griffitha do role hlavního padoucha, nutno dodat, že ji zvládl se ctí a Nicollette Sheridan umí rovněž zaujmout, a když ne herectvím, tak aspoň proklatě krátkými šaty. Také mě velmi pobavila všemožná camea (namátkou třeba Hulk Hogan, Mr. T., Ray Charles nebo Fabio), která stylově doplnila děj. Agent WC 40 tak sice nedosahuje kvalit těch nejlepších kousků ve svém žánru, ale já mně osobně se libí, protože nabízí regulérní příběh (a ne jen slepenec scének parodující jiné filmy), sympatické obsazení a slušnou porci humoru, hlášek a odkazů na slavné snímky, což je přesně to, co od správné filmové parodie očekávám. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • V originálním znění zní označení agenta Steelea (Leslie Nielsen) WD 40, podle známé značky mazacího, čistícího a ochranného oleje. (vojtaruzek)
  • Scéna, kdy Leslie Nielsen jede s koněm výtahem, paroduje podobnou scénu z filmu Pravdivé lži (1994) a zajímavostí je, že v obou scénách je ve výtahu stejný komparz. (kuky)
  • Cameo si vo filme zahrali viaceré známe tváre, napr. Hulk Hogan (člen Dickovho tímu), Fabio (hral sám seba), Ray Charles (šofér autobusu), Mr. T (pilot vrtuľníka) a Pat Morita (čašník v reštaurácii). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama