Reklama

Reklama

Nosí jména slavných italských renesančních umělců, ovládají zbraně japonských ninjů a zbožňují pizzu. Želvy Ninja jsou obrovským fenoménem, který se zrodil přesně před třiceti lety jako černobílý komiks. Producent těžkotonážních akčních velkofilmů Michael Bay se rozhodl, že právě teď nastal čas, aby tihle specifičtí bojovníci se zlem opustili stránky časopisů a televizní seriál a konečně s plnou parádou vpadli na filmové plátno. Podobně urputně Bay kdysi prosazoval první Transformers, s nimiž vstoupil do elitního klubu nejúspěšnějších filmových ság současnosti. A historie se může opakovat... Město New York zoufale potřebuje hrdiny. Ovládá ho totiž strach a všehoschopný Trhač, jehož pozice vládce podsvětí je zcela neotřesitelná, dokud se v městské kanalizaci vinou nepodařeného genetického experimentu neobjeví čtyři bojovníci v krunýři a s mimořádnými schopnostmi. Tam, kde jsou Michelangelo, Donatello, Leonardo a Raphael, nesmí pochopitelně chybět ani zvědavá reportérka April (Megan Fox). Společně odhalí Trhačovy děsivé plány na rozšíření jeho impéria a rozhodnou se je vlastními výrazně vylepšenými silami překazit. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (928)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Za poslednú dobu mi aspoň tento remake, reebot, či re-už ani neviem koľko toho je, no skrátka aspoň tento film mi prišiel ako ta správna volba natočiť ho znova. A ako fanúšik korytnačiek nemôžem povedať, že som sklamaný, pretože som zhruba vedel čo čakať, ale ani nie som nadšený, pretože korytnačky nám už veľa krát predviedli, že majú čo ponúknuť a tu nám toho zas tak veľa neponúkli. Po rokoch keď na plátne vidíte a počujete tie známe mená sa cítite na chvíľku fajn, prvý kontakt s korytnačkami tiež celkom v pohode (vtip samozrejme nechýba) no najväčší problém vidím v tom nevýraznom príbehu a nevýrazných záporákoch. Nečakal som niečo prevratné a ten príbeh povedzme si nieje zlý, ale režisér Jonathan Liebesman nedokáže divákom podsunúť niečo viac a už vôbec nie nejaké emócie. Na tie tam brnká len fajn hudba Briana Tylera. Takže s celkového hľadiska je to fajn film, ktorý vás dokáže zabaviť vtipnými korytnačkami aj keď majú iným vzhľad. Taktiež aj Bayovský (Transformerovský) vizuál a akcie sú fajn. Na Megan sa fajn pozerá a Brian sa fajn počúva. Korytnačky síce ničím moc neprekvapia, ale dokážu zabaviť a navyše tempo filmu ide rovnakým tempom ako korytnačky na svahu v predposlednej akcii. Drobné zmeny v príbehu nevadia, skôr miestami nelogické veci, ale tu na nich ohľad vlastne ani netreba brať. Keď to tak zhrniem, lepší priemer ja som sa bavil, ale na hranú verziu s 90-tých to nemá. Obľúbené soundtracky: Teenage Mutant Ninja Turtles, Brotherhood, TMNT March. 60% - 3* ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi vkusná, zábavná a svěží želví jízda. Natočeno je to velmi stylově a přehledně, o zábavu se stará Mickey svými vtipnými hláškami, potěší i svůdná Megan Fox a epická akční scéna ve sněhu, která je vizuálně dech vyrážející. Zde není potřeba nad ničím uvažovat, já tyhle filmy miluji, je to skvělá oddechová zábava a já se bavil výtečně. Podobné guilty pleasure jako Hercules. 80% ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Teenage Mutant Ninja Turtles" - štyri zmutované korytnačky, ktoré ovládajú bojové umenie ninjov. Žijú v kanalizačnom systéme pod New Yorkom. Majú veľkosť urasteného dospelého muža. Trénuje ich obrovský potkan. Vedia rozprávať. Mená majú ako talianski renesanční maliari (Leonardo, Donatello, Michelangelo, Raphael). Sú to klaďasi, čo chránia obyvateľov New Yorku pred mocným zločineckým gangom. Toto najnovšie filmové spracovanie z produkcie Michaela Baya je určené prioritne pre detského diváka. Keby som mal desať rokov čumel by som na to s otvorenou hubou a z kina išiel s blaženým úsmevom na tvári. Mám však už štyridsiatku na krku a preto tomu viac ako tri hviezdičky nedám. *** ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdo přetrpí slabou první polovinu, tomu se dostane odměny. Akční scény totiž vůbec nejsou špatné. Liebesman je hodně zvláštní člověk, režíruje béčka s opravdu idiotským příběhem, ale akční stránku má jednoznačně v oku. Šnežnou scénu jsem si projistotu pustil hned 3x a ještě během ní jsem si občas některý kousek vrátil. Megan Botox je zde opravdu jen na okrasu, o nečem jako herecký výkon může snít dál. Želvy Ninja se povedly určitě více než poslední Spidey. Stopáž přesně taková jaká by měla v podobných filmech být. 55% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Takový šup sem, šup tam. Poněkud chaotický a špatně se v tom člověk orientuje. Zpracování mi v tomhle případě nesedlo. Většinou u filmů kritizuju to, když se začátek okecává a trvá dlouhou dobu, než se něco začne dít, ale tady jakoby se naskočilo rounou do rozjetého vlaku. Jako kdyby to už bylo pokračování Želvy Ninja 2. Chybělo mi to objevování, jenže tady se zřejmě počítalo s tím, že Želvy již známe jako své boty, takže se s představováním nebudeme muset zabejvat... ()

Galerie (213)

Zajímavosti (24)

  • Necelé 2 týždne po vydaní filmu stačili na to, aby producent Michael Bay dostal zelenú pre pokračovanie. (MikaelSVK)
  • Asi 15letí mutanti byli původně želvami nádhernými (Trachemys scripta elegans), které se mohou dožít i 40 let. Pohlavně dospívají ve věku 2–5 let, tudíž čtveřice nindžů rozhodně není v pubertě. (Zdroj: 2.ljworld.com) (ČSFD)

Související novinky

Želvy Ninja se vrací do akce

Želvy Ninja se vrací do akce

23.03.2015

Loňský reboot Želv Ninja vydělal skoro půl miliardy dolarů. April s tváří Megan Fox (Transformers) se tak samozřejmě vrátí, a s ní i čtyři ústřední zelení hrdinové. Premiéra druhého dílu nás čeká 3.… (více)

Zombie vs. Roboti. Protože proto.

Zombie vs. Roboti. Protože proto.

10.01.2015

Michael Bay kdysi založil firmu Platinum Dunes, která produkuje především malé horory. Loni ale zrebootovala Želvy Ninja a byl z toho její zatím nejvýdělečnější film, takže není divu, že se vrhá na… (více)

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Želvy Ninja se vrátí už za dva roky

Želvy Ninja se vrátí už za dva roky

11.08.2014

Ve studiu Paramount Pictures si do poslední chvíle nebyli jistí, jestli budou mít nové Želvy Ninja úspěch nebo ne. Zámořští kritici film strhali a ostatní reakce také nejsou zrovna nadšené, o platící… (více)

Reklama

Reklama