Reklama

Reklama

Ils

Obsahy(1)

Film je natočen podle skutečné události. Clémentine je učitelkou na francouzském gymnáziu v Bukurešti a Lucas je spisovatel. Tento páreček žije šťastně ve velkém domě, který se nachází kdesi uprostřed lesů. Jednou v noci se zcela změní jejich život. Ještě to nevědí, ale jsou pozorováni. Když nastane noc, Clémentine a Lucas zjistí, že "ONI" jsou tady... všude... také v jejich domě. Kdo jsou oni? Co chtějí? Odpovědi mohou být hrůzostrašné. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (516)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Taková komorní vyvražďovačka stříknutá "Záhadou Blair Witch", dobrá práce s kamerou a především různé zvuky - vrzání, skřeky, dupání, rachtání - krásně udržují napětí a mrazivou atmosféru. Lekačky jsou naprosto předvídatelné, ale stejně diváka přinutí sebou škubnout a těm slabším na nervy přivodit infarkt či mrtvičku:-). Prostředí je pro horror zcela ideální, nicméně se mi pořád vtírala otázka, proč musí dva lidi bydlet v baráku, kde by jich mohlo existovat třeba 20, aniž by si překáželi... Kdo jim tam, sakra, uklízel?:-) Ústřední dvojice mi nebyla ani sympatická, ani nesympatická, prostě normální, ničím výjimečný pár, co spolu žije a šustí. První dvě třetiny filmu (s výjimkou seznamovací pasáže) mi přivodily správnou dávku strachu, nijak extrémní - takový ten příjemný, patřící k dobrým filmům tohoto žánru. Po odhalení a ukončení nejistoty, kdo nebo co si s Clem a Lucasem pohrává, přišlo mrazení jiného druhu, závěr přinutil k zamyšlení. Škoda několika do očí bijících trhlin v logice; potenciál filmu byl o něco větší, přesto jde o solidní horůrek, bez efektních příšer a potoků krve, který s málem dokázal dost. 72% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Akýsi mix (i keď skôr natočený) The Strangers (2008) + Eden Lake (2008). Uznávam snahu tvorcov, hrátky so zvukmi a svetlom, ale.. nemalo to tú "štávu" ako predošlé dva menované snímky. Oproti Eden Lake-u som napríklad nedostal tak enormne radostnú satisfakciu, na druhú stranu je Ils oproti Jazeru Smrti omnoho uveriteľnejší. Nie je natoľko prehnaný a dokonca aj s brutálnosťou sa vo filme vcelku šetrilo. Mám to brať ako klad alebo zápor? Dať tie štyri, nedať tie štyri? Zostaneme radšej pri solídnej trojke. __ Slušná jednohubka, ale nič prevratné. Navyše dej nedokázal vtiahnuť diváka natoľko aby si na konci mohol povedať spoiler "za*rané, svinské decká!". Presne v tomto bode Eden Lake vyhráva na celej čiare. A presne z toho dôvodu nemôže padnúť štvrtá hviezda. ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Celý film pôsobí temno, napäto a atmosfericky. Lakacie scény, ktorých tu je dosť fungujú kvalitne. Celý film je jedna veľká naháňačka, proste hra na mačku a myš, no hádajte kto je v roli mačky :) správne oni.. To ako sa oni s nimy hrajú je až deprimujúce, sú terorizovaný vo vlastnom dome niekým koho ani nevidia a nevedia koľký vlastne sú, raz je v dome svetlo raz tma, raz je ticho raz ich strašia a brnkajú na nervy desivými zvukmi...Ja som s filmom vysoko spokojný, keďže som nečakal od filmu nič keď som ho nepoznal, mohol prekvapiť, ale mohol aj ničím nezaujať a po pár dňoch by som naň proste zabudol. Stalo sa to čo sa stalo, dostal som kvalitný mysteriózny film plný napätia a dusnej atmosféry čo viacej som si vlastne mohol priať? Toto je čierny kôň roku 2006, som rád, že ma neobišiel a že som mal tú možnosť vidieť ho a odporučiť ho ďalej... Pre fanúšikov hororu by to mala byt jasná jazda a pre tých čo sú neni nejaký fanúšikovia hororu to môže byt tiež len milé prekvapenie. Celá recenzia: TU ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tento vydarený horor sa v Rumunsku natočil určite za pár drobných. To je vzhľadom na výslednú kvalitu naozajstný dôvod na oslavu. Podobných hororov sme už videli desiatky, napriek tomu je strach všadeprítomný a v jeho prospech samozrejme hovorí aj to, že o tom, kto nám ten strach naháňa sa dozvieme až v druhej polovici filmu. Scény ohrozenia i naháňačky po dome fungujú výborne a i záver, ktorý kráča v duchu poctivého hororu, hovorí starú pravdu...Na dobrý horor netreba veľký rozpočet ani veľa umelej krvi... Ide o atmosféru a tu je strach miestami naozaj hmatateľný. Napriek neodškriepiteľným kvalitám išiel v tomto veľmi podobný britský horor Eden lake o čosi ďalej. Aspoň v mojich očiach bol podstatne provokatívnejší. Videné s dabingom na tv Markíza, ktorá to vysielala o 1.30 v noci. Neviem síce pre koho, ale som vďačný za taký vynález, akým je archív na set-topboxe. 80%. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Další pádný důkaz toho, že Francouzi ( jasně nesmím zapomenout na Španěly ) jsou momentálně number one, co se tohoto žánru týče. Ils sice s ničím zásadním, objevným nepřichází, nicméně bere si z doposud v žánru točeného rozhodně to lepší a servíruje to v exkluzivním DeLuxe balení. Kam se hrabe americký snímek The strangers. V konfrontaci s tímto působí jeho „ americký bratříček „ téměř směšně. U takovýchto typů snímků ( co si budeme namlouvat ) je to v prvé řadě o ATMOSFÉŘE a ta se zde podařila tvůrcům vystavět vskutku parádně. Počkejte si na večer, zatáhněte závěsy, sluchátka do uší ( ano ZVUK zde hraje důležitou roli ) a patřičně se zabořte do křesla. O ostatní se již tvůrci postarají sami. Dvojice Xavier Palud, David Moreau si je jednoznačně vědoma toho, že konečný výsledek je v DETAILECH. Každou akci si je potřeba náležitě předpřipravit a hlavní devíza vždy tkví v “ neukázaném “. Násilí v dnešní době již málokoho vyděsí či vyleká. Jak píše uživ. Renton, Ils je vskutku velmi zdařilé žánrové cvičeníčko :o) Nic víc, nic míń. Když už by se člověk malinko začínal nudit ( 10-ti min. pasáž mezi cca 40-50min ) a všechny ty přednosti, které jsem doposud jmenoval ho začínají pomalu ale jistě unavovat, opouští tvůrci obratně barák a oba protagonisty vypouští ven a příběh tak nabírá opět potřebný spád. ANO, určitě se z daného tématu dalo vytřískat VÍCE ( tvůrci v určitých pasážích mohli ( měli ) přitlačit vice na pilu ), přesto si dovolím tvrdit, že v tomto případě výraz: “ za málo peněz hodně muziky “ rozhodně sedí. Body navíc ( v mém případě ) sbírá snímek za samotný konec. S dětmi si musíte hrát. To ví přeci každý správný rodič :o) Výsledné hodnocení: Objektivně za 3*, ale v rámci žánru a s přihlédnutím k sympatické O. Bonamy, pro kterou mám již od snímku MR73 velkou slabost ( ten jsem viděl paradoxně mnohem dříve ), si ty 4* hravě obhájím. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie prebiehalo v rumunskom Bukurešti a trvalo 30 dní. (ladko)
  • Tvorcom po odprezentovaní filmu vyčítali, že sa inšpirovali projektmi typu Blair Witch (1999) pri natáčaní scén. Režiséri však túto inšpiráciu striktne odmietli. (Arsenal83)
  • Skutočný príbeh, na ktorom bol film založený, zahŕňal rakúsky pár zavraždený troma tínedžermi v ich dovolenkovom dome v Rumunsku. (ladko)

Reklama

Reklama