Reklama

Reklama

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (169)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pierne prepiaty príbeh, stokrát videný bez nejakého väčšieho rozmyslu, ktorý ani tak nie je streštenov komédiou ako v predchádzajúcich dobkinových filmov ale má určité čaro ktorým si ma získal. Neviem či je to blížiacimi sa vianocami alebo skrátka takou povznesenou náladou, ktorá bola vidieť na každom jednom políčku tohoto filmu, ale ja som si to skrátka užil. Scenár je samozrejme úplne pre detské publikum ale kupodivu si tento snímok dokážu vychutnať aj starší a to hlavne atmosférou, ktorá celému príbehu ako by dodávala šmrnc. Vaughn je skrátka komik a všetky scény s ním sršia tými jeho kecami , ktoré sú dakedy trefné a dakedy len sú, ale rozhodne on je ťahúňom a fantastický giamatti mu skvelo sekunduje. Ostatné postavy sú tam na okrasu a dotvárajú to zvláštne kúzlo, ktoré skončí udobrením bratov a novým začiatkom v ich životoch. A bohužiaľ koniec podkopáva celý film.Ešte aj toho Vaughna ako santa clousa by som ustál , ale ten pocit radosti na konci, mi prišiel až neskutočne silený a americký a neveril som mu ani za mak. Čo zamrzí o to viec že to malo slušný rozbeh. Vtipov na ktorých som sa smial tu bolo pomenej ale tu išlo o tu atmosféru vianoc. ja som si to užil a začínam sa pomaly pripravovať na vianoce ale rozhodne dobrá nálada s tohoto ostala a ostane ešte pekne dlho. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

V záplavě současných vánočních komedií jeden film vyniká (tím neříkám, že je nejlepší). Který to asi je??? Jistě, Fred Claus. Za poslední dobu jsou filmy s touto tématikou spíše průměrné a nepříliš zábavné. Fred Claus mne proto nadchl. A čím? Tak například samotným začátkem. Obával jsem se, že po tomto úvodu to dobré skončí. A neskončilo. K mému překvapení následovala skvělá zábava, ve které jsem našel spoustu vtipných scén a zaslechl spoustu vtipných hlášek. Rozhodně nejsem zklamán. Fred Claus mě pobavil. Komedii doporučuji v orig.znění. Tím získá taky pár bodíků navíc. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejslabší komedie s Vincem Vaughnem, pokud nepočítám Mládí v trapu. Přesto pár pozitiv se najít dá - romantická večeře v nově otevřené restauraci, kouzelné městečko plné roztomilých elfů na severním pólu, příšerně tlustý Paul Giamatti, jako vždy sladká Rachel Weisz a Vaugnovy vtipy o matce. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Výborná Vánoční komedie s dobrým příběhem, a skvělým hereckým obsazením. Film jako takový krásně nahnal tu správnou vánoční atmosféru. Jediné, co mi trošku vadilo byly někdy až zbytečně dlouhé scény, kde se až příliš dlouho bezsmyslně mluvilo (především v části po začátku). Ale krom toho, fajn podívaná, kterou vřele doporučuji. 75% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Santa má bráchu je další z mnoha variací na téma, jak vznikl kult Santy Clause (a že už jsem jich viděl docela dost, vzhledem k tomu, že se na vánoční filmy specializuji). Tentokrát k tomu jako bonus dostáváme i Santova bráchu, který vyrůstal v jeho stínu a od jisté doby nenávidí Santu i Vánoce, a navrch tu máme i Santovy rodiče, což hned tak v nějakém filmu o Santovi neuvidíte. Ale film zachází ještě dál. Santa totiž není svým pánem, ale má nadřízeného, kterým je expert v oboru výkonnosti (charismatický záporák v podání výtečného Kevina Spaceyho) a který chce Severní pól a tím pádem i Santu zrušit. A když se do toho začne plést Santův brácha, tak se opravdu můžeme začít reálně bát, že Vánoce už nikdy nebudou. Takže pokud jste až dosud poctivě četli můj komentář, tak vám asi došlo, že tenhle film se snaží od ostatních variací na vznik Santa Clause některými prvky odlišit a být originální. Což se mu možná i místy daří, ale faktem zůstává, že chvílemi nehorázně nudí a jindy si zase až moc vymýšlí. Ale naštěstí je povětšinou film vyvážený a děj se tak kolem poloviny filmu solidně rozjíždí. Navíc Rachel Weisz svou krásou prozáří každý film, kde se objeví, a ani zde tomu nebylo jinak. A jak už tu zmiňují někteří jiní uživatelé, nápad s anonymními bratry slavných lidí byl prostě a jednoduše geniální a neměl chybu. Ale nakonec se tedy přikláním k průměrnému hodnocení v podobě tří hvězdiček, protože tenhle film zřejmě v mých očích a myšlenkách nebude patřit k těm nezapomenutelným. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Film byl zaslán do některých kin pod falešným názvem "Brotherly Love" (Bratrská láska). (HappySmile)
  • Film byl původně pojmenován "Fred Claus", ale kvůli potenciálním problémům s filmovými právy byl název změněn na "Joe Claus". Následně se situace ohledně práv vyřešila a název byl vrácen zpět na "Fred Claus". (HappySmile)

Reklama

Reklama