Reklama

Reklama

Harry Potter a Princ dvojí krve

  • Velká Británie Harry Potter and the Half-Blood Prince (více)
Trailer 2

Nový školní rok kazí boj mezi Voldemortovými přívrženci a stoupenci dobra, které nepříjemně zasahují do života všech budoucích čarodějů. Bradavice přestávají být spolehlivým přístavem bezpečí a Harry má podezření, že hrozba je ukryta přímo ve zdech školy. Brumbál ho chce připravit na blížící se závěrečnou bitvu. Společně hledají způsob, jakým Voldemorta zasáhnout na nejcitlivějším místě. Obrátí se na svého kolegu a dlouholetého přítele, bonvivánského profesora Horácia Křiklana, který má podle jeho mínění pro Harryho zcela zásadní informace. I ve chvíli rozhodujícího střetnutí Harry, Ron a Hermiona prožívají své romantické příběhy. Harry cítí stále silnější náklonnost k Ginny, své city k ní ovšem dává najevo i Dean Thomas. Levandule Brownová se rozhodne, že tím pravým pro ni je Ron. A Hermiona, která ve skrytu duše žárlí, je odhodlána své pocity skrýt. Když Harry objeví starou a počmáranou učebnici lektvarů, patřící tajemnému Princi Dvojí Krve, spoléhá se stále víc i přes Hermionino varování na její kouzla. Blíží se však obrovská tragédie, po níž Bradavice už nikdy nebudou stejné, jako dřív. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (1 803)

TheDarKnig

všechny recenze uživatele

Já nevím, co na to říct. Yates rozhodně není žádný béčkový režisér a točit umí, ale tohle se mu až tak úplně nepovedlo. Celkový dojem z filmu je, že byl hodně nudný, až na začátek skoro žádná akce, jen samé rozhovory, romantika, atd. Ne že by to bylo nějak blbě natočené, nebo že by to bylo úplně nudné, ale čekal jsem víc a nedočkal se. Ale beru to jako pěkné doplnění příběhu a spojku mezi 5. A 7. dílem. Takže kvůli tomu dávám 4. Doufám, že do obou Relikvií dá Yates všechno a já pak budu jen nadšeně aplaudovat. PS: Emma Watson je skvělá, jak vidím ten rozdíl, jak se s malé holčičky vyklubala taková talentovaná slečna, je mi dobře. U Bonham Carter klasika... :-) Průměrné hodnocení (74%) tentokrát souhlasí s mým. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

David Yates v Polovičnom princovi zvádza tuhý boj so slabšou, no stále kvalitnou predlohou, staronovým scenáristom Klovesom ale v úplnom závere aj tak vychádza ako víťaz. Séria sa rúti do finále a hravosť prvých dielov je definitívne v nenávratne, aj napriek temnejšiemu ladeniu sa však nezabúda na humor, či romantiku, ktorá je jedným z pilierov tohto dielu. Hoci v týchto pasážach bol Mike Newell predsa len viac doma, ani súčasný lodivod prakticky nič nekazí a v dramatických momentoch navyše doslova exceluje aj zásluhou kvalitnej práce s hercami. Puto medzi Dumbledorom či Harrym ešte nikdy predtým nebolo tak reálne a citové výlevy medzi charaktermi aj napriek pubertálnemu ladeniu nepôsobia trápne. Dojmy ešte viac dvíha mohutný finiš, ktorý potvrdzuje, že pod Yatesovým vedením sa môžeme v Relikviách dočkať skutočne vrcholných momentov v ešte väčšom množstve. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, pro mě je každý film o Harrym těžké hodnotit, protože knížce samozřejmě nesahá ani po kotníky, ale s tím člověk tak nějak dopředu počítá, a tak se těší hlavně na speciální efekty a atmosféru. Ale jak už zde mnoho uživatelů přede mnou zmínilo, většina atmosféry filmu se nese ve znamení teen komedie (ok, v knížce to mělo svůj prostor, ale nezastinovalo to hlavní dějovou rovinu), a to mi moc nesedělo a nechci ani vyjmenovávat scény, které film proměnil ve vyloženě trapné (konkétně scéna s Ronem na ošetřovně mi přišla až groteskní). Na tu temnou část příběhu tedy nezbylo moc prostoru a navíc mě Yates vyloženě naštval, když naprosto ignoroval závěrečnou bitku se smrtijedy, na kterou jsem se tak moc těšil (právě tady jsem očekával, že z toho budu cítit tu beznaděj, žádné východisko a místo toho na scénu napochodoval Rickman, 1x mávl hulkou, zařval Adava... a bylo po všech emocích, které rejža mohl v divákovi zažehnout, a že jich ve mně knížka zažehla). Alespoň, že se tu našlo pár slušných efektivních scén, naprosto přesná hudba, a výborní Jim Broadbent (nové postavy to mají dycky těžké, ale Jim se své role zhostil velice dobře) a Helena Bonham Carter (tu její mrchu Bellatrix fakt žeru ;-)). Nebýt těchto aspektů, film by spadl do hlubokého podprůměru, takhle jsou to silnější 3*. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Nejhorší filmový (a údajně i knižní) díl Harryho Pottera a nebýt ANDĚLŮ A DÉMONŮ, i letošní nejhorší letní blockbuster (pravda, zbývá ještě Sommers). Nefunguje to jako vyprávění, protože není o čem vyprávět a informace jsou redundantní a špatně rozdistribuované. Nefunguje to jako přehlídka atrakcí, protože ty jsou zde jaksi navíc. A co je nejhorší - hlavní trojice je naprosto nesnesitelná, chovají se jako arogantní, emocemi zmítaní idioti, kteří nejsou schopni normálního úsudku. A přitom se ten film svým stylem snaží působit, jako že se vypráví o něčem důležitém, že tu jde o něco velkého... nejde, ale spoustu lidí díky stylu tomu nesmírně hloupému filmu podlehne. Z bonusů na DVD minulých částí - interaktivních prohlídek a různých znalostních kvízů - se stal jeden "velký", 153minutový. 5/10 ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Příjemná masáž okoralého srdečního svalu, kdy jsem se teleportoval zpět do dětských let za zvuků starého dobrého Williamsova leitmotivu. Expresivně vyvřená deprese se protentokrát nekoná. Zato je cítit osudovost a celkový odlehčenenější nádech před finální temnou bitvou. Pokud bylo Quantum of Solace přívěskem Casina Royale, tak Princ dvojí krve je tímtéž pro Relikvie smrti. Možná zbytečným filmem, v němž se nic důležitého prakticky nestane, anebo významným přemostěním mezi pátým a sedmým dílem obsahující jen náznaky, které budou rozvinuty v závěrečném dvoj-filmu. Každopádně se na něj hezky kouká a vizuálně je po Vězni z Azkabanu nejvypiplanější podívanou hrající si s podobně malými detaily jakými se zabýval Cuaron. Ve všech směrech je zajímavější „temná strana“ síly, než muckající se kolouščí „světlá strana“. Po emocionální stránce je na tom HP6 lépe a strká svého mladšího bratříčka do kapsy. Při závěrečné desetiminutovce se udrží málokdo. ()

Galerie (421)

Zajímavosti (88)

  • Daniel Radcliffe (Harry) v jednom interview přiznal, že měl v minulosti problém zvládnout slávu a do roku 2010 to řešil alkoholem. Prý dokáže zpětně identifikovat momenty ve filmech, kde byl stále připitý s nepřítomným výrazem. (3T)
  • Daniel Radcliffe (Harry) připustil, že se v žádné scéně, kde měl brečet, nepokoušel o opravdové slzy, což mu poradil Kenneth Branagh (Zlatoslav Lockhart). Místo toho prostě spoléhal na své hraní a na triky maskérů nebo speciální efekty. (HappySmile)
  • Brumbálův (Michael Gambon) prsten vypadá, jakoby ho někdo posprejoval propanem a potom zapálil. Aby tým vizuálních efektů dosáhl maximálního účinku, strávil hodně času zkoumáním roztavených vulkánů (které vydávají hodně tepla, ale neuvidíte tam žádné plameny) a jiných zdrojů včetně světlic, které hoří pod vodou. Počítačový grafik Christopher Horvath následně strávil prací na této scéně 8 měsíců. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

V Hobitíně už je rušno

V Hobitíně už je rušno

21.07.2009

Tak už to vlastně začalo. Přestože studia Warner Bros. a New Line pořád čelí žalobě Tolkienova syna, požadujícího mastná procenta ze zisků filmového Pána prstenů, práce na dvoudílném Hobitovi už jsou… (více)

Reklama

Reklama