Reklama

Reklama

Harry Potter a Princ dvojí krve

  • Velká Británie Harry Potter and the Half-Blood Prince (více)
Trailer 2

Nový školní rok kazí boj mezi Voldemortovými přívrženci a stoupenci dobra, které nepříjemně zasahují do života všech budoucích čarodějů. Bradavice přestávají být spolehlivým přístavem bezpečí a Harry má podezření, že hrozba je ukryta přímo ve zdech školy. Brumbál ho chce připravit na blížící se závěrečnou bitvu. Společně hledají způsob, jakým Voldemorta zasáhnout na nejcitlivějším místě. Obrátí se na svého kolegu a dlouholetého přítele, bonvivánského profesora Horácia Křiklana, který má podle jeho mínění pro Harryho zcela zásadní informace. I ve chvíli rozhodujícího střetnutí Harry, Ron a Hermiona prožívají své romantické příběhy. Harry cítí stále silnější náklonnost k Ginny, své city k ní ovšem dává najevo i Dean Thomas. Levandule Brownová se rozhodne, že tím pravým pro ni je Ron. A Hermiona, která ve skrytu duše žárlí, je odhodlána své pocity skrýt. Když Harry objeví starou a počmáranou učebnici lektvarů, patřící tajemnému Princi Dvojí Krve, spoléhá se stále víc i přes Hermionino varování na její kouzla. Blíží se však obrovská tragédie, po níž Bradavice už nikdy nebudou stejné, jako dřív. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (1 803)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Jak signalizovaly přechozí komentáře, je film opravdu trochu slabší, než některé přecházející filmy, ale nakonec jsem vcelku spokojen. Přes svou délku nenudí, takže nemohu hodnotit zase tak nízko. Postavy nám vyrostly, chodí do hospody na pivo a jak vidno nemálo je svrbí přirození. Bohužel Hermionu v akci zatím bohužel neuvidíme. Pokud mohu kritizovat, tak mi vadí celá koncepce filmu, kdy valnou většinu jde právě o tyto puberťáky, aniž by se děj nějak zásadně posouval směrem kupředu, zatímco dva nějvětší záporáci - Draco Malfoy a Severus Snape nedostávají tolik prostoru. Ale na vyvrcholení celé ságy se samozřejmě těším. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $250miliónovTržby USA $301,433,060Tržby Celosvetovo $928,833,264Tržby za predaj Blu-ray v USA $25,082,334 //počet predaných kusov 1,539,289║<Tržby za predaj DVD v USA $115,710,691 //počet predaných kusov 8,917,056 ║ David Yates v rámci možností podáva v tomto diely prevažne "stráviteľnú" romantickú komédiu, hlavne čo sa týka prvej polovice filmu, len je škoda že v tomto úseku príbeh takmer nič zvláštne neponúkne(ide doslova o takú príbehovú vatu- výplň), v podstate sledujeme rysujúce sa vzťahy medzi mladými protagonistami tak nápodobne ako tomu bolo v predošlej časti, vytúžená gradácia deju a vôbec teda rozhýbanie príbehu do nejakých otáčok príde v poslednej tretine, kde to konečne naberie slušný spád, aj keď dosť smutný z dávkou temnosti. Poukáže sa tu aj na pár zaujímavých bodov(knižka polovičného princa, iniciály písmen na malom zvitku), ktoré by mohli byť z nejakom silnom príbehovom prepojení rozvedené v ďalšej časti. V podstate ide o film čo neurazí ale vo svojom prevedení ani nič na viac neponúkne, po technickej či hudobnej stránke si tvorcovia odviedli svoj slušný štandart. Oporným pilierom filmu je hlavne výkon Daniela Radcliffa, výborne sekundujú Michael Gambon a "démonický" Alan Rickman . /videl v kine 2x: 85%/ ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Harry Potter a Princ dvojí krve je po všech předchozích dílech velmi ponurým, temným a depresivním dílem, který se ve velké části zaměřuje na stále silněji se vyvíjející vztah Rona a Hermiony. Po událostech z Fénixova řádu, kdy Harry ztratil toho nejdůležitějšího člověka, mi tento film přišel, jakoby z Bradavic vyprchala veškerá radost a světlo. Oproti ostatním dílům, které byly spíše ještě oddechové, humorné, plné života, vyzní tento kontrast ještě silněji. Samozřejmě vše tak působí díky barevnému ladění, ze kterého vyzařuje chlad. Už se téměř nesetkáme s ostatními studenty. Draco Malfoy se začíná přiklánět k "Temné straně síly" a závěr filmu již dává hrozivou předzvěst velkolepému finále, které zakončilo tuto ságu o čarodějnickém učni. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Ozajstná vata v Yatesově rozjeté trilogii... Epizoda, které nic nikam neposouvá. Odrostlí teenageři, kteří se vyjadřují pořád stejně jako když to byli malí prvňáci, jen s tím rozdílem, že kolem nich všichni umírají. Občas se objeví nějaký ten zlý mrak, což má být hlavní záporák. Jak mě pětka nadchla, tak nyní jsem zase tvrdě vrátil na zem. ... Alespoň ten Jim Broadbent za něco stál... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak znovu... Kdo je David Yates? V minulém díle jsem si nebyl jist, ale teď už ano. Rutinér, který se snaží pomocí filtrů zakrýt nepřítomnost vlastního "rukopisu". Slabý režisér nepochopitelně dostal do rukou poklad bratrů Warnerů a jeho výsledek je průměrný. Dějově se v 153 minutách neděje prakticky nic. První půlka (distributor to rozpůlil dokonale:)) je spíše teenagerská komedie z prostředí školy kouzel a druhá půlka si hraje na trochu temnější drama s prázdnými gesty a podivnou gradací (snad jen hudba funguje skvěle, za což jsme velmi rád). Celý děj Harryho tak jde shrnout do jedné maximálně dvou vět a to není dobré, protože kromě fanoušků bude málokdo uspokojen. Vizuální stránka je "pěkná". Jen a pouze. Vše je jako z pohádky, jen barvy se ve stylu minulého dílu posunuly ještě více k temné(čti studené) modré, ale strach, obavy, cokoliv? Nikde. Fincherovské průlety oknem nebo jeskyně ala Beowulf působí trochu "známě" a film samotný nepřináší prakticky nic. Tomu napomáhá i "nijaký" konec a nulová akce (ano, dvě akční scény odhadem, ale čekání na velkou smršť je nenaplněno...achjo, na co tolik krásných a působivých kouzel, když vidím za dvě a půl hodiny jedno maximálně dvě?). Potěšila mě hudba, ale dějové prázdno zaplněné natahovanými problémy dospívajících mi opravdu nestačí (podrobněji zde). Hodnoťte prosím film a ne knihu, tu jsem nečetl, ale zkuste si odhodit "potterovské brýle" a podívat se na Prince dvojí krve s odstupem a nadhledem... co najdete? Pro neznalého předlohy pěkný obal plný vaty, pro fanouška je to jedno, tomu stačí Harry aspol.. PS: malé rýpnutí, tenhle díl HP stál jako Transformers 2... kdo by to řekl... ()

Galerie (421)

Zajímavosti (90)

  • Během vzpomínky na diskuzi o viteálech se mladý Tom Riddle (Frank Dillane) zamyslí nad tím, že magické číslo je sedmička. Toto číslo je ve filmu mnohokrát. Například Tom jako dítě v sirotčinci má na okně sedm kamenů, Harryho (Daniel Radcliffe) číslo na dresu je sedm, sedm je knih o Harry Potterovi, Weasleyových dětí je sedm a nakonec viteálů je také sedm. (Nick321)
  • Sirotčinec, ve kterém žil Tom Raddle (Hero Fiennes Tiffin), je založen na liverpoolské přístavní čtvrti a je ovlivněn viktoriánsko-gregoriánskou architekturou. Pro exteriéry byly použity originální viktoriánské glazurované cihly, aby dodaly místnostem bytelnou strukturu. (HappySmile)
  • Když Hermiona (Emma Watson) prozradí o svém otci, že je zubař, všichni čarodějové se diví, co to je. Ale ve filmu Harry Potter a Tajemná komnata (2002) mají Weasleyovi na hodinách, které ukazují, kde se právě nacházejí členové rodiny, možnost "U zubaře". (Gerron)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

V Hobitíně už je rušno

V Hobitíně už je rušno

21.07.2009

Tak už to vlastně začalo. Přestože studia Warner Bros. a New Line pořád čelí žalobě Tolkienova syna, požadujícího mastná procenta ze zisků filmového Pána prstenů, práce na dvoudílném Hobitovi už jsou… (více)

Reklama

Reklama