Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Micky se ve vězení upíná ke své touze po seznámení s úspěšnou zpěvačkou Karin. Poté, co v rádiu zaslechne informaci o konkurzu na chystaný muzikál, kde má dívka ztvárnit hlavní roli, využije příležitosti a v mrazícím voze uprchne z vězení. O pár dnů později se na konkurz přihlásí pod falešným jménem a postoupí do užšího výběru. Dorazí i Karin se žárlivým milencem, bohatým podnikatelem Oskarem, který je současně sponzorem představení. Přestože se autor libreta přimlouvá za obsazení Mickyho do hlavní role, cholerický a bezohledný režisér Palo ho odmítne. Mladíka přece nikdo nezná, a navíc si už Palo vybral populárního zpěváka Frantu. I přesto si Micky vyzvedne u produkčního Mirka text. Objeví se na první zkoušce a všechny přesvědčí, aby ho v souboru nechali jako alternaci pro všechny mužské role. Zatímco se seznamuje se starým hercem Michalem, jízlivou Sylvou či svobodnou matkou Romanou, detektiv Kopecký, který má uprchlého vězně najít, rozjede pátrání. Přestože v souboru zpočátku vládne napětí, začnou se rozvíjet některé vztahy. Romana se sbližuje s Michaelem, Micky občas hlídá její dítě a podaří se mu spřátelit se s Karin. Když režisér jen pár dnů před premiérou vyhodí nedisciplinovaného Frantu, dostane hlavní roli Micky. Večer za ním přijde do divadla Karin, zkoušejí spolu a potom se pomilují. Jenže pak se Mickyho fotka objeví v novinách, což neujde pozornosti policie. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

villon17 

všechny recenze uživatele

Jedině skvělá hudba (ač slabší Landův počin) zvedla tento podprůměrný film alespoň na 2*. Chtěla jsem se na kvasku kouknout jedině kvůli plakátu, který se mi z neznámého důvodu neuvěřitelně líbí. Nečekala jsem nic světoborného, nápaditého, ani povedeného a nic z toho se mi nedostalo, takže nemusím být zklamaná. ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Tak jako cekal jsem ze to bude totalni odpad a na to ze to je prvotina Mirjam Landóve to celkem ujde. Obsazeni figurek z Superstar a Vyvolenych me prislo usmevne ale nastesti se tam jen mihli. Herecke vykony byly podprumerne...extreme me rozciloval prehravajici reziser kteremu poloha ukriceneho a vecne nespokojeneho rezisera mooc nesedela. Jinak asi jedinou znatelnou kvalitou filmu je hudba. Mirjam trebas to bude priste lepsi. ()

Reklama

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Kvaska měla u mě tu smůlu, že byla viděna v jeden a ten samý večer, v jednom a tom samém kině společně s filmem Vratné lahve. Být to jediný film, jenž jsem měl ten večer možnost shlédnout, utčitě by celkový dojem byl o něco pozitivnější. Ale měl jsem tu čest porovnat dva české filmy, které jsou relativně nové a posoudit tak propastný rozdíl mezi nimy. Kvaska jako muzikál určitě ne, Kvaska jako romanťák, to by taky nebylo asi to pravé ořechové. Zbývají nám tedy (v rámci filmu) drama a komedie. Jako drama to působilo dost naivně a mám takovej dojem, že film bral sám sebe moc vážně. Paní Mirjam mohla klidně brnknout na lehčí notu a nesnažit se o převratné dílo v čeké muzikálovo-filmové tvorbě. Mohla celý počin pojmout s lehkou nadsázkou, trochou ironie a natočit oddechovku, která by naším českým divákům, jenž jsou většinově celkem nenároční, stačila. A tak alespoň jako komedie to na mě udělalo celkem slušný dojem, ovšem ani v tomto měřítku bych nerad film přechválil, ba i pochválil. Lucka se mi tradičně nelíbila (myslím po herecké strénce), ale komu ano? Naopak arogantní a autoritativní Roman Pomajbo na mě udělal pěkný dojem. A sympaťák Filip Tomsa, kterého jsem ještě nikde jinde neviděl, by před sebou mohl mít taky pěknou kariéru. A samozřejmě, že fanoušci Kalichu, Landy nebo Vondráčkové si přidají hvězdiček kolik chtějí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Daniel Landa: 1. Kecy 1 ,2. Touha ,3. Kecy 2 ,4. Na úteku ,5. Korepetice ,6. Jdou ,7. Opravdové utrpení ,8. Romantický večer ve dvou ,9. Vzpomínka na vězení ,10. Noční Foyer ,11. Kecy 3 ,12. Anticop I. ,13. Kecy 4 ,14. Touha II. ,15. Ve skrýši ,16. Anticop II. ,17. Můra a motýl ,18. Soud ,19. Kecy 5 ,20. Duet – Navždy ,21. Snílci ,22. Samota ,23. Nadávky ,24. Padám hloub ()

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

Ok, tak jsem se už uklidnil a můžu napsat lnohodnotný komentář a nahradit tak své původní "chcípni". Ani alibistická tvrzeni, že film Kvaska je výhradně pro příznivce práce Daniela Landy a lidí kolem divadle Kalich nezastře fakt, že takhle homofóbní a otevřeně šovnistický film tady nebyl dlouhou dobu. Inspirace zahraničními muzikály posledních let (Chicago) či teď těch minulých (Kabaret) je veskrze povrchní, všichni herci jsou ve svých rolích natolik příšerní, že na ně nestačí ani videozetkaři a celé je to tak neuvěřitelně hloupé, špatně odvyprávěné a děsně zrežírované (nesnesitelné umísťování herců do mizanscény, kdy je to buď moc divadelní, nebo nevhodné...), že když komedie má v ČR svůj Kameňák, muzikál má v ČR svou Kvasku. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Prvá klapka padla 16.8.2006. Film sa z deväťdesiatich percent odohráva len v divadle. (Raccoon.city)
  • Název filmu Kvaska je odvozen od označení vězeňského nápoje, jakési náhražky piva. (ČSFD)

Reklama

Reklama