Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +sympaťák Colin Ferguson v hlavní roli, zajímavá Jordan Hinson, povedený dabing, zápletky jednotlivých dílů, slušně se rozvíjející příběh postav -nejsem z toho až tak u vytržení, kupodivu některé postavy mě celkem štvali (Ed Quinn), mohlo to být ještě akčnější/// Po třech sezónách si dovolím hodnotit. Kdy že má být čtvrtá? Heuréka je hodně netypický seriál, je hodně zvláštní, má mnoho svých svérázných obyvatel, kde nenarazíte na nikoho kdo by měl menší IQ než vy a přesto se tito obyvatelé dostanou se svými vynálezy do potíží, ze kterých je tahá náš hlavní hrdina svým selským rozumem. K dobru se musí připsat, že občas scénáristé množstvím kvalitních zápletek překvapí, rovněž pak překvapí následné řešení a taky fakt, že novější díly nemají sestupnou tendenci a drží si svůj standart. Hezký seriál, který by klidně mohl pokračovat./// Celkem 74%/// ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

1. a 2. sezóna 75 % [Třetí série] Tak a už i hrdě svá a i originální Euréka nám kvalitou ustala v opakování a nekonečné smyčce nudy. Nulový vývoj samotného seriálu či jeho pokrok je pro mě dále nepřekonatelný problém. Dvě sezóny neustále stejných postupů a vlastně i humoru zkrátka držel pohromadě Colin Ferguson. Dále to už ani on nezachráňuje a vše se přejí. Musím říct, že schematická trojička Fargo, Zane a Lucas mi pijou krev, protože jsou hloupě snad za všemi situace, které v ději nastanou. Poslední díly ze 43 epizod, které nám nabídly tři roky v podivuhodném městečku se ale už nemůžou chlubit popiskem "zábava". 3. sezóna 50 % ()

Reklama

scroochy 

všechny recenze uživatele

Na první pohled je Eureka obyčejný krimi seriál. Na pohled druhý však zjistíme, že se jedná o skvělý počin s koňskou dávkou nadsázky a humoru. Originální hi-tech prostředí poskytuje spoustu zajímavých zápletek, které potěší všechny sci-fi fandy (a nejen ty). Skvěle zahraný šerif Carter se vždy postará o vtipnou hlášku, na kterou mu přihraje jedna z řady sympatických vedlejších postav. A k tomu všemu skvělá hudba, co chtít víc? Vadilo mi akorát, že rámcový děj se během sezóny téměř nikam neposouvá a trochu se hne jen na konci (popř. začátku) série. ()

Musak 

všechny recenze uživatele

Já bych Eureku zase tak nevychvaloval. Nevim proč, ale příjde mi to, že vaří z nápadů Stargate...příklady: Hyperaktivní lidi pohybující se 500 mph - nevím který díl SG to byl, ale moc dobre si ho pomatuji. Problémy s časem, taky bylo v SG, klonování, atd. Až tak by mě nevadilo, že jsou stejný myšlenky, ale mám pocit, že i řešení bylo velice podobné jako bylo v SG. Takže dávám za 2* jakožto klonu SG v jiném prostředí. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál, který vám zvedne náladu, kdykoliv to jen potřebujete. Jack Carter je prostě těžký sympaťák každým coulem. Pohodová atmosféra a skřípající logika paranomálních jevů, fyziky a tak podobně k tomu prostě patří. Mám tenhle seriál ráda, i když se přiznávám, že bych na něj nikdy nemohla koukat v kuse, více dílů za sebou bych asi nezvládla, každý příběh má extrémně podobnou osu vyprávění, což je trošku na závadu. Ale kouknout se jednou za měsíc, jednou za týden, tak to vám náladu rozhodně zvedne. :-) 80% P.S. Jedn z nejlepších seriálových konců, ve stylu kruh se uzavřel. :-) ()

Galerie (479)

Zajímavosti (14)

  • Susan Perkins (Jennifer Clement) čte knihu „Science and the Akashic Field“ od Ervina László. Kniha vyšla i v českém překladu pod názvem „Věda a ákašické pole - Integrální teorie všeho“. Kniha představuje sjednocující světový koncept, který dlouho hledali vědci, mystici a mudrci: Integrální teorii všeho. (sator)
  • Epizody první řady nebyly vysílány v pořadí, které pro ně původně tvůrci zamýšleli. Z tohoto důvodu lze při sledování narazit na malé nesrovnalosti a odchylky. Televize se k tomuto kroku uchýlila, jelikož chtěla zařadit lepší epizody do vysílání dříve a získat tím pro seriál další diváky. (Illuminare)
  • Seriál měl být původně animovaný. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama