Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tak a už jsem dokoukal kompletně osud tohoto zvláštního vědeckého městečka kdesi v Americe, kde jediným obyčejným člověkem je šerif. Každopádně Heuréka přesně vystihuje pojem pohodový odpočinkový seriál. Postavy jsou příjemné a snadno oblíbitelné, ať už jde o samotného šerifa Cartera, nebo o jeho zástupkyni Jo, později vedoucí ochranky v GD. Nebo ostatní postavy Global Dynamics, smolař/ředitel Fargo, ředitelka/zástupkyně Allison Blakeová, vědec-zločinec Zane Donovan nebo tak trošku zvláštní vědec Henry Deacon. Po třetí sérii svou účast výrazně omezila šerifova dcera Zoe, což je škoda. A aby bylo obsazení kompletní tak nemůžu zapomenout ani na Vincenta a jeho Café Diem, případně na chytrý dům S.A.R.A.H. a jejího přítele zástupce Andyho. V paměti mám hlavně čtvrtou sérii, kde se cestovalo časem, vytvářela se alternativní linie a taky se chystala příprava k letu na Titan. Což bylo vlastně finále čtvrté řady. Objevila se nová výrazná postava, doktorka Holly Marten v podání Tiny Fey. A pátá rozlučková řada je pomyslnou třešničkou na dortu, se všemi postavami se můžeme rozloučit důstojně. Ten konec stál rozhodně za to, a i proto se do Euréky někdy rád vrátím. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál, který vám zvedne náladu, kdykoliv to jen potřebujete. Jack Carter je prostě těžký sympaťák každým coulem. Pohodová atmosféra a skřípající logika paranomálních jevů, fyziky a tak podobně k tomu prostě patří. Mám tenhle seriál ráda, i když se přiznávám, že bych na něj nikdy nemohla koukat v kuse, více dílů za sebou bych asi nezvládla, každý příběh má extrémně podobnou osu vyprávění, což je trošku na závadu. Ale kouknout se jednou za měsíc, jednou za týden, tak to vám náladu rozhodně zvedne. :-) 80% P.S. Jedn z nejlepších seriálových konců, ve stylu kruh se uzavřel. :-) ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Bear McCreary: 1. Eureka On My Mind (Eureka Main Title) [0:30] ,2. Sheriff Carter's Theme [3:27] ,3. Prehistoric Love Spores [2:38] ,4. Allison's Theme [2:52] ,5. Through the Vortex [5:02] ,6. Fargo's Theme [2:49] ,7. The Mask of Fargo [2:27] ,8. The S.A.R.A.H. Mobile [1:16] ,9. Let's Get Hitched - Brendan McCreary [3:54] ,10. When You Wish Upon Falling Debris [3:10] ,11. Little Big Bang [2:33] ,12. Henry's Theme [5:21] ,13. Taggart's Theme [2:02] ,14. The Laser Cannon [1:54] ,15. Noche De Sue?osn Falling Debrisryp Brownsteinca Collins/Nina Dobrev/Neil Haskell/Keely Hawkes/Rob Mayes/Rodney To [3:23] ,16. A Nuke for Fargo [5:41] ,17. EurekAerobics - Captain Ahab [2:31] ,18. Victor's Getaway [0:34] ,19. Henry and Beverly [4:24] ,20. Jack and Callie [2:31] ,21. Everyone's Dumb [1:48] ,22. The Heathers [0:37] ,23. Zane on the Lam [2:42] ,24. Erotomania! [2:26] ,25. A Night at Global Dynamics [3:52] ,26. Threat of Nuclear Cleaning [2:19] ,27. A Town Called Eureka [2:10] ,28. Eureka On My Mind Reprise (Eureka End Credits) [0:51], ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Formulář na zrušení smrti nevedeme." Tak to žertuješ, šerife. Vždyť to je 924/B a vyplňuje se ve třech kopiích. Ve vědou posedlém městě je zkrátka možné všechno. Tady totiž hláškuje i šerifův barák, místní géniové v touze za poznáním občas narušují pohyb zeměkoule ve vesmíru, šerif je smířený se svým bezkonkurenčně nejnižším IQ ve městě a mě baví každá Carterova snaha o zachování města ve stavu, kterému nikdy nerozuměl. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Zápletky stokrát viděny (a často velmi podobně vyřešeny) v SG, přesto pro první sérii hraje její lehkost, hravost a postavičky v tomhle ujetým městě, takže jsem se nenudil a velmi často se bavil hlavně u debat se S.A.R.A.H. Druhá série je bohužel mnohem vážnější, připomíná víc Heroes, mizí humor a z šerifa je hotovej Jack O'Neill - minutu před koncem světa ten největši tupoun přijde s geniální myšlenkou, díky který se vyřešní problém, se kterým nikdo 100-600 let nehnul. A začátek třetí série pokračuje v posunu k větší vážnosti, což je hodně škoda. 50%. ()

Galerie (479)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se ve městech Vancouver, Chilliwack, Surrey a Port Moody v Britské Kolumbii v Kanadě a ve filmových studiích ve Vancouveru. (Cheeker)
  • Seriál měl být ukončen 12. dílem 5. série, ale protože se finální scéna moc nehodila, Jaime Paglia dokázal přemluvit studio, aby se natočila finální epizoda. (Illuminare)
  • Tvůrci se původně snažili pro hlas S.A.R.A.H. získat Fargovu oblíbenkyni Sarah Michelle Gellar. To však nevyšlo, a tak jí hlas propůjčil samotný představitel Farga Neil Grayston. (Illuminare)

Reklama

Reklama