Reklama

Reklama

Heuréka – město divů

(seriál)
  • USA Eureka (více)
Sci-Fi / Komedie / Mysteriózní / Drama
USA, (2006–2012), 56 h 23 min (Minutáž: 42–85 min)

Hrají:

Colin Ferguson, Salli Richardson-Whitfield, Matt Frewer, Joe Morton, Saul Rubinek, Jordan Hinson, Erica Cerra, Ed Quinn, Neil Grayston, Chris Gauthier (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(77)

Obsahy(1)

Jack Carter je úspěšný a docela chytrý federální šerif. Zrovna když veze domů svou dceru, která uprchla z domova, zabloudí na zapadlých silnicích Ameriky a aby toho nebylo málo, havaruje. Naštěstí se nehoda odehraje poblíž městečka Eureka, kam americká vláda od nepaměti posílá své nejlepší vědátory. Zatímco šerifovo auto putuje do servisu, začne si Jack Carter budovat renomé. A protože jsme v Eurece, kde žije většina těch nej, nepotrvá dlouho a své místo si zde najde i nejlepší šerif. (Hal_Moore)

(více)

Recenze (204)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Heuréka je fajn seriál. Tohle o něm asi řekne každý, kdo se na něj (i na jediný díl) podíval. Jsou tu sympatičtí herci, prostředí, jednoduché zápletky propojené s hlavní linií každé sezony, je tu také humor a vše se nese v atmosféře pohody. Koncept seriálu je postaven pro pravidelného i svátečního diváka (skoro až ve smyslu různých variací na nemocnice:)), ale trocha ohledů na sci-fi zápletky se samozřejmě vzít musí. Je však škoda, že autoři více neriskovali a volili často spíše klasickou cestu jistoty a tradičních scénáristických kliček (viz. konec druhé série). Pochvalu si zaslouží i slušný dabing, který nevadí a k postavám sedí. Škoda toho až příliš pevného schématu jednodílných problémů, při kterých bude zničena heuréka/svět/vesmír a v poslední chvíli to někomu docvakne a je vyhráno. Při pravidelném sledování je to totiž docela ubíjející:) ()

filmator 

všechny recenze uživatele

Zábavná a oddychová policejní mutace Gilmoreových děvčat (americké maloměsto a různorodé figurky), Krajních mezí (záhadné případy), Akt X (ještě záhadnější případy + Sekce 5 v Global Dynamics, záhadné "cosi" v sekci 5 apod.), Doktora Hollywooda (člověk zvenku se seznamuje s domorodci) a Knightridera (viz mluvící byt S.A.R.A.H.) :-) Ideální večerníček. Dodatek po půlce 4. série: To, co jsem napsal výše, platilo především o prvních dvou sériích. Postupně se z toho stává spíše romantická vztahovka na sci-fi pozadí. Pro někoho ideální kombinace, já jdu s hodnocením o bod dolů. ()

Reklama

Zombi 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál asi nejlépe vystihuje výraz pohodová scifi s detektivní zápletkou, pohodová ve smyslu klidná, příjemná, nejsou tu žádné vypjaté situace a krvavé konflikty, řeší se tu případy se scifi pozadím a celé je to hodně odlehčené, herci sympatičtí, zatím jsem hodně spokojen. Začínám druhou řadu a zvedám na hodnocení. ()

McClane 

všechny recenze uživatele

Zápletky stokrát viděny (a často velmi podobně vyřešeny) v SG, přesto pro první sérii hraje její lehkost, hravost a postavičky v tomhle ujetým městě, takže jsem se nenudil a velmi často se bavil hlavně u debat se S.A.R.A.H. Druhá série je bohužel mnohem vážnější, připomíná víc Heroes, mizí humor a z šerifa je hotovej Jack O'Neill - minutu před koncem světa ten největši tupoun přijde s geniální myšlenkou, díky který se vyřešní problém, se kterým nikdo 100-600 let nehnul. A začátek třetí série pokračuje v posunu k větší vážnosti, což je hodně škoda. 50%. ()

Musak 

všechny recenze uživatele

Já bych Eureku zase tak nevychvaloval. Nevim proč, ale příjde mi to, že vaří z nápadů Stargate...příklady: Hyperaktivní lidi pohybující se 500 mph - nevím který díl SG to byl, ale moc dobre si ho pomatuji. Problémy s časem, taky bylo v SG, klonování, atd. Až tak by mě nevadilo, že jsou stejný myšlenky, ale mám pocit, že i řešení bylo velice podobné jako bylo v SG. Takže dávám za 2* jakožto klonu SG v jiném prostředí. ()

Galerie (479)

Zajímavosti (14)

  • Ve 4. sérii ve 13. epizodě s názvem „Glimpse“ měl malou roličku Dr. Leeho Stan Lee, který je spoluautorem komiksů jako „Spider-Man“, „X-Men“, „Iron Man“, „Fantastická čtyřka“, „Avengers“, „Hulk“, „Thor“, „Daredevil“, „Doktor Strange“ a dalších. Hraje zde vědce, který experimentuje s efekty gamma radiace, a v průběhu krátkého rozhovoru řekne: "Nechtěj mě rozzlobit, synu. Nechtěl by jsi mě vidět, když jsem rozhněvaný." Což je to narážka na zmíněného „Hulka“. (Rominator)
  • Epizody první řady nebyly vysílány v pořadí, které pro ně původně tvůrci zamýšleli. Z tohoto důvodu lze při sledování narazit na malé nesrovnalosti a odchylky. Televize se k tomuto kroku uchýlila, jelikož chtěla zařadit lepší epizody do vysílání dříve a získat tím pro seriál další diváky. (Illuminare)
  • Susan Perkins (Jennifer Clement) čte knihu „Science and the Akashic Field“ od Ervina László. Kniha vyšla i v českém překladu pod názvem „Věda a ákašické pole - Integrální teorie všeho“. Kniha představuje sjednocující světový koncept, který dlouho hledali vědci, mystici a mudrci: Integrální teorii všeho. (sator)

Reklama

Reklama