Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští hasiči Chuck a Larry jsou už od školy ti nejlepší přátelé. Zatímco Chuck nemá vážný vztah a naplno si užívá mládeneckého života, Larry se po smrti manželky sám stará o dvě děti. Larry má kvůli rizikovému zaměstnáni uzavřenou výhodnou životní pojistku, po smrti své ženy však neurčil nového příjemce pojistky, a tak pojišťovna hrozí, že mu pojistku zruší. Larry přemýšlí, že od hasičů odejde, tíží ho myšlenka, že v případě jeho smrti nebude o děti postaráno, pak ale přichází s geniálním řešením. Uzavřou s Chuckem registrované partnerství, a pokud se s ním něco stane, bude Chuckovi vyplacena jeho životní pojistka a Chuck se pak postará o jeho děti. Jak ale přesvědčit vyšetřovatele sociální správy i okolí, že jsou Chuck a Larry homosexuálové? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (418)

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Nó, s těma hvězdama váhám, váhám, zasmál jsem se jako to jo, ale asi to bude spíš průměr, takové to hlavní téma je zajímavé, ale jak k němu bylo docíleno, to už na mě působilo celkem podivně. Tedy nejsem znalec amerických reálií, ale to, jak se tu ze svazku kvůli pojistce dělá celkem "tradiční" a hodně špatná věc, tak to ten můj výsledný dojem celkem kazilo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Říkal mi, že naše odpadky jsou málo teplý." Nejsem gay. Ani pravej ani falešnej. Gayové mi nevadí, ale lesbičky mám prostě radši. Z toho plyne, že ačkoli jsou Chuck s Larrym zábavní sympaťáci, tak postel bych raději sdílel s jejich právničkou Alex. Ta byla tak úžasná, že být gayem, tak bych se rychle nechal vyléčit polskou katolickou církví. A po sexu s ní bych si pustil nějakej zábavnej film. Třeba tenhle o hasičským přátelství, protože mě rozesmál i poučil. Já jsem třeba vůbec nevěděl, že Liz Taylor je yetti. A už vůbec jsem netušil, že gayové se hlásí k hasičům proto, aby se mohli sklouznout po tyči. Teď už v tom mám jasno. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dva hasiči Adam Sandler a Kevin James jsou nuceni předstírat, že jsou gayové kvůli výhodné pojistce jednoho z nich, ale jde o to, jestli jim to schlamstnou podezíravé úřady a navrch ještě budou muset snášet posměšky okolí i čelit řadě předsudků. Musím napsat, že jsem se kombinaci hrubozrnných gagů střídající se s dojemnými scénami celkem zasmál, a ačkoliv většina dobrých vtipů vycházela ze situací, že ti dva jsou pro ostatní gayové, tak to vůbec nevadilo. Horší to bylo se snahou křečovitě moralizovat v samotném závěru filmu, a to se sice dalo s přimhouřením oka skousnout, ale konec filmu zase nijak originální není na rozdíl od většiny filmu, která celkem originální je, dá se u ní dobře pobavit a známí herci ve vedlejších rolích v čele s Jessicou Biel stáli za to. Ostatně i na celou tuhle taškařici se dá dobře dívat. A nemusí se u ní nikdo cítit pohoršeně. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Podobně jako v případě jeho komediálních kolegů Bena Stillera a Jima Carreyho, tak i u Adama Sandlera platí rovnice, že jejich poslední komedie jaksi pokulhávají za svými staršími sestřičkami, zkrátka už se u nich zdaleka tak nebavím a znovu a znovu raději sáhnu po starších věcech. Platí to i o tomto filmu, byť se to ještě dá skousnout. Ale Kevin James mi je prostě krajně nesympatický a když se na něj "musíte" dívat značnou stopáž snímku, je to pak docela problém... Ale čínskej Schneider byl masakroidní :-) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Občas aj z prvoplánovane buranskej hollywoodskej komédie cítiť zápal pre spravodlivosť a zmysel pre úctu. Ja som to tak videl a čo je pre mňa hlavné, bol som dojatý a zároveň sa zabával, ako pri komédii už dlho nie. Sandlerovský humor má svoje dno, ale svoje vrcholy. Takže predstavujem Chucka a Larryho. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (15)

  • Severoamerické tržby byly 120,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 187,1 mil. (NIRO)
  • Když se v čase 19:02 jedna s dívek ptá Chucka (Adam Sandler), zda má něco k pití, že má žízeň, můžeme vidět, že z pokoje vychází 5 dívek, ale o pár sekund později, když jsou dívky u lednice, jsou jen 4. V dalším záběru je však zase dívek 5. (DanielW94cz)

Reklama

Reklama