Reklama

Reklama

Jesus Camp

(festivalový název)
  • USA Jesus Camp
Trailer

Obsahy(1)

V Americe existuje stále sílící evangelická komunita, jejímž hlavním cílem není ani tak přivést Boha na zem, ale spíše vrátit celou zemi Bohu. Věří, že je třeba, aby konzervativní křesťané převzali vládu a podřídili ji vlastním pravidlům. Kromě politického programu se tato organizace zaměřuje i na výchovu dětí a nových členů. Nejenže jsou vlastní potomci často vyučováni doma, ale navštěvují i skupiny a tábory, kde je jim vštěpován jediný správný názor na svět. Není možné zůstat chladným pozorovatelem této mozaiky neotřesitelných pravd, vyprázdněných hesel a emocionálně vypjatých projevů. Před divákem se rozvíjí pásmo zachycující víru a její projevy, které bývají tradičně spojovány s pozitivními hodnotami. Zde však přerůstají ve fanatismus. Film ukazuje, jak je dětem odebírána svoboda volby, jak jsou násilně izolovány uprostřed jednoznačných tvrzení, pravidel a názorů, o nichž se nediskutuje. Tvůrci se do tématu pustili s neobyčejnou statečností a pevně se začlenili do uzavřené komunity, aby naplno odhalili neznámou a temnou stranu náboženské organizace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Haleluja brainwashing . . . To co se ústy paní Becky Fisherové dostává do uší malých dětí je tak absurdní, že jsem první půl hodinu považoval za komedii, ale jakmile začala oslavovat pana Geoge W. Bushe, který "ve jménu božím" vede války, a výše jmenovaná paní mu utváří "nové Boží vojáky" z malých dětí ve jménu lásky ke Kristu, začal jsem tušit nějakou lumpárnu. Znám hodně né příliš chytrých jedinců, ale takový "hovna" jsem ještě neslyšel a i když nemám nic proti žádné víře ani vyznání, tato paní mě nahání celkem strach a její názory( a nejen její) jsou v mnoha ohledech silně absurdní. ()

Arachneuss

všechny recenze uživatele

Nehodnotitelné. A pro mně i nekoukatelné. Ne snad kvůli zpracování či tématu, ale kvůli těm figurkách, které se ve jménu svého spasitele modlí nad bowlingovou koulí nebo funkčností Power Pointu. Nikdy se mi nestalo, že bych film/dokument neviděl do konce, ale tady mi bohatě stačí ta půlhodina. V momentu, kdy se devítiletá holčička začne rozplývat nad představou, jak bude hlásat slovo Boží při lakování nehtů, mi začíná být špatně od žaludku. A poblít si postel, kvůli 84 minutám sledování monitoru, opravdu nehodlám. Snad někdy jindy. Edit (Po čtyrech měsích): Tak jsem k tomu vrátil a skončil někde u padesáté minuty. Evangelium v USA je vlastně dokonalá kontrola mládeže. Zakažte jim Harryho Pottera, neboť v něm se postavy rozhodují dle vlastního rozumu a věří v sebe a své přátele. Vtlučte jim do hlavy kecy o Ďáblovi nebo věčným zatracením. V Power Pointu napište v krvavém fontu "Kdo hřeší, ten zemře a půjde do pekla!". Do třetice to snad už dokoukám. Je to ale humus. ()

Reklama

Idego 

všechny recenze uživatele

"Paradoxem demokracie je, že těm, kdo to s ní myslí poctivě, nesmírně svazuje ruce, zatímco těm, kteří ji neberou vážně, umožňuje téměř vše." Demokratické hodnoty nám v rámci náboženské svobody nedávají téměř žádnou šanci zabránit v činnosti lidem jako je Becky Fisher. Opravdu velice efektivní způsob, jak propagovat svoje fanatické názory a vnucovat svoji extrémní víru ostatním - prostřednictvím dětí. Pokud jim od malička budeme vymývat mozek, vyrostou z nich přesně takoví fundamentalisté, jaké bychom si přáli mít ze všech. Když ještě tyto děti budou chodit s brožurkami a díky svojí roztomilosti ovlivňovat ostatní, opět nám stoupne procento získaných oveček. A když ještě navíc tyto děti motivujeme k politické činnosti (cituji např. "Jednou z tebe bude senátor"), kromě pěstování si obrovské voličské základny máme hned v rukou neuvěřitelnou zbraň, jak zničit demokracii a sekulární stát. Dělá se mi z těchto lidí špatně. Kromě toho, že ty děti psychicky týrají a vymývají jim mozky, ještě zneužívají této síly k tomu, aby vnutili svůj fanatismus ostatním a donutili fungovat stát na základě fundamentalistického papouškování Bible. Tihle lidé jsou velice nebezpeční a někdo by je měl zastavit. Kromě nebezpečí pro společnost už jenom kvůli těm dětem, kterým podle mě naprosto ničí život. Nemají žádnou možnost úniku, protože jejich rodiče jsou stejně fanatičtí. Každý fanatismus, navíc s politickými ambicemi, končí špatně, ať je to extrémní islám nebo extrémní křesťanství... ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

I zde se samozřejmě vetřely prvky, které tady nemají co dělat. Taky mi přišel vtipný ten komentátor z rádia :D Ale když přivřu oči nad některými věcmi, jako celek hodnotím - úžasná práce! Nechte děti a nebraňte jim přicházet ke mně - vždyť právě takovým patří nebeské království! (Matouš 19:14 Marek 10:14 Lukáš 18:16) Ze svého dětství můžu říct, že v tomto věku jsou děti opravdu na Boha citlivější, právě díky své nezkaženosti, rovnosti... A kdo říká, že je to násilné vnucování - věz, že jaxe dostane do puberty a začne mít "svůj rozum", samo se znovu rozhodne, jestli mu to něco dalo. Jestli to byla jen "hra na víru", zkončí jako ostatní mládež zřejmě někde v hospodě. Pokud s Bohem opravdu žilo, rozhodne se tak o svobodné vůli pokračovat... A i z neutrálního pohledu vidím výhodnější nechat vést děti k nějaké morálce, než je vychovávat Harry poterem a jinými médii, kde jak naschvál odkoukají obvykle spíš ty špatné vzory. A lidi se pak diví, že je svět jaký je... A nakonec - jako bláznovství to může vypadat třeba proto, že je tam spousta scén vytržených z konceptu... TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

God bless America, THEREFORE In God we trust, not vice versa. Ten kdo kritizuje brainwashing (který je zde naprosto jasný a nechutný), nechť se zamyslí nad opačným (úspěšným) brainwashingem proti "instituci" náboženství v ČSR a ČR v posledních 80-ti letech. To že byl tento "dokument" nominován na Oscara taky o něčem svědčí. ()

Galerie (5)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama