Reklama

Reklama

Já jsem ty a ty jsi já

  • Kanada It's a Boy Girl Thing (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Nell a Woody jsou už odmalička sousedi, kteří se nesnáší. Každý z nich patří do jiného světa. Nell vyrůstá ve slušné rodině a ve škole má dobré výsledky, ale je spíše jen takovou tichou šedou myškou, kdežto ve Woodyho rodině vládne trošku nepořádek a ve škole jeho výsledky nejsou nejlepší, ale přesto je hvězdou školy, jelikož vyniká ve fotbale. Chodí s krásnou a sexy blondýnkou Breannou, která řídí roztleskávačky. Každý si žije svým životem a ani ve snu by je nenapadlo, že se jejich role jednoho dne prohodí. Jejich duše se nějakou náhodou vymění. A tak se stane, že Woody se ráno probudí v těle Nell a obráceně. Oba dva jsou z toho vystrašení a neví, co se děje. Je to pro ně velice těžká situace a jejich nevraživost vůči sobě se ještě prohloubí, když ten jeden dělá věci, které by ten druhý nikdy neudělal. Takto se ze zakřiknuté Nell stane potrhlá a sebevědomá holka a z tvrďáka Woodyho jen uplakaná holčička... (Ssimca)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Úplně obyčejná americká teenage komedie, kterých je mraky navíc s dost provařenou zápletkou výměny těl. Na jednu stranu to má fakt dobré hlášky a jednoduchou, ale funkční romantiku, na tu druhou je to fakt klišé nad klišé. Obsazení je ale sympatické (Zegers hraje holku místy až výborně) a oceňuji absenci trapností a nechutností, takže ty 3* jsou tak akorát. Freaky Friday je ale přeci jen o něco lepší. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že jakmile film nejde do kin a v televizi běží v době oběda, všichni hodnotící si automaticky vytvářejí mentální blok, který jim zakazuje hodnotit více než třemi hvězdami, a to je špatně. Téma může být třeba stokrát ohrané, ale dokud se výborně bavím úžasnými hereckými výkony dvou hlavních představitelů, vůbec mě nezajímá, kolikrát bylo prohození postav zfilmováno. Kluk se skutečně chová jako holka a holka se skutečně chová jako kluk - to už vyžaduje nějaké to herecké umění. Na Samaire Armstrongovou se navíc dobře kouká. :-) A tamní humor také není nijak odporně vlezlý nebo pubertálně fekální, jak bývá zvykem u podobných "týnejdžrských" komedií. Pokud se vám zalíbí téma záměny a jeho ztvárnění, doporučuji také snímek Mezi námi děvčaty. Docela by mě zajímalo, proč jsou hodnocení těchto dvou filmů tak odlišná, když jde víceméně o to samé a se stejně skvělými herci. Naopak se hodnocení filmu spíše blíží Žábě k zulíbání, kde imho Schneiderovy kreace jsou pro něj typicky přehnané (byť se to dá v klidu dokoukat). ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Možná už fakt začínám s příchodem třicítky pomalu vyrůstat z puberty a nějak ztrácim zálibu v těch teen-komediích. Vydržel jsem asi tak 30 minut, jednou jsem se něčemu zasmál a pak jsem to vypnul. Přišlo mi to jako ztráta času sledovat to další hodinu, když stejně hned během úvodní scény bylo jasný, že na konci se ten týpek s tou buchtou do sebe zamilujou. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Usilovná študentka Nell a jej voľnomyšlienkársky spolužiak Woody si po exkurzii v múzeu nechtiac prehodia svoje identity. Ona sa ráno zobudí v jeho tele a on zase v jej tele. To odštartuje celý rad nepredvídaných a vtipných situácií. Snímok "Ja som ty a ty si ja" je stredoškolská romantická komédia, ktorá je vystavaná na nie príliš originálnom, ale osvedčenom námete. Výmena identity, zámena tiel. Bolo to celkom fajn. Dalo sa na to pozreť. Aj som sa pri tom trocha pobavil, avšak vrcholom tohto špecifického komediálneho subžánru u mňa naďalej zostáva film "Freaky Friday". ** ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze tohle zpracovani je vazne dost slabe, na podobne tema byla natocena spousta lepsich. Plytky dej a prazdne dialogy ale zachranuje Kevin Zegers! Nejen ze ma hezkou tvaricku, ale i velky potencial. Skoda, ze se utapi v takovych podprumernych filmech, protoze kdyz si vzpomenu na Transameriku nebo Lasku podle predlohy, je to uplne jine kafe. Kazdopadne tomuhle filmu zaslouzil hvezdu navic, zvlast scena, kdy cely ubreceny rika, jak prave zjistil, ze prisel o panictvi v privesu, je bozi! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Přední strana žádosti na univerzitu Yale, kterou má Nell v pokoji, a taky hlavička dopisu, kterou dostane od Yaleu, jsou pravé. (HappySmile)
  • Hudba, kterou Nell (Samaire Armstrong) používá jako budík a taky ji poslouchá v autě jako Woody, je "Candle In The Wind" od Eltona Johna. Elton John je výkonným producentem tohoto filmu a jeho partner David Furnish tento snímek produkoval. (HappySmile)
  • Hřebcovo auto je Buick Roadmaster Estate Wagon ročník 1991 a Woody s Nelly na konci filmu odjíždí v Oldsmobile Cutlass z roku 1971. (Ruuzha)

Reklama

Reklama