Reklama

Reklama

VOD (1)

Největší příznivci slavné ságy se vydávají na velkolepou vesmírnou misi. Píše se rok 1998 a blíží se premiéra filmu Star Wars: Episoda I. Pro partičku fanoušků Hvězdných válek je ale tahle první epizoda víc než jen film. Je to cesta, po níž se ubírají jejich osudy, je to jejich vzor, sen i životní náplň. Ještě před plánovanou premiérou však jeden z nich zjistí, že je těžce nemocný a s největší pravděpodobností se slavnostního uvedení nemusí ani dožít. A tak nezbývá než se sebrat a vydat se na dlouhou cestu na Skywalker Ranch. Podaří se jim přemluvit George Lucase k soukromé projekci ještě před oficiálním datem premiéry? V americké dobrodružné komedii hrají Sam Huntington, Chris Marquette, Dan Fogler, Jay Baruchel ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

4 kámoši (looseři) se vypraví na ranč George Lucase, aby mohli zhlédnout 1. epizodu Star Wars ještě před uvedením do kin, protože jeden z nich umírá a premiéru nestihne. Je to průměr. Nejvíc mě překvapila a ve filmu vyniká Kristen Bell, kterou bych v podobné roli nečekal, a i díky ní dám 3*, byť to je 50%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Fanoušci jsou celkem originální mix geekovského filmu a teenagerské komedie. Ač sám jsem spíše trekkie než fanoušek Star Wars, docela jsem těm třem outsiderům žijícím ve stínu Síly a Impéria fandil, problém ovšem je, že zhruba po hodině začne zvolený model nudit a s přibývajícím humorem v duchu teenagerských komedií i otravovat. Škoda, mimo poněkud trapného humoru nabízejí Fanoušci i dost podařených momentů. Jejich originalita pak ještě víc bledne při přímém srovnání s jinými televizními geeky - zvolme třeba podařenou čtyřku z Big Bang Theory a jejich úroveň humoru. Každopádně je tato trochu netradiční road movie lepší, než proklamované stálice žánru, jako třeba Road Trip a mnohé a mnohé další klony... Správně žánrově zařadit je pomáhají i v miniroličkách ,,duchovně" spřátelené účinkující hvězdy - Kevin Smith, Seth Rogen, William Shatner, ale i ikona trochu odjinud, z jiného žánru - Danny Trejo. Příjemně nenáročný (i když chvílemi trochu blbý) film... ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 8/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +občas jsem se dobře zasmál, Kristen Bell opět zaujme, Carrie Fisher a další cameo roličky -velmi málo triků, akce i efektů, mnoho teen gagů jde úplně mimo, vlastně to moc nefunguje, nepovedený český dabing/// "Tohle je jeden z těch filmů které každý fanda musí vidět." Říkal jsem si při prvním zhlédnutí traileru. A následně při každém odložení nebo zrušení premiéry jsem smutněl. Ve skutečnosti zbytečně. Tohle je jeden velký OMYL! Fanoušci sice bez rozmýšlení ocení mnoho trefných narážek, hlášek a kostýmů. Rovněž malá část teen publika se bude bavit nad fekálním a jiným humorem který vídáváme v teen filmech. Jenže v tomto směru film strašně moc selhává. Ani nezabaví, nerozesměje. Všechno tu už bylo v mnohem lepší formě. Vlastně to hodně film pohřbívá. Ty části které se točí kolem Star Wars a Star Treku jsou mnohem lepší. William Shatner ruluje, Darth Vader je ikona, která nikdy nezklame. Bohužel tohle všechno ač je takové jaké má být a samo o sobě by to uspělo, tak tomu chybí pořádný balík peněz. Bez nich to vypadá jako levná teen road movie a to si podle mě tyto filmové skvosty nezaslouží./// Celkem 49%/// ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno, nečekal jsem sice žádnou slávu, ale přece jenom alespoň několik vtipných a trefných hlášek na moje oblíbené Star Wars ano. Jenže faktem je, že jich bylo jak šafránu a těch pár úsměvných cameo rolí mi tu nudu a hloupost opravdu nevynahradilo. První vyloženě trapnou pasáž jsem zaznamenal při setkání fanoušků dvou protilehlých táborů (navíc, Star Trek mi pořádně nic neříká a rivalitu mezi zastánci těchto vesmírných ság upřímně nechápu), potom při „návštěvě“ gay baru a pak jich bylo tolik, že mě to už nebavilo registrovat. A ani Kristen Bell ala Leia či vcelku trefné znejistění nad kvalitou jedničky na konci filmu celkový dojem nezachránilo. Za mě pouze 2*, ve výsledku je to jenom opravdu podprůměrná teenagerovská „komedie“. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Fanouškové SW podle mnohých musí šílet nadšením, ale já osobně nešílím. Je tam pár dobrých vtípků, celé to je propojeno velmi jednoduše (sakra, to dneska nejde vymyslet něco zajímavějšího než cesta tří kamarádů?), ale výsledek je rozpačitý. Ať je Kristen Bell sebekrásnější, tak tohle nezachrání a bohužel je i smutný fakt, že ve velké míře jsou opravdu zábavná jen camea a všechno ostatní je jaksi mimo. Proto takový Seth Rogen, ať ho nemám jakkoliv v lásce, se předvedl a celé to korunuje William Shatner, který přeci sežene cokoliv... Ray Park si své vteřiny bez masky moc neužil a je to velká škoda. Kvůli té "idealizaci" trekkies by teďka mohli přijít Federationboys:-). Po pár dnes od shlédnutí si nevzpomínám na nic pořádného, kvůli čemu si svou cestu na ranč George Lucase zopakovat. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Dodatečně natočené záběry a scény z listopadu a prosince 2007 již nebyly režírovány původním režisérem Kylem Newmanem, ale Stevenem Brillem. (Caszidy)
  • Původně měl hrát Harryho Knowlese Jorge Garcia, ale natáčení mu kolidovalo s natáčením seriálu Ztraceni a tak se role vzdal. Poté byla role nabídnuta Kevinu Smithovi, pro kterého již bylo vše připraveno, avšak závěrečné úpravy filmu Clerks II ho také přiměly projekt opustit. (Caszidy)
  • Hutch (Dan Fogler) nazývá svůj van jménem Bucephalas. Tak se jmenoval kůň Alexandra Velikého. (HellFire)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Reklama

Reklama