Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legenda praví, že za druhé světové války si američtí váleční piloti vyprávěli pověsti o gremlinech, potvůrkách, které měly na svědomí podivné nehody, poruchy a havárie letadel, bojujících proti Japonsku. Další legenda praví, že scenárista Chris Columbus spojil tyto pověsti se svými vzpomínkami na dětství, kdy musel spát na půdě plné myší a noc co noc usínal s obavou, že ho ve spánku pokoušou. Obdařil potvůrky neukojitelnou škodolibostí a vymyslel příběh, který zaujal slavného Stevena Spielberga natolik, že se jej rozhodl v roce 1984 produkovat. Hrdinou druhého dílu je opět Billy Peltzer, nyní zaměstnaný ve velkém mrakodrapu pana Clampa. Právě tady, uprostřed New Yorku, se znovu setká s roztomilým mogwaiem. Brzy samozřejmě dojde k porušení tří základních pravidel (mogwai se nesmí namočit, přijít na prudké denní světlo a hlavně se nesmí krmit po půlnoci), a tak se Clampův supermrakodrap zanedlouho hemží zelenými pidižvíky, nenechávajícími nic a nikoho na pokoji. Cpou se vším, co dostanou pod pazoury, ať je to poživatelné nebo není, a přestože promění luxusní mrakodrap ve zříceninu, jsou neodolatelně roztomilí. Stále se mezi sebou škorpí, chichotají a přímo se škodolibou radostí obtěžují nejen aktéry příběhu, ale dělají si šprťouchlata i ze samotných diváků. Je tu ovšem Billy se svou dívkou Kate, kteří samozřejmě vědí, jak na to a pustí se do boje se zelenou lavinou příšerek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

Miloš 

všechny recenze uživatele

Gremlins 2: nová generace rozhodně nepatří mezi pokračování, která by ve srovnání s prvním filmem ztrácela dech, naopak rozvíjí možnosti nedořečené v prvním filmu a přitom stále zůstávají vynikající komedií (tentokrát bez Vánoc). Pokud jsou Gremlins poctou filmu - reflexí kina a televize, potom Gremlins 2 jsou sebereflexí audiovize vůbec, éry osmdesátých let, propagací i kritikou sebe sama a ukazatelem směrem k rozvoji nových médií. Zní to šíleně a také to takové je! ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Rozhodně tomu chybí to, čím první díl dominoval. Místo hororových prvků je zde jen přeplácaná komedie, která není místama ani vtipná. Nenašel jsem v tomto filmu žádnou scénku co by se lehce vryla do paměti a kterou by si divák nějakým způsobem pamatoval. Snad jen , pro mě, scénka kdy Gizmo tvrdě cvičí. Co však musím především vytknout a co se do filmu v žádném případě nehodilo a jen ho srazilo, byl střih a záběr do kina v 3/4 filmu. Taky nacpat Hulk Hogana na pár vteřin do záběru a tím (snad) nalákat diváky?! Slabé a trochu trapné. 55% ()

Reklama

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jak jsme se smáli, když se ve filmu objevila "cooking show" - televizní lekce vaření. Říkali jsme si, že něco takhle debilního by se u nás v TV vysílat nemohlo. A hle - uplynulo pár let a cooking show má každá naše televizní stanice :( Jinak Gremlins 2 - přestože jsou slabší než originál - stále baví a jsou nacpaní všemožnými gremliními mutacemi. Pro mě lepší 3 hvězdičky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

No, podľa môjho skromného názoru ešte lepšie ako jednička. Vianočný cynizmus je preč, máme tu ale veľké množstvo postmoderny. Radosť budú mať opäť fanúšikovia sci-fi 50. rokov, Christopher Lee sa tu objaví z lúskom z Invázie lupičov tiel a telefónne monštrum pripomenie nehmotného zabijaka zo Zakázanej planéty. No a možno sú Gremlins 2 najobľúbenejším Stalloneho filmom. Hulk Hogan je tu ale už navyše a sebareflexia ohľadom fikčného a reálneho sveta nie je natoľko vtipná, aby tu namiesto nej nemohol byť ďalší odkaz. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nudný dojem z jedničky je zapomenut - dvojka je zběsilejší, zábavnější a nápaditější, přesně jak jsem si přál. Dvojka Gremlinů je odzbrojující jízda, u které jsem se královsky bavil a umíral smíchy. Takovou smršť skvělých fórů a černého humoru aby pohledal. Bože, ještě teď se musím smát, jen si na to vzpomenu. Tohle je perfektní komedie, která po všech stránkách překonala svého předchůdce. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • V chodbě Clamp věže na jedné jmenovce stojí "Vectorscope Labs", což odkazuje na film Innerspace (1987), který také režíroval Joe Dante. (rafix)

Reklama

Reklama