Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Christina, která žije na předměstí Kodaně, navštěvuje střední školu. Žije pouze s otcem, protože rodiče se rozvedli a matka o ni ztratila zájem. Christina a její kamarádky Cecilie, Trine a Pernille tvoří dívčí partu, která terorizuje okolí a k dospělým se chová absolutně bez respektu. Po nešťastném incidentu se Shaidem, přítelem Cecilie, se ke Christině zbytek party otočí zády. A nejen to, začne ji šikanovat a intenzita vzrůstá. Brzy však stupňovaná represe překročí únosnou mez. (Sarkastic)

(více)

Recenze (37)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Čtyři nerozlučné kamarádky na střední škole. Jedna z nich, Cecilie, však zahlédne svého chlapce, jak osahává Christinu. Domnívá se, že to bylo vzájemné a stane se z ní nepřítel na život a na smrt. Spolu se dvěmi dalšími dívkami šikanují Christinu a ta jim jen občas něco chabě oplatí. Nakonec jde téměř všem o život. ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo hodně v pohodě! A ani jsem to nečekal.Je to o vzájemné šikaně holek na nějaký střední. Příběh v podstatě, nebo lépe řečeno zápletka, je dost jednoduchá. Je to celý docela uvěřitelný, postavy mi byly hodně sympatický a proto to, co si navzájem dělaly, mělo fakt silnej emoční dopad. Děj filmu je ve finále vyšroubovanej na nečekaný až silně exploitační maximum, který mi vyrazilo dech.Parádní, menší a málo známej kousek! ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dívčí vyřizování účtů po Dánsku s typickým severským rukopisem, silnou výpovědní hodnotou a drsnou formou i obsahem. Příběh se odehrává v prostředí školy, kde dívčí gang terorizuje okolí ( Jak už to většinou bývá, jsou to nejhezčí holky), ale brzy se situace zkomplikuje když Christína práskne kámošky při loupeži a je nejen z gangu vyčleněna, ale musí se podrobit šikaně svých bývalých kamarádek, kterou sama dříve provozovala. Posledních 20 minut představují vrchol Bully subžánru a místy se na film kouká opravdu nepříjemně. Síla a povinnost! 8/10. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Drsné, kruté, naturálne a typicky škandinávsky chladné. Oproti iným filmom s podobnou tématikou však na mňa tento snímok nedokázal nejak výraznejšie emotívne zapôsobiť. Možno to bolo vo veľkej miere zapríčinené tým, že som nedokázal bližšie priľnúť k postavám. Navyše niektoré scénky sa mi zdali mierne pritiahnuté za uši. Na druhú stranu, pokiaľ výuka na dánskych školách funguje takýmto spôsobom, systémom kde ľahostajnosť a prílišná tolerancia učiteľov idú ruka v ruke s nárastom všeobecnej spoločenskej šikany bez snahy s tým niečo urobiť, tak potom majú Dáni vážny problém. 70/100 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ďalší do série z filmov o šikane, a veruže už som ich videl až-až. No tento bol jeden z najslabších, hoci ten potenciál to malo podľa mňa vcelku vysoký. Začalo to veľmi sľubne, no vývoj po konflikte Christiny a Cecilie som očakával určite zaujímavejší. Dramatický síce bol, dokonca aj drsný - no to nestačilo, aby človek plnohodnotne vnímal všetky veci, ktoré by mal takýto druh filmu povedať. Inak, je to smutné, lebo presne takéto "partie" poddajných a suverénnych dievčat čoraz častejšie vidno v našich uliciach a je mi z toho normálne smutno, keď to tak vidím. Aj keď popularita nikdy neprestane tínedžerov zvádzať - dokonca ani za cenu, že sa z nich stanú bezcitné mrchy! ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama