Reklama

Reklama

Earth

(TV film)
Trailer 2

Obsahy(1)

V Arktidě se probouzí lední medvědi za svitu prvního jarního slunce. Podaří se jim nalézt jídlo předtím než led roztaje? O tisíce kilometrů daleko sdílí sloni vzácnou vodu se lvy, kdo vyjde ze souboje jako poražený? Ke konci příběhu sledujeme velrybí matku s mláďetem při jejich plavbě k ledům Antarktidy. Na konec se opět střetáváme s medvědy a dnešním ekologickým problémem číslo jedna. (gruvacek)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (679)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Porce nádherných obrazů, které okouzlí. Přehlídka zvířat a míst, nad kterými se člověku tají dech a to vše v doprovodu příjemným hlasem Patricka "Picarda" Stewarta. Proč tedy nedat těch opravdu hodně jednoduchých pět a jít si pustit znovu? Přes všechnu krásu, kterou přinesla příroda a dokument jí zde představuje je tempo snímku chvílemi až příliš pomalé. Vizuálně nádherný dokument, který však nenabídne prakticky žádné informace krom obrazů. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Něco tak neuvěřitelně nádherného a zárověn neobyčejně smutného jsem už dlouho neviděl. Opravdu překrásné záběry z naší matičky Země podkresluje emocionálně velmi vypjatá hudba a pěkný komentář. Spousta záběrů je ze seriálu Planeta země, takže kdo ho viděl tak může být lehce zklamán, přesto je to neuvěřitelně poustavý snímek a doporučuju všem, kdo se chce podívat na nádheru, trošku uslznout, zasmát se (podle mě nejlepší scéna je, když mláďata kachen vyskakují z hnízda:) a lehce i hluboce se zamyslet. I kdyby to nebyla úplná pravda jak tu někdo píše, přece jenom se může něco pro dobro naší planety dělat... ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Globální oteplování, led, pouště, tajga, medvěd, slon, lev, ryba... bla bla... Možná celá série je dobrá (jsou tu vidět prachy a technika), ale ta devadesátiminutová okleštěna verze je jedna velká nuda s jediným vtipným šestibrkým ptákem, co zametá, uklízí a udržuje si pořádek. Jinak to byl jeden z nejnudnějších a nejpovrchnějších dokumentů, který jsem doposud viděla. A to mám dokumenty o zvířatech fakt ráda. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Alastair Fothergill, Mark Linfield, Leslie Megahey | Hudba: George Fenton, Berliner Philharmoniker | Produkcia: ? | Distribúcia: Disneynature | Štúdio: BBC Natural History Unit, BBC Worldwide, Discovery Channel, NHK Cinema, Gaumont, Greenlight Media AG | Rozpočet: 15 miliónov $ | Tržby: 108,942,691 $ || Doposial nevidené okúzlujúce zábery o našej planéte. Bez váhania by som dal plné hodnotenie, nebyť nepochopiteľne povrchnej vložke proti globálnemu oteplovaniu. Film totiž celú dobu poukazuje na každoročnú rutinu zvierat sťahovania sa ako vizuálny zážitok, no potom to opíše ako dôsledok ľuďskej činnosti na zemi. Tento proces však bol a bude prítomný aj po vyhynutí civilizácie. Vložka tak pôsobí ničivo na celkový dojem, pretože popiera podstatu toho, že človek ako taký je tiež súčasťou prírody... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasný dokument. Nádherné záběry suchozemských i vodních živočichů a přírody, kterou obývají. Skvěle udělaný dokument, jehož pointa stojí za zamyšlení. Hudba stála taky za to. Při putování některých zvířat za doprovodu chytlavé hudby jsem si připadal jako když koukám na Pána prstenů. Jako dokument je to naprostá bomba, ale trochu mi vadí, že je to normálně řazeno mezi filmy. Ale tak co už, toto dílo určitě zaslouží uznání. Bylo to vtipné, napínavé, roztomilé, zajímavé, dechberoucí, smutné, úchvatné, fantastické, ale hlavně to bylo takové, jaké to opravdu je. 90% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (8)

  • K roku 2011 byl snímek čtvrtým nejvýdělečnějším dokumentem v historii. (ČSFD)
  • Jako vůbec prvnímu se štábu podařilo natočit vrcholky Mount Everestu. Kvůli jeho výšce nelze použít helikoptéru ani letadlo. Vše bylo možné díky špionážnímu letadlu nepálské armády. (HellFire)
  • Film se stal v Japonsku nejvýdělečnějším dokumentárním snímkem první dekády nového tisíciletí. (Geriel)

Reklama

Reklama