Reklama

Reklama

Pátek třináctého 9

  • USA Jason Goes to Hell: The Final Friday (více)
Trailer 2

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

cariada 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledních Pátků, ale pro mě určitě jeden z těch hodně povedených. Jason je sice konečně "chudák" zmasakrován, jenže jemu to je fuk a vleze si do jiného těla, celkem do čtyřech a může pokračovat vkrasojízdě. Tohle je jedna velká jízda plná krve a masakrů. Asi nejlepší scéna vcelé serii , je soulož ve stanu to byl luxus. Konec nám předpověděl co nás čeká dál, sice to mělo 10 let času, ale přišlo to. Překvapuje mě jak malý to má hodnocení.. Ps- "bude tě to něco stát, dej sem ruku" ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Spojenie päťky a sedmičky, dalo by sa povedať. Slasher podľahol mysterióznu a navyše po väčšinu stopáže ani nevraždí Jason. Ani jedno by nevadilo, keby to bolo inak spracované. Prevteľovanie je tu hnusne doslovné; žiadne vdýchnutie života, Jason je malý červík, ktorý rád lezie do druhých cez otvory (príde aj na lezenie pod sukňu); scenár je nudný, neherci agresívni, Troma look všadeprítomný. Najviac to asi zabíjajú komické postavy, ktorých je dosť (všeobecne by mala byť v horore jedna a aj to je veľa) a ten čierny kovboj (presvedčený o svojich hereckých kvalitách, prehrávajúci aj keď iba stojí a nič nehovorí) patrí podľa mňa medzi najtrápnejšie postavy v histórii kinematografu. Dávam jednu hviezdu za pekné masky, gore, poslednú scénu a vraždu v stane (možno najefektnejšiu Jasonovu vraždu, paradoxne neprevedenú Jasonom). PS: Skalných poteší cameo Kanea Hoddera so svojou vlastnou tvárou. ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Nejhorší Pátek Třináctého. Film je pojatý spíš jako zombie horor, než jako shlasher. Kdyby tam na začátku či na konci nebyla ta maska Jasona, neřekl bych, že to je patří do série Friday 13th. Film má světlé ztránky jen v případě scének se sebejistým lovcem Dukem a scénkou, kdy střílí snad 5 lidí na převtěleného Jasona - *. A vůbec nechci říkat nic o té závěrečné scéně v baráku a malém vetřelci- (to bych musel dát odpad !) ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Tak po precteni mistnich komentaru jsem ocekaval solidni brak, ale zmylena neplati!!! Zacatek me docela prekvapil... Jason se zase vratil z mesta do Crystal Lake. Zase ozil. Zmenil image... Nechodil k holici a masku si nechal prirust k obliceji... Tudiz jsem byl docela zklaman, ze tyto veci nejsou osvetleny. Na druhou stranu se do serie vraci otevreny sex, prsa, brutal vrazdy, krute gore efekty. Taky ozvuceni je oproti minulemu dilu znatelne lepsi... Kamera v pohybu take nema chybu... Navic se dovidame nove veci o historii ... Puvod Jasona, nejaky ten rodokmen... Do toho magicke artefakty... A zaver??? Jasona si vzali pekelnici....skoad ze se tam chudak ohreje jen par let... Kdybych to mel hodnotit jako pokracovani, videl bych to na nejakych 70%.... Kdybych to mel hodnotit jako samostany film... tak bych 5, moza 10% pridal.... Pro me je to po par horsich dilech zase navrat toho praveho Patku 13. ()

Cappuccino odpad!

všechny recenze uživatele

Nič tak hrozné som už skutočne dlho nevidel. Prvé časti Piatku trinásteho (a niektoré z neskorších epizód), kde Jason vraždi stupídnych tínedžerov, sú, ak už nič iné, tak aspoň zábavné. Toto však bola hromada nezmyslov, nudy a utrpenia. Pevne dúfam, že scenárista za toto „veľdielo“ nedostal ani zaplatené. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • První díl série, který distribuovala společnost New Line Cinema. Předešlých osm dílů distribuovala společnost Paramount Pictures, která předtím vlastnila práva k sérii. (Stocki)

Související novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (více)

Reklama

Reklama