Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Velká Británie Robin Hood
Velká Británie, (2006–2009), 29 h 15 min (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Andy Price

Hrají:

Jonas Armstrong, Gordon G. Kennedy, Sam Troughton, Joe Armstrong, Richard Armitage, Keith Allen, Lucy Griffiths, Harry Lloyd, Michael Elwyn, Sara Stewart (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nové spracovanie Robina Hooda – anglického hrdinu, ktorý sa skrýval v Sherwoodskom lese aby bojoval za práva chudobných-vykorisťovaných nenávideným Sheriffom z Nottinghamu a zároveň príbeh lásky Robina a krásnej Marian. Robin z Locksley sa vracia z vojenskej výpravy zo Svätej zeme, kde bojoval spolu s kráľom Richardom, na svoje panstvo. Tu sa dozvedá, že v Nottinghame už nevládne starý sherif sir Edward, ale nový nottinghamský ktorý tvrdou rukou zdiera poddaných a kruto a neprimerane ich trestá na najmenší priestupok. Robin sa s ním dostane do otvoreného stretu a musí pred ním utiecť. Domovom sa mu stáva sherwoodsky les... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

cherita 

všechny recenze uživatele

Seriálová zvrhlost netušených rozměrů. I ta Brooksova parodie byla historicky přesnější a příběhu Robina Hooda věrnější než tenhle pochybný paskvil. Herci jsou příšerní, scénář nejspíš ani neexistuje a co se týče kostýmérky, tak ta snad musela být permanentně sjetá: Robin pobíhá po Sherwoodu v teplákovce, Mariana nosí šaty v army stylu a Gisborne vyznává koženou módu. Jednu hvězdičku dávám za to, že má tahle slátanina obrovský potenciál stát se něčí guilty pleasure. Já ale bohužel nejsem ten případ. ()

Stanusch odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem asi 5 minut z nějakého dílu, kde poskakovala děvčata ze saracénského vražedného komanda s mečem v každé ruce - opravdu nevím odkud se ty meče vzali, protože dívky měly jen takové přiléhavé trikoty ... no, a na základě takového kousku jsem nejdříve hodnotit nechtěl. Pak jsem se rozhodl své hodnocení doprovodit komentářem, aby bylo jasno: Už nikdy ani kousek z této adaptace legendy o Robinu Hoodovi. ()

Reklama

adams89 

všechny recenze uživatele

Na vynikající snímek s Kevinem Costnerem z roku 1991 se vždy rád s chutí podívám. To samé se ale nedá říct o tomto nepovedeném seriálovém zpracování. Do kolen mě tu nejvíce dostalo herecké obsazení, kde až na Guye Gisbornea snad žádná z postav vzhledem neodpovídala svým určeným parametrům - Robin vypadá jako hošík, Malý John místo aby byl velký, tak je skutečně malý a také Mariana krásy příliš nepobrala... Až moc natahovaný nudný příběh a lacině natočené akční sekvence výsledné hodnocení ještě více snižují. Nezbývá nám tak nic jiného, než si počkat na chystaný Nottingham od Ridleyho Scotta. ()

Vampira 

všechny recenze uživatele

Nuda. Toje to slovo, který mě v souvislosti s tímhle seriálem napadne jako první. A hned vzápětí nesympatický Robin, Guy Gisborn byl sice úžasný, ale sám to nevytrhne, když proti němu stojí všichni včetně scénaristů. Nevadila by mě vymydlenost, kostýmy ani nerealističnost, kdyby to bylo aspoň zábavný, ale ono houby. Zde vzpomínaná Xena nebo Hercules jsou proti tomuto veledíla. Jo a ještě mě lezla na nervy, teď mě nenapadá lepší výraz než "politická korektnost". P.S. Ty 2 hvězdičky jsou za Guye, kdyby to někoho zajímalo :-) ()

blackJag odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu sračka. Seriál s Michaelem Praedem jsem jako děcko miloval a rád bych si ho i s původním českým dabingem připomněl, ale tímto hnojem rozhodně ne. Nedá se to sledovat, když už pro nic jiného, tak pro hlavního představitele s vystylovaným účesem, jakousi pseudo patkou, trapné výpravě a odpornému scénáři. Odpadem moc často nehodnotím, ale něco, co ani nelze pro svou opovrženíhodnost sledovat, si nic jiného nezaslouží. Odpad!!! ()

Galerie (221)

Zajímavosti (5)

  • Jonas Armstrong (Robin Hood) odmítl účinkovat ve čtvrté sérii seriálu a ta se nenatočila. (glumka)
  • Robin Hood (Jonas Armstrong) ovládá tzv. "Saracény", tedy zbraně jako Luk a šavle. Jedná se však o nesprávné pojmenování. Luk, který Robin Hood používá, nese jen malou podobnost se zbraněmi ze středního východu. Ve skutečnosti se jedná spíše o moderní reprodukci luku Hunnish. (BLANIK.)
  • Natáčení probíhalo v Irsku, Bulharsku, Lotyšsku a Rumunsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama