Reklama

Reklama

Oni

Trailer 1

Mladý muž James se uprostřed noci vrací se svou dívkou Kristen ze svatby kamaráda. Mezi oběma je cítit jasné napětí, protože Kristen předtím na oslavě odmítla Jamesovu nabídku k sňatku. Krátce po čtvrté hodině ranní někdo zabouchá na dveře. James otevře. Venku stojí mladá žena, které není vidět do tváře a která se ptá, jestli je Tamara doma. James odpoví, že to bude asi omyl, rozloučí se a zavře dveře. Poté odjede koupit cigarety. Někdo opět bouchá na dveře. Kristen ze strachu volá Jamesovi, aby se vrátil, ale hovor je zničehonic přerušen. Dívka se vrací do kuchyně, kde ji, aniž by o tom věděla, sleduje z chodby muž v masce. Když si chce opět dojít pro telefon, zjistí, že přístroj nikde není, a začne panikařit. Před domem uslyší ránu, odhrne závěsy na okně, a vtom ji vyděsí muž, který na ni zírá přes sklo. Kristen si všimne, že hlavní dveře jsou pootevřené. Běží je zavřít a vidí u nich stát ženu v masce. Schová v ložnici a slyší, že jde někdo do domu. Tentokrát je to James, který se vrátil z nákupu cigaret. Kristen mu vše vypráví. James chce volat policii, ale zjistí, že nechal telefon v autě. Když vyjde ven, najde své auto poničené a v dálce u lesa vidí stojící ženu... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (544)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdyby film pokračoval v duchu první půl hodiny, kdy je Liv Tyler sama v domě a někdo ji neustále bouchá do dveří, tak se jedná asi o největší psycho film všech dob. (No uznejte sami, být v noci sami v domě, který je nahony vzdálen civilizaci). Jenže poté jde úroveň filmu přece jen dolů. Pomalu se vytrácí to co bylo tajemné a napínavé až k prasknutí. Poté už člověk čeká normální řezničinu, a to už zkrátka není to pravé ořechové. Liv Tyler skvělá. Scott Speedman jen tak do počtu, prakticky navíc. A to doslova. Postavil bych to celé na Liv Tylerové a na atmosféře strachu, ukrouhnul bych 10 minut. Přesto se nejedná o špatný horůrek. 55% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Pochutnáte si na nanuku Funny Games USA a v ruke vám otane drievko The Strangers. Recyklácia omletých klišé, nerozvinutý dej s nulovým vyústením, kľúčové kolapsy v logike a pravdepodobnosti. Bryan Bertino ani nevie, čo znamená záber na sviečku s nakloneným plameňom. Scenáristicky i režijne bezhodnotná, rýchlo zabudnuteľná vec, šikovne predaná lákavým trailerom a hviezdnym obsadením. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Strata času. Niet v tom štipky logiky a pre mňa osobne ani napätia. Úvodná polhodina je ešte ako-tak pôsobivá, ale neustále sa zjavujúci a miznúci bubáci v maskách postupne stratia na svojej tajomnosti a strašidelnosti a stanú sa z nich len otravní a nudní pandrláci. Po hodine už si budete želať, aby konečne prišiel producent, vyhodil toho neschopného režiséra a zvyšok filmu zveril nejakému francúzskemu mäsiarovi. Ten rádoby šokujúci záver by mal možno v podaní á la Hranice smrti slušnú šťavu, takto je to len zúfalo bezkrvné zavŕšenie rovnako suchého filmu. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

V celém filmu není skoro žádné násilí (berte mě trošku s nadsázkou). Ano je to tak. Pokud srovnám Strangers s moderní produkcí USA, VB a Francie, tedy zemí co udávají krok současnému mainstreamovému hororu, tak je právě tento film skoro procházka rozkvetlou zahradou v porovnání s nimi. Strangers děsí obrovským psychickým náporem na ústřední dvojici přepadených, kteří neví většinu filmu která bije a když už něco vidí, tak pouze jakési maskované přízraky. A Liv Tyler by mohla být z fleku novou vřískající královnou. Určitě na to má. ---- pozn. není pravda že úvodní scéna odhalí jak vše nakonec dopadne ... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Oceňuji myšlenku natočit pro změnu horor, v němž lidem nejde po krku nadpřirozená pakáž, ale obyčejní smrtelníci. Spolu s postavou Liv Tyler bylo tohle ovšem to jediné, co mě na Nich (či jak Je mám skloňovat) nakonec zaujalo. Film byl totiž nudný, nebál jsem se při něm, ačkoliv se u hororů bojím rád a často, mám-li důvod, a jediné, k čemu mě příběh nutil, bylo žasnout nad nablblostí scénáristů. Jeden příklad idiotského chování postav za všechny - mnou volně parafrázovaný myšlenkový pochod hlavního hrdiny: "Jé, hele zlato, někdo se nám snaží prosekat sekerou skrze vchodové dveře. Tak já do nich zevnitř střelím brokovnicí. Co na tom, že do dveří udělám díru jako do stodoly. Třeba se ten moula lekne a poběží sekat zase chvíli k sousedům." Jak říkám - ztráta hodiny a půl (na to, jak je film krátký, byl ještě pořád dost dlouhý), během níž jsem akorát dostal chuť podívat se na Peckinpahovy ne-pře-ko-na-tel-né Strašáky.___P.S. "Postavou Liv Tyler" opravdu nemyslím její roli.___P.P.S. Skutečnou hrůzu mi nahnala snad jen jedna otřesná country píseň hrající z gramofonu. Brrrr, bude se mi o ní zdát, vím to. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (16)

  • Původně měl být film vypuštěn do kin v létě roku 2007. Po dvou odloženích měl premiéru 30. května 2008. (Chatterer)
  • Liv Tyler i Scott Speedman prohlásili, že šlo o jejich vůbec nejnáročnější natáčení. Např. herečku Liv Tyler zmáhal film spíše psychicky než fyzicky. (Dines)

Reklama

Reklama