Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man

  • USA The Amazing Spider-Man (více)
Trailer 4

Peter Parker je středoškolák, který nemá mnoho kamarádů. On sám je trochu podivín, jehož v dětství opustili rodiče a svěřili ho do péče strýce Bena a tety May. Stejně jako většina mladých lidí v jeho věku hledá Peter svou identitu a zároveň prožívá první lásku. Společně se svou dívkou Gwen Stacyovou se potýkají s bouřlivými city, závazky a tajemstvími. Peter jednoho dne objeví otcův tajemný kufřík a rozhodne se vydat po stopách svých rodičů, aby pochopil, proč ho opustili. Pátrání ho zavede přímo do Oscorpu a laboratoře otcova bývalého kolegy Curta Connorse, kde se musí postavit doktorovu alter egu, Lizardovi. Petr je přitom nucen učinit několik rozhodnutí, která mu navždy změní život... (HBO Europe)

(více)

Videa (43)

Trailer 4

Recenze (1 598)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší adaptace přitroublé báchorky, no na čtyři stále ještě nee. A asi nikdy, předloha to totiž nedovoluje. Pokud uvážím, že MekŠkvír vyhrál i nějaké ty herecké ceny, pak Gárfýld pro samé Osraly nebude mít doma kam flusnout. Ohledně nadání bychom srovnávali nesrovnatelné. Je trošku smutné, že dnes každé dítě školkou povinné zná příhody pavoukem oplodněného ňoumy lépe, než vlastní nočník, zatímco Karkulka s Bajajou chcípají na úbytě, ale doba se holt mění k horšímu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Proč tenhle film nenatočili jako první? A proč vlastně vůbec takové filmy točí? Marvel chce ze Spider-Mana vymáčknout maximum a tak obnoví celou trilogii s novými tvářemi, novými postavami a novými nepřáteli. Každopádně musím tvůrce pochválit. Mám postavičku Spider-Mana rád. Koukal jsem na ní vlastně od mala. Je tedy pro mě obrovským překvapením, že tenhle Spider-Man se mi daleko více přibližuje té původní postavě, než stará trilogie od Reimiho. Na celou tu postavu Spider-Mana je nahlíženo úplně jinak. Vlastně víc do hloubky, víc do kreslené předlohy. Vlastně celkově víc tak, jak jsem si to vždycky přál. Nevím ani proč tenkrát tamtoho Spider-Mana natočili tak, jak ho natočili. Nemám tyhle restarty vůbec rád, ale musím říct, že tenhle mi udělal vysloveně radost. Tady se někdo opravdu snažil. Nejvíce je to znát na castingu. Garfield a Stone byla naprosto boží volba. Hlavně teda Emička. To je taková tvářička, že bych na ní mohl koukat do nekonečna a nikdy by mě neomrzela. Také ale potěší Rhys Ifans, Martin Sheen nebo Denis Leary. Jo...tahle směska herců se v jednom filmu opravdu povedla. Kde že je ten druhý díl? ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

První dojem? Fajn. Nejsem nadšená, nejsem zklamaná, prostě jsem dostala tak nějak to, co jsem očekávala. Jestli je to dobře nevím, každopádně srovnání s původním Spidermanem se přímo nabízí a tak se mu nevyhnu. Spiderman z roku 2002 se zabýval více faktory; Peterem jako loserem, jako hodným synovcem, víc se řešila láska, víc se řešilo jeho špatné svědomí ohledně smrti Bena. Bylo to takové vtipnější, zatímco Amazing Spider-man na to nahlíží z té temnější stránky. Začátek slibný, jakmile si však Peter nasadil masku, nastala rutina superkýčovitých superhrdinských filmů. V té chvíli se dostavilo mírné zklamání.. Psalo se o tom, jak se tenhle film víc zabývá jeho minulostí a osobním životem, ale není to pravda. Asi nebylo zbytí,ale původnímu Spidermanovi se podobá v některých scénách až příliš. Jakobych měla dejavu. Vadí mi spousta nedořešených, nebo nevyužitých věcí, jako co se stalo s rodiči, nebo vina ze smrti strýce. Ale možná si to schovávají na druhý díl (i když to druhé asi těžko,že..). Kirsten Dunst nemusím, takže obsazení mojí oblíbené Emmy bylo úlevou. A Andrew Garfield docela ujde,i když nemá na to utáhnout hlavní roli a měl by trochu zapracovat na výslovnosti:)Abych to shrnula, je škoda, že toho tvůrci pořádně nevyužili a nepředvedli nám nějakého úplně jiného Spidermana. Ale snaha byla a uvítala jsem , že se tenhle Peter nesnažil tolik o to být za každou cenu superhrdinou. Amazing Spider-man ale more amazing než první rozhodně není. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Reziser Marc Webb nema bohatu filmografiu, avsak najznamejsi film, aky natocil je romanticky film 500 DNI SO SUMMER (2009) a skusenost z romantickeho filmu preukazal aj v tomto filme. Mal som taky pocit, ze mladsi divaci sa pri dlhych dialogoch a hlavne v prvej polovici filmu trosku nudili, pretoze zrejme ocakavali Spidermanovske eskapady asi trosku skor a hlavne viac, ale reziser nam chcel najskor predstavit hlavnych hrdinov, co sa mi celkom pacilo a az potom sa to rozbehlo. Priznam sa, ze som pred filmom vobec netusil, kto ma hudbu pocas filmu, avsak pri niektorich romantickych scenach som si hned spomenul pri klavirnych castiach hlavne na TITANIC (1997), pricom az na konci filmu som si vsimol meno Jamesa Hornera, cim sa len potvrdil moj dojem, ze romanticke chvile vo filmoch vie asi najkrajsie hudobne spestrit prave spominany James Horner. Skoda, ze si nepamätam na prveho Raimiho SPIDER-MANA (2002) s Tobey Maguireom, avsak podla mojho nazoru restart nebol zbytocny, skor vydareny, ale neviem, ci lepsi, nez ten Raimiho Spider-Man. _________ Andrew Garfield - (Spider-Man / Peter Parker) +++ Emma Stone - (Gwen Stacy) +++ Rhys Ifans - (Lizard / Dr. Curt Connors) +++ Denis Leary - (Kapitán Stacy) +++ Martin Sheen - (Strýko Ben) +++ Sally Field - (Teta May) +++ Campbell Scott - (Richard Parker) +++ Embeth Davidtz - (Mary Parker) +++ Max Charles - (Štvorročný Peter Parker ) +++ Stan Lee - (Školský knihovník) +++ Produkcia: Stan Lee +++ (Videl v 3D kine 03.07.2012) +++ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nový Spider-Man se nezbavil puncu zbytečnosti, ale vše ostatní je už jen na pochvalu. Garfield je o třídu lepší než Maguire a nebojím se říct, že Webb než Raimi (a nikdo mi neříkejte, že se to nedá srovnávat - pokud se to nedá srovnávat teď, tak nikdy). Podařilo se propojit pro komiks typické hláškování s módním hledáním hloubky a vzniknul asi nejlepší spidermanovský film. S řadou chyb, které jde prominout. Bohužel důvody, které štáb prakticky nemohl ovlivnit, tedy celková zbytečnost, brání maximálnímu zážitku. Kdyby ten samý film přišel za pět let, šlo by ho mít ještě radši. Nefér, já vím. I tak spokojenost. ()

Galerie (274)

Zajímavosti (88)

  • Rhys Ifans se na roli doktora Connorse pečlivě připravoval. Jednak chtěl co nejvěrohodněji zahrát muže s částečně amputovanou rukou a jednak strávil určitý čas mezi skutečnými vědci v laboratořích, kde si nastudoval materiály o mutacích a sledoval zvyky a pohyby různých ještěrů. (oje)

Související novinky

Zemřel herec Irrfan Khan

Zemřel herec Irrfan Khan

29.04.2020

V 53 letech zemřel hvězdný indický herec Irrfan Khan. Příčinou byla infekce tlustého střeva. Od roku 2018 zároveň bojoval s rakovinou. Herce mohou diváci znát nejlépe z rolí jako Pí a jeho život,… (více)

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

31.10.2019

Bývalá hvězda Spider-Mana Andrew Garfield se upsal novému režijnímu projektu Lina-Manuela Mirandy Tick, Tick… Boom! pro Netflix. Příběh se odehrává v devadesátých letech minulého století a sleduje… (více)

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

09.07.2019

Od té doby, co se postava Spider-Mana díky dohodě se Sony vrátila částečně pod Marvel a funguje tak po boku Iron Mana a spol. v rámci MCU, těší se opět obří popularitě. Není to přitom tak dávno, co… (více)

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

02.03.2014

V Sony čerstvě potvrdili, že Marc Webb zůstává v comicsové síti. Režisér Amazing Spider-Mana a Amazing Spider-Mana 2 natočí i třetí díl pavoučí ságy, který půjde do kin 10. června 2016. Čtyřku, jejíž… (více)

Reklama

Reklama