Reklama

Reklama

Amazing Spider-Man

  • USA The Amazing Spider-Man (více)
Trailer 2

Peter Parker je středoškolák, který nemá mnoho kamarádů. On sám je trochu podivín, jehož v dětství opustili rodiče a svěřili ho do péče strýce Bena a tety May. Stejně jako většina mladých lidí v jeho věku hledá Peter svou identitu a zároveň prožívá první lásku. Společně se svou dívkou Gwen Stacyovou se potýkají s bouřlivými city, závazky a tajemstvími. Peter jednoho dne objeví otcův tajemný kufřík a rozhodne se vydat po stopách svých rodičů, aby pochopil, proč ho opustili. Pátrání ho zavede přímo do Oscorpu a laboratoře otcova bývalého kolegy Curta Connorse, kde se musí postavit doktorovu alter egu, Lizardovi. Petr je přitom nucen učinit několik rozhodnutí, která mu navždy změní život... (HBO Europe)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (1 598)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Jestli nějaký film patří do 3D, tak je to rozhodně Spider-man a můžu říct, že jsem si to užívala úplně maximálně. 137 minut uteklo ani nevím jak, Spider-man tady byl velmi polidštěný (Andrew garfield je rozhodně velmi talentovaný herec) a velmi potěšila i Gwen Emmy Stone. Takže mi lezl na nervy jen moralistický strýček a předpojatý superpolda. Ještěrky byly fajn. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Takmer po všetkých stránkach perfektná komiksová adaptácia, až na jednu časť, ktorá je, bohužiaľ, slabšia. A tou je, nanešťastie, scenár. Síce nie až tak zásadne, ale pocit, že niektoré dejové kľučky sa dali riešiť aj oveľa elegantnejšie, vo mne pretrvával ešte dlho po skončení Porovnanie s Raimiho Spidermanmi napriek tomu dokáže ustáť, a to aj vďaka dvojici Andrew Garfield/ Emma Stone a plus je aj väčšia vernosť predlohe. Potenciál do budúcna tu každopádne je a mrzí ma jedine fakt, že táto verzia nebola tou prvou, v dôsledku čoho to možno až zbytočne schytáva. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Aha, to napsal Steve Kloves, to leccos vysvětluje. Když si vzpomenu na míru osypek, které ve mně vyvolávala trilogie Sama Raimiho, tak jsem se třepala hrůzou mnohem méně často, nicméně to má pořád dost daleko k opravdickému filmu s opravdickou substancí. Musím pochválit zdejší origin-story část, neboť tam mě chvílemi i trochu zamrazilo, nejvíc v ten moment, jak přišel domů smutný a dobitý. Jenže postupem času se to všechno dost rozmělní a vyústění na mě emociálně nepůsobProč je Emma Stone v téhle roli pořád tak strašně zmalovaná? Zase mě rozčilovalo obsazení rolí puberťáků dospělými herci, ale alespoň mi připadali pocitově trochu mladší než Toby a spol. (Ačkoliv Andrew a Emma byli oba starší než Toby a Kirsten v jejich prvním filmu, o dva a o čtyři roky, to jsou mi věci.) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDO JSI?“ … ,,SPIDER-MAN“.... /// Ho ho hó, řeknou si starý stanový kůže jako su já a začnou píčovat. Přes noc pavoukem je totiž věc vohraná a navíc…. já toho starýho ,,kreténa“ mám rád. Nechápu, proč mám znova čumět na věci známý, doplněný snahou o ftip (apropó proč ne, humoru je na světě tak málo…), znova se protloukat problematickým obdobím a (přidanou) romantikou (apropó proč ne, lásky je na světě tak málo…). Nebaví mě tahle variace na dávno viděný. Co nebaví – votrava je to. Připadá mi dementní točit znova to (skoro) samý. Ovšem jsem schopen uznat, že ten týpek v elasťákách ,NEDOTKNUTÝ“ publikum asi chytne, stejně jako mě ten první. Po hoďce to naštěstí nabere ,,jinej“ směr (konečně!), a i já si zamasturbuju nad dokonalostí CGI v eskapádách hmyzího muže a (aspoň na chvilku) zapomenu na zbytečnost tohohle filmu, jehož závěr ještě dokurvěj nesmyslným patosem. Ale 2*, by byly nespravedlivý (srabe!). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Algoritmus rychlosti rozpadu je mým největším současným problémem. 2.) Hledám lék na chybějící ruku (nohu, ucho, péro(?) ). 3.) Ještě furt nemá dost těch zbytečnejch remaků. (NEMÁM!) . /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Zase špatně, špatně, špatně. Začátek byl celkem dobře zpracován a ve vtipném pojetí, ale to je asi tak všechno. Předně mi hned po úvodních titulcích chvíli trvalo, zvyknout si na nového Petera Parkera v podání vycmrdlé houžvičky Garfielda. (Protože pravý Spider-Man, by měl správně být urostlý a hutně svalnatý stejně jako Superman). Řekl jsem si, dejme tomu. Pak bylo i v pořádku, že začal používat elektronické sarapatičky do obleku. Dokonce i zpočátku byl vidět Spideyho speciální zrakový alarm, před hrozícím nebezpečím, ale pak jsem koukal jako opařený, že to úplně vymizelo. Takže Parker byl věčně omlácený a ještě chytnul i kulku. Nejspíš jeho varující signál dostal sklerózu, jinak si to nedokážu vysvětlit. No a úplně nejhorší byla proměněná postava ještěrky. To už jsem si začal říkat, že se asi tvůrci zbláznili, když tam mrsknuli toho dinosaura ze Super Maria Brose z roku '93. Jen s oněco větší hlavou. Už mi tam chybělo jen foukání na harmoniku. To se ani zdaleka, nepřibližuje té kreslené příšeře https://lh6.googleusercontent.com/-mcF-tg6bNmw/T_4ROr4FIII/AAAAAAAAAII/BrM-j5ey0Rg/s720/lizard.JPG Opravdu je to jen nízská komiksovka s velkým rozpočtem. A tím na dlouhou dobu končím s filmovým Spider-manem. Filomový tvůrci jenom špiní kvalitní komix. ()

Galerie (274)

Zajímavosti (88)

  • Jakmile se Gwen Stacy (Emma Stone) dozví, že Peter Parker (Andrew Garfield) je pavoučí muž, řekne mu: "Ty jsi Spider-Man," i když předtím toto označení ještě nezaznělo. Poprvé jej vyřkne Peter, když zachrání malého kluka na mostě. (skinny)
  • Kostým Spider-Mana (Andrew Garfield) byl záměrně vytvořen tak, aby připomínal kostým akrobata. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Irrfan Khan

Zemřel herec Irrfan Khan

29.04.2020

V 53 letech zemřel hvězdný indický herec Irrfan Khan. Příčinou byla infekce tlustého střeva. Od roku 2018 zároveň bojoval s rakovinou. Herce mohou diváci znát nejlépe z rolí jako Pí a jeho život,… (více)

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

Andrew Garfield jako nadějný skladatel

31.10.2019

Bývalá hvězda Spider-Mana Andrew Garfield se upsal novému režijnímu projektu Lina-Manuela Mirandy Tick, Tick… Boom! pro Netflix. Příběh se odehrává v devadesátých letech minulého století a sleduje… (více)

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

Vrátí se Spider-Man zcela pod Sony?

09.07.2019

Od té doby, co se postava Spider-Mana díky dohodě se Sony vrátila částečně pod Marvel a funguje tak po boku Iron Mana a spol. v rámci MCU, těší se opět obří popularitě. Není to přitom tak dávno, co… (více)

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

Režisér Spider-Mana plánuje chytání špiónů

02.03.2014

V Sony čerstvě potvrdili, že Marc Webb zůstává v comicsové síti. Režisér Amazing Spider-Mana a Amazing Spider-Mana 2 natočí i třetí díl pavoučí ságy, který půjde do kin 10. června 2016. Čtyřku, jejíž… (více)

Reklama

Reklama