Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychiatr František Soukenický nevypadá na první pohled jako nenapravitelný sukničkář, přesto ho zálety připraví o všechno. O zavedenou praxi, když se rozejde s milenkou Ivetou a ona ho udá lékařské komisi, která mu vzápětí odebere licenci. A následně o tolerantní manželku Elišku, která se rozhodne vyměnit ho za advokáta Viktora, jenž je mimochodem Františkův kamarád a rovněž bývalý pacient. Muž je nucen nastěhovat se k laskavé, ale poněkud dotěrné matce a po řadě neúspěšných pokusů získat zaměstnání přijme práci, kterou mu dá nerudný bratr Miloš, majitel autoškoly. Tu ovšem ve skutečnosti vede jeho atraktivní manželka Peggy, věčně flirtující s automechanikem Jardou. Začne flirtovat také s ním, stejně jako žačka autoškoly Natalie, a František, přestože se netají snahou získat zpět těhotnou Elišku, nedokáže svodům žen odolat. Vymlouvá se sice na hormonální poruchu, jenže se kvůli ženám a nedostatku sebekontroly dostává do stále dalších potíží a nakonec za každou chybu zaplatí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (379)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím. Dle mého se spíše jedná o TV film s výborným Poláškem. Ono totiž těch lokací zde je pomálu. 2 byty,1 dům,1 autoškola a pak nemocnice. A mezi těmato lokacema se to vždy odehrává. Ten film je vyloženě na Poláškovi a to je bohužel to co ten film spíše dělá televizním. Herci okolo jsou spíše do počtu (většina nevýrazná viz. bratr nebo sok v lásce) a čtvrtníčka bych ani moc nepoznal. Jeho automechanik není ani vůbec vtipný. Celkově film postrádá prvky komedie. Pár forků vyraší usměv , ale todle je KOMEDIE? Spíše takové drama o chlapíkovi co každou přehne až ho nakonec vyrazí manželka a on neví čí je , kam jde a co dál. Polášek svého prostáčka hraje obstojně , akorát jen mi tu chybí někdo další vyrazný. Jako TV film na 60 minut by to ušlo , ale jako filmová "komedie" má až moc hluchých míst a i člověk se pořád nesměje. Dle názvu jsem čekal aspon i nějaké to lechtivé téma. Také nic! Ach jo té televiznosti se prostě neubraníme?! Pomalu mi připadá tento film jako jeden díl ze Soukromých pastí. Očekávání bylo veliké (hlavně díky názvu a Poláškovi) a roztrpčení na konci je bohužel také veliké (slabý scénář,až na Poláška nevýrazný herci,nekomedialní celek). Kdyby aspon čvtrtníček hazel nějaké hlášky.V hodnocení jsem i přidal, protože jsem patriot! ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Na to, že je tento film debut pana Prušinovského, tak tleskám. Musím pochválit pana Poláška, který velmi věrohodně zahrál postavu, které se líbí každá žena. Pobavila mě role Petra Čtvrtníčka a já si začínám myslet, že je tento pán opravdu herec a ne jen figurka do reklamy. Mrzí mě, že děj se podle mého názoru pomalu vleče a i když trvá film jen 85 minut, tak si pamatuji snímky dvouhodinové, které mě utekly rychleji. I tak ale musím uznat, že se odreagujete a zapomenete na své všední i nevšední starosti. Je mi líto, že mě svědomí nedovolí dát více než tři hvězdy, protože tento snímek považuji za příjemný vánek mezi českými filmy, které se v posledních letech natáčejí. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

František byl vůl.. a bez vtipu.. Bilancuje nad uplynulým, tak nějak svým životem pulsujícím, nezáživným.. Nicméně po řemeslné stránce jde o slušný výkon, u kterého překvapí a potěší režisér – tím, že je debutant. O talentu bych zatím pomlčel, uvidíme.. příjemná překvapení jsou pak o to příjemnější!! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

František má jednu výhodu - není zdaleka tak špatný jako některé neumětelské výtvory posledních dvou let, neprovokuje svou zjevnou tupostí a je na něm dokonce vidět snaha o jakés takés sdělení. Převažujícím pocitem je ale rozpačitost a nedotaženost toho, o čem se snaží vyprávět. Je to stejně rozpačité jako hlavní hrdina filmu. Ve svém výsledku je to spíš snímek, u kterého si člověk uvědomí, jak jiným kouskům křivdí. Takovému O rodičích a dětech od Michálka jsem původně dal tři hvězdičky a u Františka jsem si uvědomil, jak dobrý v porovnání s naším průměrem ten film vlastně je. Takže sledovat tuhle rádoby komedii taky nebyla ztráta času, aspoň jsem vylepšil hodnocení jiným filmům. Celkový dojem: 35 % ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli mi tím svým lulanem tady budeš klátit studentky, tak ti ho vlastnoručně ukroutím." František je děvkař, protože je to normální a hlavně je to jinak, než to vypadá. Zkrátka dokud se František rozcházel s hromadou slečen, tak to byla sranda. Když se vydával za odborníka na tropické pralesy, gaye či samotáře, tak jsem se bavil. Jakmile však byl sám opuštěn a propuštěn, tak přišla na řadu slibovaná melancholie a zábava utekla na Bahamy, protože špatně vyplnila daňové přiznání. A tím mě naštvala, protože já jsem byl nastoupen, připraven a ochoten se bavit. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • V 11. minúte filmu má Františkov brat oblečené tričko NO MA´AM, fiktívnej organizácie zo seriálu Ženatý se závazky (od r. 1987). (javlapippi)
  • Film byl, mimo jiné lokace, natáčen i na střeše a uvnitř obchodního centra "Šestka", v pražské Ruzyni. (EKLEKTIK)
  • Debutující scenárista a režisér Jan Prušinovský předtím natočil s Poláškem úspěšný krátký studentský film Nejlepší je pěnivá (2005), také o poněkud dětinském muži, žijícím s matkou. (Cheeker)

Reklama

Reklama