Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (641)

Matty 

všechny recenze uživatele

"Studenti, dnes si povíme, jak snadno a rychle odrbat dobře prosperující kasino." Ach, ti američtí kantoři, kéž bychom měli více takových i u nás, kde je dobrá podrazácká průprava nezbytnou podmínkou k přežití. Sice asi nepředejdete tomu, aby nakonec neodrbali také vás, když už to holt mají v povaze, ale jedno máte jisté – užijete si spoustu srandy na hraně zákona. Nový film Roberta Luketice té zábavy neskýtá tolik, kolik jí, věřím, skýtala skutečná akce studentů MIT, a ze všeho nejvíce připomíná o spoustu věcí ochuzené pokračování Dannyho parťáků (takové „Jak začínali“). Spacey ani Fishburne účast v tomhle filmu pravděpodobně nebudou zvýrazňovat ve svých životopisech, to spíš „účesyjakonaběžícímpáseměnící“ Kate Bosworth, od Supermana konzistentně nevýrazná, naláká do svého fanklubu pár nových pubescentů. Scénáristé z reálných událostí vypreparovali pouze pevné jádro, které následně překryli tím nejpředvídatelnějším hollywoodským make-upem. Pár vtipných hlášek a předvedení jednoho z mála praktických využití jednoduché matematiky, to jsou nejsilnější zbraně tohoto řadového krupiéra. U stolu jeho a jemu podobných přinejhorším vždy víte, že – nezávisle na hodnotě vlastních karet - nemůžete prohrát. 60% Zajímavé komentáře: genetique, Satan, StarsFan, GodComplex, Saccard ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Horšie, ako prehrať, je nepriznať si, že si hral zle.“ Nebavilo ma to. Sladkobôľni tínedžeri, vizuálna stránka ako z nudnej turistickej reklamy na Las Vegas, ťažko pochopiteľné „počítanie kariet“ a scény, odohrávajúce sa mimo kasína, zaváňajúce tupým seriálom, v ktorom sa sexi bozkávajú dobre oblečení švihácki mládenci a bezstarostné dievčatá. Ach! Zostala štipka napätia, (očakávaný a logický) záverečný mini-zvrat a uchádzajúce výkony producenta Kevina Spaceyho a charizmatického Laurencea Fishburnea (ktorý hrá šéfa bezpečnosti zo starej školy). ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Poměrně bezkrevná jednohubka na deštivý večer, která nikoho neurazí, ale nadchne pouze ty, kteří u podobných filmů neradi přemýšlí a mají ve svém filmovém TOP 10 na nejvyšších příčkách všechny Dannyho parťáky. Tenhle teenagerský odvar se totiž snaží na Clooneyho partu navazovat tolik, až zkrátka musí jednou narazit. A tady se tak stalo po zhruba hodině a půl bezproblémové zábavy, kde ze sebe nevýrazný Luketic tahá poměrně zajímavé montáže a záběry, aby posléze přepnul na unylý morální podtón o tom, že je někdy lepší vsadit na horší karty, i když to znamená trnitější cestu k vítězství. Sturgess každopádně po Across the Universe opět válí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $81,159,365Tržby Celosvetovo $157,927,340║ Vykrádanie kasín či hracích stolov v Las Vegas tu bolo len nedávno, presne v roku 2007 vo filme Dannyho trinástka. Samozrejme tam ide pri vykrádaní o prešpikovanosť do najmenšieho detailu a tým pádom sa jedná pri zisku z takejto akcie hneď o miliónové sumy. Kdež to v prípade filmu 21 a teda študentskej akcie ide o nejaké $100.000 zisky denne aby mali na platenie svojich škôl, či svojich nákupných zhýralých chúťok, to je jedna strana príbehu a funguje v celku originálne pre predhodení dej. Lámať sa to začne, keď prídu na rad nezhody medzi študentmi a profesorom(Kevin Spacey) ohľadne provízie zo ziskov, prípadne aj dýchanie vedúceho ochranky kasína (Laurence Fishburne) na chrbát ich hlavnému tahúňovy(Jim Sturgess) tejto partie a tým sa všetko spočiatku jednoducho klapajúce rázom zmení na zákulisné ťahy všetkých zúčastnených. Len škoda že tento úsek nie je tak strhujúci ako by chcel. A to práve preto, že až moc polopaticky to pripomína práve spomínanú zlodejskú sériu Dannyho Oceana. Tým sa tento dobre rozohraný dej len mení na niečo čo sme mali možnosť vidieť v poslednej dobe a to hneď viac krát a ešte aj v prešpikovanejšom prevedení. Takže pokiaľ prvá polovica príjemne zabáva a drží nás miestami v napätí, tá druhá nás ničím neprekvapuje a len nám pripomenie to čo sme už mali možnosť vidieť. Čo je škoda lebo pre takýto druh filmu by to práve ku koncu malo gradovať a ponúknuť vo svojej podobe niečo nové originálne V každom prípade si režisér Robert Luketic počína dosť zručne a hlavne pokiaľ ide o jeho predchádzajúce projekty(Diabolská svokra, Pravá blondínka) napráva reputáciu a s týmom hercov na čele s Jimom Sturgessom, sympatickou Kate Bosworth či Kevinom Spacey, nám podáva slušný stráviteľný priemer, ktorý sa dá na prvý krát príjemne zjesť ale pri možnom druhom návrate na púť študentov kasínami Las Vegas vás už ničím zvláštnym či výnimočným nebude priťahovať. /videl v kine: 65%/ ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nic co bychom už jinde neviděli. Celý si to jede podle šablony, příběh nemá čím překvapit a už na začátku tak nějak víte jak to celé dopadne. Režisér tomu nedal nic navíc, pravda scény v casinu byly docela fajn, ale zbytek chvilkama dost váznul a chtělo to místy trochu odlehčit (Aaron Yoo z Disturbie je jedinej co tady dělá nějaký fóry, ale je tam strašně málo). A taky je to strašně dlouhý. Dvě hoďky jsou na takovýto film opravdu moc, zvlášť když se hlavně v půlce nic zajímavýho neděje. A s hercema je to tak napůl. Kevin Spacey hraje jako vždycky nadprůměr Kate Bosworth je sypmatická (i když ty kratší vlasy jí moc neslušej). Laurence Fishburne měl docela blbě napsanou roli, ale ještě se s tím jakž takž popral. Největší problém jsem měl ale s Jimem Sturgessem, který mi přišel nesympatickej a moc jsem mu to nevěřil. Suma sumárum ve všech směrech průměrná,trochu delší karetní podívaná. 50% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Scenáristé byli překvapeni, když jim producenti řekli, že film bude financovat společnost MGM Studios, ačkoli všechna kasina "MGM" (včetně kasina, které používá skutečný MIT Blackjack Team) patří společnosti MGM Resorts International, která se společností MGM Studios již nemá nic společného. Kasina (včetně MGM Resorts) považovala film za lákadlo, které přitáhne pozornost lidí, kteří ho uvidí a budou motivování k tomu, aby si jeli zahrát do Vegas. (Lenarek)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 35 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • O napínavý příběh projevil zájem jako první Kevin Spacey (Micky Rosa), jenž toužil po tom zahrát si profesora, který stál po dlouhá léta v čele Blackjack Teamu. (duklak2)

Reklama

Reklama