Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (641)

teutates 

všechny recenze uživatele

"Slabší odvar"silnej témy!Ústredná téma je vážne zaujímavá a dokáže vtiahnuť diváka,avšak R.Luketic nato nejak nestačí!V dnešnej dobe"premakaných"snímkov je 21thriller skôr 80rokov...Kevin Spacey ako dozor nádejných tvári Hollywoodu,ktorý sa drží v pozadí(škoda)!Scenár zaostáva,ale celkový dojem zostáva-3*."Ľahké počty"ma celkom nechcene vzali... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Blu-ray/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +svižné, zajímavé, moderní, zábavné, dobrý závěr -ta hra tady na mě bylo moc rychlá, bylo to dělaný spíš pro efekt, a ani nemám chuť (potřebu) si ji zahrát, bylo to trošku delší/// Jeden čas jsem uvažoval i o návštěvě kina, nakonec jsem se ale spokojil s blurejkem. I když ani by to nebyla potřeba, obraz je sice ostrý, detailní, ale tady pozornost věnujete něčemu jinému. Stačilo by tedy i klasické DVD. K filmu samotnému. Některé postavy zajímavé, hlavně potěšil Kevin Spacey a Laurence Fishbourne. Z těch mladých byl někdo výraznější (Aaron Yoo, Liza Lapira), někdo zase méně (Jacob Pitts a kupodivu Jim Sturgess). Je fain že tu hrála Kate Bosworth, konečně jsem ji měl možnost po čtyřech letech od Supermana zase vidět. Jinak je to víceméně hlavně oddychoví film, který má trochu pobavit s jistou dávkou napětí./// Celkem 72%/// ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nic co bychom už jinde neviděli. Celý si to jede podle šablony, příběh nemá čím překvapit a už na začátku tak nějak víte jak to celé dopadne. Režisér tomu nedal nic navíc, pravda scény v casinu byly docela fajn, ale zbytek chvilkama dost váznul a chtělo to místy trochu odlehčit (Aaron Yoo z Disturbie je jedinej co tady dělá nějaký fóry, ale je tam strašně málo). A taky je to strašně dlouhý. Dvě hoďky jsou na takovýto film opravdu moc, zvlášť když se hlavně v půlce nic zajímavýho neděje. A s hercema je to tak napůl. Kevin Spacey hraje jako vždycky nadprůměr Kate Bosworth je sypmatická (i když ty kratší vlasy jí moc neslušej). Laurence Fishburne měl docela blbě napsanou roli, ale ještě se s tím jakž takž popral. Největší problém jsem měl ale s Jimem Sturgessem, který mi přišel nesympatickej a moc jsem mu to nevěřil. Suma sumárum ve všech směrech průměrná,trochu delší karetní podívaná. 50% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Zásadní problém snímku je to, že je zbytečně přehnaně dlouhý. Vzhledem k prezentovanému obsahu by 90 minut bylo skoro až moc. Během necelých dvou hodin se nudě nelze vyhnout. Ze začátku celkem solidní nápad, který degraduje až k naprosto debilnímu a šablonovitému finále, které stojí absolutně za hovno. Popravdě, ani ta zápletka příliš chytrosti nepobrala. Veškeré karetní partie, které mohly za něco stát jsou naservírovány v převelice rychlém prostřihu. Mnohem více prostoru dostávají bezobsažné rádoby intelektuální kecy o životě. S výjimkou Kevina Spaceyho, pro kterého mám slabost, se mi herci ani herečky vůbec nelíbili a do svých rolích mi úplně nepasovali. Navíc, pokud už někdo viděl snímek z podobného prostředí, tak ho zdejší casinové stereotypy rozhodně nepřekvapí a ani nezaujmou. Celá ten tým je vlastně úplně debilní a uspěl by snad pouze v casinu, které by bylo provozováno v nějakém cvokhausu. Všechna ta gesta a "tajné" signály byly tak strašně debilní, až se nelze divit, že na ně kápl i ten hustý tupý negr. Slibný začátek, který se bořil hlouběji a hlouběji do sraček. Velmi slabé dva kousky. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatele fimler. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Napětí, zápletka. ( Na vysoké úrovni ) Vynikající. Zas jeden povedený karetní film. Pět studentů, jeden skvělý plán a Las Vegas na lopatkách. „Kdo by se nechtěl vydat do Vegas a přijít si na spoustu peněz, ne proto, že měl štěstí, ale proto, že vymyslel neprůstřelný plán?“ ptá se Kevin Spacey, když popisuje kouzlo příběhu filmu 21. Spacey prohlašuje, že i když příběh působí jako pohádka, inspiroval se skutečným příběhem skupiny studentů M.I.T., který se odehrál v devadesátých letech. „Moc se mi líbil ten kontrast mezi tím, jak žijí v Bostonu - kde jsou za šprty - a ve Vegas, kde jsou kýmkoliv, kým chtějí být.“ ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Severoamerické tržby byly 81,2 milionu dolarů, celosvětové pak 159,8 mil. (NIRO)
  • Scenáristé byli překvapeni, když jim producenti řekli, že film bude financovat společnost MGM Studios, ačkoli všechna kasina "MGM" (včetně kasina, které používá skutečný MIT Blackjack Team) patří společnosti MGM Resorts International, která se společností MGM Studios již nemá nic společného. Kasina (včetně MGM Resorts) považovala film za lákadlo, které přitáhne pozornost lidí, kteří ho uvidí a budou motivování k tomu, aby si jeli zahrát do Vegas. (Lenarek)
  • U nás populární hra Oko bere se od amerického blackjacku liší hlavně tím, že se nehraje s žolíkovými kartami, nýbrž s tzv. "mariáškami". (Siriuss)

Reklama

Reklama