Reklama

Reklama

Ex Drummer

(festivalový název)
  • Belgie Ex Drummer (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Každá díra ve Flandrech má svou provinční rockovou kapelu, která hraje, kde se dá, a marně sní o slávě. Tři postižení muzikanti, kteří se podobně jako jejich idoly obrátili k drogám, hledají bubeníka pro svou skupinu The Feminists. Známý spisovatel Dries by byl ten pravý, ale má to háček – neumí totiž bubnovat. Přesto se tento arogantní manipulátor za skupinou vypraví, a odstartuje tak osobní šarvátky a rodinné sváry, jež dávají všanc křehkou budoucnost kapely. Násilí narůstá a Dries posléze dokáže muzikanty přimět, aby vzájemně pili svou krev. Ex Drummer rozhodně není konvenčním filmovým přepisem literární předlohy známého vlámského spisovatele Hermana Brusselmanse. Je drsný, vzdorný, hrůzný a příležitostně i komický a podobně jako Mortierovy krátké filmy je to především expresivně natočený hudební snímek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

Rockerman

všechny recenze uživatele

Nevím jak a jestli vůbec budu hodnotit tento film. Je to totiž zlý film! Je to o zvrácenosti, agresivitě a násilí. Problémy se tu neřeší dohodou či kompromisem, ale vždy a jedině násilím, ať už slovním nebo častěji fyzickým. Vrcholem je ten mlátič holek! Vzhledem k hudební orientaci mě pochopitelně zajímají filmy o rockové muzice, jenže tady má milovaná hudba lidi nestmeluje, jak to znám z vlastních zkušeností, ale naopak přispívá k eskalaci násilí. To není o hudbě, je to těžce depresivní zážitek. Na druhou stranu je to velmi dobře natočené a občas probleskne i nějaký fór. Potěšil mě i " Mongoloid", kterého Tři sestry předělaly pod názvem " Manglovou". Možná nejlepší scéna je ta úplně poslední, po osvobození otce ze svěrací kazajky a to co se děje poté. ()

geklon

všechny recenze uživatele

Viděl jsem hodně...víc než ve filmech na vlastní oči, ale tohle je extrémně znepokojující. Asi pro to, že takovýhle život lidé žijí. Někteří. Ale nikdy jsem s tímto způsobem pomalého umírání nebyl konfrontován v takhle extrémně neutěšené formě, né na plátně. Všechno se zdá jako naschvál vyhrocené do naprostého extrému, ale funguje to. Jsem naprosto drcen každým záběrem. Na co příběh, když stačí velehnus formou civilizační genocidy, kde si respekt získá každej půlmetrovej čůrák...Na mě až moc sebestředný. Muzika na výbornou.....a kde jste byli Vy když zabili krále Boudewijna? ()

Reklama

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Festivalovej bizár, kterej však oplývá dostatečnou dávkou zábavnosti, která pramení ze samotného konceptu povýšené inteligence rozsévájící svár mezi nižší vrstvu obyvatel. Osobnostní rozpoložení protagonisty, jenž se představí hned v úvodu, je přinejmenším zajímavé. Takových témat k prozkoumávání je tam načrtnuto několik. Když divák bude chtít, může si tam toho najít poměrně dost, avšak i bez toho je to poměrně zábavný film. Krom toho je i jeden z nejsurovějších a nejšpinavějších, co jsem za dlouhou dobu viděl. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Naprostý skvost, který se mi přesně trefil do vkusu jedné z mých osobností a i do mého zvráceného smyslu pro humor, který se často snažím skrýt (urážky menšin a citlivých skupin, pubertální fóry podané extrémním a monstrózně vtipným způsobem, absolutní absurdita, černý humor, umělecká trapnost). K tomu je film podpořen vynikající muzikou a velmi zábavným koncertem (slovy režiséra: "Ty nejlepší songy z těch hrozných") dokonale zesměšňující ony archetypy hardrockových koncertních rubaček. Navíc se film nevyhýbá vizuálním a dějovým experimentům a dokonce se snaží i řešit důležité otázky (zejména pak ovlivňovaní slaboduchých osob). Tenhle film nemůžu doporučit citlivým dívkám a ženám a rozhodně ne gayům. Spousta lidí ho odsoudí, spousta lidí ho bude milovat a já jen doufám, že se mi ho ještě někdy podaří spatřit (podařilo). ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Velice ostré - nejen kvůli po rybě smrdící kundě a půlmetrovému péru. Drsný koktejl hnusu, násilí, humoru, zloby, snobství, pokrytectví a v neposlední řadě punku natočený Koenem Mortierem nás diváky staví do podobné situace jako hrdinu Driese - stáváme se zhnusenými pozorovateli životů třech sociopatů a jejich okolí, abychom se nakonci filmu z tohoto světa vrátili do toho našeho a blahořečili si a byli vděčni za to co máme. Co se posouvání mantinelů zobrazitelnosti a provokativnosti ve světovém filmu týče, vlaje vlajka Evropské unie hrdě jak v málosčem jiném. Otázkou je, jestli je na co být pyšný :-) Každopádně zážitek, který je třeba vidět - tedy za předpokladu, že na něj máte žaludek. 80% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu (1994) Hermana Brusselmanse. (Terva)
  • Fiktivní kapela Harry Mulisch je pojmenována podle významného ninozemského spisovatele. (Terva)
  • Film měl premiéru na filmovém festival Fant-Asia 2007, kde získal Cenu poroty. (Terva)

Související novinky

Seminář britského filmu

Seminář britského filmu

10.11.2009

aneb „Zimní filmová škola“ je tradiční filmová přehlídka, která chce letos divákům přiblížit, jak se v kinematografii zrcadlily projevy subkultury punku a undergroundu. Tyto fenomény v 70. letech… (více)

Reklama

Reklama