Reklama

Reklama

Life on Mars

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2006–2007), 16 h (Minutáž: 60 min)

Hudba:

Edmund Butt

Hrají:

John Simm, Philip Glenister, Liz White, Dean Andrews, Joanne Froggatt, Archie Panjabi, Lee Ingleby, Stephanie Jacobsen, William Matheson, Kevin McNally (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

DCI Sam Tyler (John Simm) je schopný manchesterský kriminalista. Při pronásledování podezřelého se dostane do těžké dopravní nehody a upadne do bezvědomí. Tyler se probírá zmatený, s nejasnými vzpomínkami a s hrůzou zjišťuje, že se nachází v roce 1973. Už není DCI, ale pouze inspektor, a zrovna byl přeložen na jiné manchesterské policejní oddělení. Zde se potkává s další ústřední postavou seriálu, svým šéfem, DCI Genem Huntem (Philip Glenister). Hunt neboli "Guv" je typem drsného pouličního policajta, tedy přesným opakem "moderního" Sama Tylera. Sam netuší, proč se ocitl v 70. letech. Je snad v komatu a žije v nějakém zvláštním snu? Nebo cestoval časem do minulosti? Bude na to muset přijít, jinak se nedokáže vrátit zpět. Ale o čem LIFE ON MARS doopravdy je? Je o prolnutí současnosti a minulosti. Na jedné straně Sam Tyler, policista 21. století, znalý moderních vyšetřovacích postupů. Na druhé Gene Hunter, starý dobrý pouliční polda, který z vás klidně vymlátí duši, aby dostal svou odpověď. Současnost i minulost v kvalitní krimi s mírným nádechem tajemna, to je LIFE ON MARS. Zatím byly natočeny dvě série po osmi epizodách. LOM je také vítězem BAFTY a několika mezinárodních cen. (Sowa)

(více)

Recenze (122)

genetique 

všechny recenze uživatele

Úžasný krimiseriál, ktorý dodržiava zákony starej školy. Každá časť je nabitá úžasnými hereckými výstupmi a anglickou eleganciou zahŕňajúcom čierny humor a napätie zároveň. Scenáristi majú zakaždým v zálohe nejaké esá v podobe dobrej zápletky, ktorými robia tento seriál netuctovým a štýlovým. 85%. ()

DarkKnight 

všechny recenze uživatele

Film s nejlepší seriálovou zápletkou a nejlepším zakončením seriálu vůbec. britské seriály sice nejsou tak populární, ale kvalitou převyšují většinu těch amerických a Life on Mars je toho jasným důkazem. Stačí porovnat s americkým remakem. Nejoblíbenější postava: John Simm Nejoblíbenější epizoda: S01E08: EPISODE 8 ()

Reklama

Molir 

všechny recenze uživatele

Mnam mlask, Britove proste umi, drsna serialove-policejni 70. leta videna optikou dneska, se silnym (jak uz to v britskych vecech byva, nicmene funguje to, neni z toho kazani jako v americkych zalezitostech) socialnim podtextem, proste radost se divat... a k tomu pro labuzniky uzasna slangova "severska" anglictina :-)) [ktera toho pro atmosferu dela hodne, bez ni by to sice taky slo, ale rozhodne by to nebylo to prave orechove] ....... videl jsem preair US verze a hoooodne slabe a hodne velke zklamani :( snad s tim zvladnout neco udelat, i kdyz to by to asi museli pretocit ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Netradicni kriminalni serial ze 70. let ktery me utvrzuje v dojmu ze britove proste umi. Pribehy skvele kamera jeste lepsi a jemne mystery na pozadi tohle je neco nad cim kazdy aspon trochu serialovy maniak zaplesa. Ma to jedinou nevyhodu a to je onech 16 dilu ale zase na druhou stranu vas ten serial neomrzi od zacatku do konce a proto budete hltat kazdou epizodu s nadsenim 90% ()

strangercz 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál s neotřepaným námětem. Pokud vás už nudí všechny ty Kriminálky a podobný seriály tady najde to pravý. Výslechy se vedou typem "Pokud nebudeš mluvit dostaneš přes držku" a další perly tady padají v každé druhé větě. Finální díl tomu všemu nasazuje korunu. Sem zvědavý co s tím udělají Američané. Upřímně se dost bojím ()

Galerie (71)

Zajímavosti (8)

  • V 7. minutě, když se rádio samo přeladí, v něm můžeme slyšet skladbu „Disco 2000“ od britské kapely Pulp z roku 1995. (Trajektt)
  • Od prvního dne, kdy Sam Tyler (John Simm) vkročí na stanici CID vedenou v roce 1973 DCI Genem "Guvem" Huntem (Philip Glenister), se všeobecně rozumí, že sem byl přeložen z Hyde. Jde o město v Manchesteru a rovněž o narážku na nevypočitatelné alter ego z románu "Podivný případ dr. Jekylla a pana Hyda" spisovatele Roberta Louise Stevensona. (ČSFD)
  • V 8. epizodě 2. série Sam Tyler (John Simm) zmiňuje tři definice správné policejní práce podle RoboCopa (1987), kterého v roce 1973 přirozeně ještě nikdo neznal. Nejedná se o chybu, ale o jeden z mnoha vtípků v seriálu. (ČSFD)

Reklama

Reklama