Reklama

Reklama

Cesta do lesa

Trailer 1
Česko, 2012, 110 min (Alternativní 105 min)

Obsahy(1)

Honza Marák (Tomáš Hanák) dávno rezignoval na kariéru „ajťáka“ a koupil chalupu na konci malé vesnice, kde se zabydlel se svoji ženou Markétou (Bára Schlesinger), dcerou Anynou (Anna Linhartová) a synem Sayenem (Vojta Vovesný). Honza pracuje v lese jako pomocný dělník, spravuje cesty, oplocenky, těží dřevo, pomáhá lesákům. Markéta se živí masážemi a alternativním léčením pacientů, kteří za ní dojíždí na chalupu. K tomu používá různé psychotropní rostliny a houby, což vede ke konfliktu se starousedlíky a poté s protidrogovou policií. Dcera Anyna navštěvuje přespolní ZDŠ, kde však stále propadá, protože se toulá po lesích a místo z učebnic se učí z přírody. Mezi starousedlíky patří zemědělná rodina Papošova. Ludva Papoš (Bolek Polívka) má svůj statek a polnosti, celý rok se stará o úrodu nebo chodí střílet divočáky nebo chlastá v hospodě. Jeho žena Vlasta (Eva Holubová) pracuje jako lesní dělnice. S dalšími ženami z vesnice sází stromky, žne buřeň, pálí dřevo, sbírá šišky. Jejich syn Ludva jr. (Tomáš Vorel jr.) na statku s rodiči nebydlí a s otcem sedlačit odmítá. Vystudoval vysokou lesnickou, takže pracuje jako adjunkt v revíru Josefa Cvrka (Jiří Schmitzer) a bydlí na hájence uprostřed lesa, sám se svým psem. Po práci chodí střílet škodnou, když tu se jedné noci potká s divoženkou Anynou, vegetariánkou... (Česká televize)

(více)

Diskuze

Curufin

Curufin (hodnocení, recenze)

Rodina Marákových má reálný předobraz: Rodina Mikšovských z Nečtin.

IvoP

IvoP (hodnocení, recenze)

LuCaSh

Upřesnění: Tak ve filmu Cesta z města je Honzíkovi cca 11 let (podle www.postavy.cz). V Cestě do lesa je Anyně cca 15 let.

Posun děje je tedy skutečně asi 16-17 let (zatímco mezi filmy 12), takže Honzíkovi Marákovi mladšímu by v Cestě do lesa mělo být bezmála 30.

IvoP

IvoP (hodnocení, recenze)

LuCaSh

Také mě to napadlo. Ten musí být už dávno dospělý, když v Cestě z města byl žákem ZŠ. 

Cesta do lesa vznikla 12 let po Cestě do lesa, ale dějový posun bude rozhodně větší.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Zvláštní, ale hezký a milý film, takže za stejně tak hezké a milé 4*.. :)

Uživatel mike007 smazal svůj příspěvek.

Uživatel mike007 smazal svůj příspěvek.

Uživatel smazal svůj příspěvek.

TaanStari

TaanStari (hodnocení, recenze)

Cesta do lesa - vezmete si litrovou lahev, naplníte pivem a vždy, když polovinu upijete, dolijete zelenou. Cesta do lesa končí, když máte v lahvi jen samotnou zelenou.

 

Variace:

Cesta z lesa - na začátku máte zelenou a doléváte pivem.

Poslední cesta do lesa - místo zelené doléváte absinth.

 

Film jsem neviděl, ale tohle je určitě lepší zábava. :)

Ještěřák

Ještěřák (hodnocení, recenze)

To jsem teda čertowsky zvědavý, co je v komentářích zamýšleno tou ekologickou agitkou.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

ištván87: předtím jsem si toho nevšiml, až jak to napsal Niktorius...

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

rounen: A můžeš mi vysvětlit, čemu se divíš??? Vždyť je to syn režiséra. A v jiných filmech, než tátovo, nehraje.

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

Mě akorát s těmi řidkými vousy a mladickým zjevem nepřijde moc přesvědčivý v rolích "dospěláků". Tentýž problém mám s Mádlem (třeba v Ulovit miliardáře, tam byl hodně nepřesvědčivej).

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Denver: ne, ale tak různě, z rozhovorů, z filmů, atd... není mi sympatický, vypadá jak idiot, mám vůči němu averzi...k herectví už asi berou fakt kdejakýho vola... to se tam může rovnou přihlásit každej... dobří herci vymírají, a na některé mladé pitomce, třeba co hrajou v seriálu Ulice, se nedá koukat.. je to humus... asi už začnu některé české filmy a seriály přehlížet...

6thSun

6thSun (hodnocení, recenze)

Denver: opravdu je nutné reagovat na takovej vulgární vzkaz? Nezaslouží si (stejně jako všechny podobný "názory") nic jinýho než totální ignoranci.

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Vorla ml. nesnáším, to je neskutečný kokot... vůbec nechápu jak se ten cipek mohl stát hercem... osobně bych ho poslal na vojnu, a tam mu dával zabrat...

Fifer

Fifer (hodnocení, recenze)

Já tomu ani nechci dávat šanci. Nevadilo by mi, kdyby občas Vorel natočil komerční film, jednoduchou komedii (viz Gympl, Cesta z města), ale doufal jsem, že to bude prokládat filmy jako Kouř, Pražská 5, Kamenný most. On ale už asi vážně zmagořil. Nejspší nemá prachy na děcka a potřebuje love, jinak si to nedokážu vysvětlit. Cesta z města je dobrá letní komedie, ale bylo tam řečeno vše, co mělo být a zbytek bude jen nastavovaná kaše. K herectví B.Nicmové. Ano, je ochotnické, ale vzhledem k  tomu, že i členové divadla Sklep nehrají filmově, ale divadelně přehrávají, tak tam podle mě krásně zapadlo. Je to prostě ironicky přehrávané, někomu se ten styl líbí, někomu ne. Já jsem stokrát radši,  když režisér zkusí nějakou neokoukanou tvář, než když Mádl s Geislerovou a Trojanem odehrají všechny role.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

6thSun

6thSun (hodnocení, recenze)

trailer je naprosto přesný...tedy co se mého očekávání týče :-)

Ištván87

Ištván87 (hodnocení, recenze)

Suzan999: Před padesáti lety se točily lepší filmy (šedesátá léta byla fakt parádní období pro naší kinematografii).... Z tohohle traileru je vidět jedna věc: Tomáš Vorel už totálně zmagořil...

Suzan999

Suzan999 (hodnocení, recenze)

Proboha co to je za trailer??? Tohle půjde do kin?? Kdyby to byl film 50 let starý tak neřeknu, ale takhle............

Korbitch

Korbitch (hodnocení, recenze)

tohle bude buďto naprostej průser nebo to celkem svižně naváže na poetiku cesty z městy.....dám tomu šanci, ale moc tomu nevěřim...

korbitch22

korbitch22 (hodnocení, recenze)

Proč Tomášku ničíš svůj nejlepší film,proč?Další rodinná haluz,ale s větší mírou dětiček a přírody,boha.

Jeremy1000

Jeremy1000 (hodnocení, recenze)

Doufám, že si Vorel po té neskutečné p.......... jménem Ulovit miliardáře pořádně nafackoval a tohle bude vypadat jako FILM.

Denver

Denver (hodnocení, recenze)

Vladajsoucna: Mohl jsem zplodit hloupější reakci - kdybych s tebou souhlasil. Bára Nimcová se do toho filmu skvěle hodila a to, že není herečka bylo spíš plus.

Vladajsoucna

Vladajsoucna (hodnocení, recenze)

Denver: Hloupější reakci si nebyl schopen zplodit? Když vyloučíme skutečnost, že se tobě Cesta z města mohla kdovíproč líbit (ano, je to stejně veselé a líbivé jako Hřebejkovy produkty), tak i přesto ruku na srdce - tobě přijde herectví Nimcové v pořádku?!

Denver

Denver (hodnocení, recenze)

Vladajsoucna: Tak na to nechoď, prokážeš službu sobě i ostatním.

Vladajsoucna

Vladajsoucna (hodnocení, recenze)

Návrat Báry Schlesinger (dříve Nimcové) na filmové plátno - a já si říkal, že nás po debutu Václava Havla nic horšího nemůže čekat.

gaspo13

gaspo13 (hodnocení, recenze)

tak to je pecka cesta z města velice kvalitní film poslední doby
tak to se moc těším

Mbali

Mbali (hodnocení, recenze)

Tomáš Vorel a několik dalších FAMU režisérů z jeho generace už mi začínají připadat poněkud vyčpělí.... "Ajťák" Honza a jeho návrat k přírodě (myšleno vyměnit Prahu za chalupu), dcerka Anyna, poetická tulačka (velká kukadla prázdný příběh nevyplní, pane režisére), kterou na provinční ZDŠ vůbec nechápou (pročpak asi); syn Sayen (alespoň neobvyklé jméno, resp. nick, že jo) a Markéta a její travička zelená a patálie s protidrogovou. Nemluvě o rodině Papošových. Ach jo, Tomáš Vorel se pro mě stává symbolem těch rejžů, co se neustále babrají v denních strastech (žádných slastech) rádoby nepochopených zajímavých Čecháčků. Je to však koktejl velmi povrchní. Ale třeba se mýlím a tvůrce zatím jenom míchá povedenou sebeironii. To mu neberu. Jen by mě zajímalo, kde na tohle shání finance, když tolik nadějných českých projektů tolik let "posedává" u ledu.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Reklama

Reklama