Reklama

Reklama

Cesta z města

  • angličtina Out of the City
TV spot

Obsahy(1)

Může počítačový expert najít štěstí v lůně přírody? Lyrická komedie režiséra Tomáše Vorla s humorem líčí pokus programátora Honzy nalézt smysl života v návratu k přírodě. Když Honza bere na výlet do přírody svého předpubertálního syna z rozvedeného manželství, nezapomene samozřejmě přibalit mobil, notebook a digitální kameru. Všechnu techniku ale postupně odhodí. Víkendový výlet do malé podhorské vesničky se protáhne na několikatýdenní pobyt. Postupně se oba spřátelí s místními figurkami a zejména s půvabnou rebelující Markétkou. Honza propadá nejen dívčímu kouzlu, ale i vábivé vůni domácích likérů její babičky, drsnému přátelství venkovské rodiny Ludvy a Vlastičky a koloritu svérázného venkovského života. Tomáše Hanáka v hlavní roli provázejí Barbora Nimcová, Bolek Polívka, Eva Holubová a další herci. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (398)

Petroff 

všechny recenze uživatele

"To víš, že máme počítače... a víš proč, vole? Aby ty krávy z kanceláře tam mohly před nima sedět a buzerovat mě, vole! Tak to dopadne. Všichni budou smrdět, vole..před počítačema, vole... a budou mě buzerovat. Budou buzerovat celej svět, vole. A kdo bude pracovat, kurváá?! Já ti řeknu jednu věc: kompjůtr nepodojíš....! ____ "Marihuana, durman, blín, vy nevíte, že to jsou těžký drogy? ... Právě, právě...aby se sem nezačali z města stahovat ty feťáci, víte jak je to nebezpečný?! A za feťákama sem přijdou ty drogový komanda!" ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Téma podobné filmu Víta Olmera Co je Vám doktore?. Atmosféra doby je v obou snímcích podchycena skvěle. Každodenní otrocká nutnost přežití v přetechnizovaném světě nutí k útěku, znám(e) to. Chceme někam, kde se neměří čas, kde je jednoduše přes den světlo a v noci tma. Hodinky odložíme do hnoje, mobil do rybníka, a začínáme žít, ne jen přežít další den. Osobně bych uvítal, kdyby se film zaměřil ještě více, ne-li jen a pouze, na Markétu, úžasná divoženka, žena, po kterém toužím a také její přírodní filosofii i celkovou atmosféru bylinkové chaloupky. Naneštěstí do toho režisér Vorel zasazuje své klasické nešvary. Obsazení svého potomstva, sebe samého či starých kamarádů ze své prvotiny, čímž vytváří spoustu zbytečných a atmosféru narušujících postav. Nedokonalý umělý dabing, chvílemi přetažený humor a vcelku jednoduchý scénář. Zápory jsou ovšem vyváženy perfektními plusy. Houbový výlet u ohně, groteskní písně, anglo-česká mluva, a hlavně překrásná melodie, doprovázející celý film. Melodie, ve které je ona atmosféra venkovského poklidu cítit dokonale. Je to rozhodně moje hvězdička navíc, stejně tak si jí zaslouží i ústřední milenecká dvojice. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na Filme Cesta z mesta mi vadila prilis do oci bijuca snaha natocit za kazdu cenu perfektny film. Scenar je detinsky, sexisticky s plny cudzich vyrazov, u ktorych som si nie isty, ci im reziser a herecke osadenstvo vobec rozumie. Ucast Tomasa Hanaka /Bony a Klid, Kopytem sem, Kopytem tam/ mam na haku, lebo tohoto herca povazujem za trageda. Hereckeho trageda. Leos Sucharipa /Prodavac Humoru/ sa objavil len na chvilu. Film nezachranil ani Bolek Polivka /Dedictvi aneb Kurvahosigutntag, Sasek a Kralovna, Pelisky/, lebo dostal len minimum priestoru a aj to az tusim v druhej polke filmu. 69 % ()

tron 

všechny recenze uživatele

„´Sem si všim´, že ho máš menšího, než táta Jarda.“ – „To závisí od situace.“ O CESTE Z MESTA sa ťažko píše, pretože jej najväčším kladom nie je ani tak herecké obsadenie (Barbora Nimcová, Hanák, Suchařípa, Ondríček, Šteindler, Polívka, malí Vorlovci, veľký Vorel), ale atmosféra. Tej výrazne pomáha inteligentný umelecký zámer zúčastnených: nerobia paródiu na „elektronickú“ dobu ale ani sa pateticky netopia v prekrásnych lesných exteriéroch. Ťažko sa opisujú spevácke scénky, homosexuálny pilčík, vtipné dialógy, skvelé postavy (a postavičky), smutné i veselé, moderné i staromódne atď. Toto treba vidieť a precítiť. Najlepšie so smaženou bedľou. ()

Had6 

všechny recenze uživatele

Tady to je maličko úlet. Prostě mi nějak tento film k partě Hanák, Vorel a spol. nesedí. Nějak jsem se do toho nemohl "vkoukat". Sklepácké počiny mám velice rád, ale tentokrát to u mě nějak nefungovalo. Je to ten typ filmu, na který se podíváte a za týden už ani nevíte, že jste ho viděli. Prostě nezanechá hlubší stopu. A na to já od výše zmíněné bandy nejsem zvyklý. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (18)

  • Autorem soundtracku je Michal Vích, ve filmu se objeví v malé cameo roli jako varhaník v kostele nebo člen kapely na pohřební hostině. Napsal hudbu i ke staršímu snímku režiséra Kouř. (Vojcl)
  • Režisér Tomáš Vorel st. mluví o dvou variantách filmu, té jedné říká „sprostá“, v té druhé verzi jsou utlumeny erotické scény. (sator)
  • Film navštívilo 278 734 diváků a celkový výdělěk činil 20 544 914 Kč. Statistika vydaná 1.11.2008. (Valsadora)

Reklama

Reklama