Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hájence na samotě žijí na hromádce už čtyři generace rodiny Hanákových. Babička překypuje životním elánem a její vášní je psaní detektivek. Její dcera, paní Hanáková, rázná žena s velkým srdcem, miluje zpěv, ale protože nemá talent, celý život dělala kuchařku. Pan Hanák je výpravčí, jeho celoživotními láskami jsou zvířata všech druhů a velikostí, která pěstuje v domě i okolí. Starší dcera Pavla má s mužem Petrem, příležitostným kutilem, který většinou spí nebo jí, dva hyperaktivní syny, jimž nikdo neřekne jinak než Raubíři. Neformálním členem rodiny je pak pan Poštolka, který v domě za městečkem tráví podezřele mnoho času! Jedno úplně běžné rodinné odpoledne oznámí mladší dcera Káča rodině, že čeká dítě. Zdeněk, se chce zachovat jako čestný muž a s Kateřinou se oženit. Jeho matka však pro toto řešení nemá pochopení, a tak se Zdeněk stává dalším obyvatelem rodinného domu Hanákových. Ti si hodlají nového člena pečlivě prověřit. Zdeňka čeká řada nástrah a zkoušek. Projde šťastně až k svatbě a nebo bude soužití s takovou normální rodinkou nad jeho síly? Brzy však do láskyplného, byť potrhlého prostředí zasáhnou další události. Pan Hanák se projeví nejen jako milovník zvířat a Zdeňkova maminka se rozhodne, že překová odpor a seznámí se s novými příbuznými!

Celovečerní film Taková normální rodinka vznikl na motivy jednoho z nejoblíbenějších českých televizních seriálů a knihy Fan Vavřincové. Naváže na to nejlepší z televizního zpracování a zároveň obohatí děj o nové situace a zvraty. Vznikla komedie schopná oslovit diváky napříč generacemi – ty, kteří legendární televizní „Rodinku“ milovali, tak ty, kteří ji nikdy neviděli. Taková normální rodinka chce navázat na půvab a oblibu tradičních českých veseloher. Je to příběh o směšných lidských slabůstkách, komických i absurdních situacích, které nutně musí potkat soužití několika generací, ale především o sounáležitosti, toleranci a lásce, která drží rodinu pohromadě i v těch nejtěžších situacích. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (441)

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Dějově podprůměrná komedie, kterou však dost povznáší herecké obsazení, to občas zachrání i ne moc komicky dotažené situace. Holubová mě sice zprvu moc nepřesvědčila maminkovsky laskavou polohou, ale v bytě své milostné sokyně byla neuvěřitelně přesná a Zoubková mi typově dost připomíná Janžurku za mladých let a její lyričtější role. Akorát Mádl mi trochu neseděl, i když i on má světlejší momenty. Super jsou autobusové gagy. Nakonec tedy příjemná jednohubka, které by to slušelo víc v televizi, se seriálem raději nesrovnávat, zde jde spíš jen o nezávaznou inspiraci. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

TAKOVÁ NORMÁLNÍ RODINKA je označována jako komedie, přičemž v ní není ani jeden vtip a herci hrají (vyjma výborného Jiřího Mádla, který ustojí sebehorší film) ve zcela jiných žánrových polohách, takže ve výsledku to je pro diváka drama až tragédie. Když si odmyslím existenci výborného českého sitcomu se stejnojmenným názvem, který je ale v porovnání s Caprovým VŠICHNI JSME JEN JEDNOU NA SVĚTĚ průměrný, zbyde mi jednohvězdičková televizní záležitost, v níž tvůrci nezvládají pointovat gagy a o načasování nemůže být vůbec řeč. Neschopnost dovést mnohé dějové linie a peripetie do konce, otravná šablonovitost, primitivní, až "kameňákovská" hudba, všudypřitomná trapnost a deklamativnost dialogů či inscenační neschopnost a tristní práce s "running gagy"... hvězda za to, že je to přijatelnější rodinná zábava než JAK SE KROTÍ KROKODÝLI. ()

Reklama

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

odpad Na zhodnocení tohoto paskvilu mě stačila čtvrthodinka a možná bych po delším sledování přišel k nějaké újmě a nebo k průjmu ;-). Ani si to netroufám s něčím srovnávat, protože už samo o sobě to nefunguje. Herecké obsazení sice kvalitní, ale nejsou kompatibilní a na vzájemné vztahy si jen hrají. Ale to asi nejde, když scénář nestojí za nic. Zbytečně to rozmazávat a zkuste jen na vlastní nebezpečí .... já se Vás snažil varovat! :-) [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 0 (3*MAX) ] ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

S původním seriálem to sice nemá (krom názvu) nic společného, ale to mi nevadilo ani v nejmenším. Film to je všelijaký, někdy tam je pár dobrých fórků, ale místy je to i nuda. Přesto si myslím, že na takový pěkný průměr to stačí, zvláště pak proto, že z české produkce vznikly mnohem horší filmy. ()

whitas odpad!

všechny recenze uživatele

Všechny postavy filmu jsou nesympatické, přestylizované karikatury, které dávají tušit, že od začátku do konce bude tenhle počin nefalšovaná fraška. Samtoný děj by se vešel do 20 minut průměrného filmu, ale neuvěřitelné množství... ehm vtipů... natahuje Takovou normální rodinku na sotva vydržitelných 90 minut. Herci spolu během natáčení trávili dny i noci po dobu asi 5-6 týdnů, takže měli možnost se lépe poznat. "Připadal jsem si jako na letním táboře" rozplýval se na čt24 Patrik Hartl. Bohužel je to na výsledku vidět. Skutečnost, že naše režiséry natáčení baví, je úžasná věc, ale my diváci se chceme bavit s nimi. Hartl také doplnil, že se nesnažil kopírovat seriálovou předlohu, ale pokusil se o vlastní podání této úspěšné série. To je naprosto v pořádku, ale jestli si to představoval takhle, pak jej nemůžu považovat za dobrého režiséra. Pokud si to představoval jinak, pak neumí převést ideu na plátno a je to taktéž špatný režisér. Příště už mě může snad jedině překvapit, pokud na něj ještě někdy půjdu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel nedaleko obce Dolní Bousov, lokalizované mezi Jičínem a Mladou Boleslaví. Ostatně tomu naznačuje i pohled na zříceninu Trosky. Co zde však maličko nesedí, je autobus s cedulí Trutnov - Adršpach, což je, znázorněno vzdušnou čarou, 70 km daleko. (Musak)

Reklama

Reklama