Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahrádkářské kolonii na Libeňském ostrově se počátkem 90. let schází v malé hospůdce U Buddyho parta kamarádů, nepříliš úspěšných, přesto ve svém skromném světě více či méně spokojených outsiderů. Bývalý disident Tonda, který vede hospodu se svým synem, pankáčem Jáchymem, a družkou Andulou, rybář Láďa s kamarádem Frantou, nesmělý Kája, Tondův otec Balun, Jáchymova přítelkyně Bára a bývalý kouzelník Mrklas, jehož přezdívka je zkomoleninou jeho uměleckého jména Mr. Class. Hrají desetníkový mariáš, prožívají drobné životní radosti i ústrky, ať už je to Kájova nepříjemná manželka Jíťa, neochota ostatních hrát karty s Mrklasem nebo Tondovy starosti se zlodějíčkem Pepem. Všichni se ale jednoho dne spojí, aby pomohli Kájovi, který zabloudil na velký bleší trh a stal se obětí bandy skořápkářů, jež ho obrala o pracně nabyté úspory. Mrklas, kterého nešťastný Kája požádá o pomoc, vymyslí podraz. Potřebuje však pomoc všech štamgastů Tondovy hospůdky. Vysvětlí jim, jak funguje podvod se skořápkami a v čem spočívá jeho plán. Samozvaní mstitelé nadšeně vezmou spravedlnost do svých rukou a pustí se do velkého dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (867)

Tosim 

všechny recenze uživatele

70%. Mám za to, že v úvodu se H+J snažili vystihnout tu nudu v takové chatové osadě, kde se sice něco děje, ale je to víceméně stereotypní, takže každý hledá nějaký vzruch, i ten kdysi slavný kouzelník Mr. Class. Jde o to, zda se to povedlo, podle mě moc ne, proč by film nemohl být zkrácen třeba na hodinu a čtvrt, začátek by trošku hejbnul zadkem a měl by to dobrý. Následná akce je fakt výborná, se Šabachem to moc společného nemá (snad jen kromě pár jmen, několika vět a onoho "nasrat na ruce a nepustit k vodě"), tvůrci "jen" baví, přesto si neodpustí nějakou tu "ťafku" na vážno, jedou ale v devadesáti procentech po komediální rovině a i když jsem na konci nebyl uspokojen plně, snímek ve mě vyvolal naprosto uvolněné pocity a pohodu a to už jsem dost dlouho nezažil. A u této tvůrčí dvojice obzvlášť. GIN-TONIK. S GINEM. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Prostředí 3/10/// +ten závěr ala Dannyho parťáci by ukázkovej -celá první hodina se vleče, postavy jsou jeden looser za druhým, mezi herci bych své oblíbené spočítal na prstech jedné ruky (Schmitzer, Somr, Forman) a naopak těch hodně neoblíbených bych se nedopočítál (Polívka-netvrdím, že hrál špatně, Vladyka, Javorský), to prostředí začátku devadesátých let mě vůbec neoslovilo/// Řekli "U mě dobrý" a já říkám u mě ne!/// Celkem 45%/// ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Závěrečná půhodinka je na naše poměry vážně dobrá. Ale co mělo znamenat to před tím? Pokud šlo o snahu vyjádřit venkovskou nudu a nicnedění, povedlo se vskutku dokonale - málem jsem usnul. U mě to tedy dobrý není, jelikož dobrý školskou terminologií znamená za tři. A na trojku to chce trochu víc než pár dobrých fórků nastrkaných do poslední půlhodinky. Jedině, že by tvůrci počítali s tím, že divák první hodinu prospí a tudíž si z ní nebude nic pamatovat. To potom jo - u mě dobrý...:-) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nebavil jsem se. Hřebejk se sice režijně zvednul ze dna, na které dopadl s Kráskou a Medvídkem, ale Jarchovského scénář mu nadále hází klacky pod nohy. První hodina a něco je jen nafouknutou bublinou plnou vakua, v níž se naprosto nic neděje a já měl pocit, že bych se šel raději kopat do prd... Závěr naštěstí mnohé zachraňuje, ale překrýt tragickou předchozí část zkrátka nedovede. Nebo mám snad kvůli povedenému skořápkovému podfuku zapomenout na šedesát minut sterilní nudy, ve které kdyby nebyl masakrální Polívka, šel by celý film absolutně do ři..? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Česká komedie, kterou na motivy povídek Petra Šabacha a podle scénáře Petra Jarchovského natočil Jan Hřebejk, se odehrává v originálním prostředí zahrádkářské kolonie na libenském ostrově, v přilehlém přístavišti a na velkém bleším trhu. Příběh je zasazen na počátek 90. let. Šest přátel, zahrádkářů a rybářů, se schází v malebné přístavní hospodě u mariáše. Letní idylka však končí ve chvíli, kdy se jeden z nich stane obětí skořápkářů, kteří ho oberou o všechny peníze. Jeho kamarádi vymyslí velkolepý podraz a získají zpět kamarádovy prohrané úspory a navíc při tom prokážou odvahu, mazanost i sílu přátelství. Dannyho parťáci po česku, tak by se dala charakterizovat komedie, která srší nápaditostí i výbornými hereckými výkony v čele s Bolkem Polívkem, má sice pomalejší rozjezd, ale v druhé polovině to bohatě vynahradí. 60% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (45)

  • Když si Kája podruhé zaplatí v maringotce „Peep Show“, tak začne v místnosti dělat striptýz dívka s šerpou, na které je nápis: „Miss.“ Nejprve sundá šerpu a začne si rozepínat šaty. V dalším záběru však má rozepnuté šaty a šerpu stále na sobě. (Jimmy15)
  • Podvodníci používají pro pojmenování policisty cikánské slovo „bengo“, což znamená ďábel či čert – odtud se zřejmě dostalo do argotu a pak dále do běžné hovorové řeči. (sator)
  • Když Vladimír Javorský krade na tržišti skořápkářům kuličku, má čepici na hlavě připevněnou gumičkou. V průběhu záběru mu totiž spadne a zase se vrátí zpět. (Mackin)

Související novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (více)

Reklama

Reklama