Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahrádkářské kolonii na Libeňském ostrově se počátkem 90. let schází v malé hospůdce U Buddyho parta kamarádů, nepříliš úspěšných, přesto ve svém skromném světě více či méně spokojených outsiderů. Bývalý disident Tonda, který vede hospodu se svým synem, pankáčem Jáchymem, a družkou Andulou, rybář Láďa s kamarádem Frantou, nesmělý Kája, Tondův otec Balun, Jáchymova přítelkyně Bára a bývalý kouzelník Mrklas, jehož přezdívka je zkomoleninou jeho uměleckého jména Mr. Class. Hrají desetníkový mariáš, prožívají drobné životní radosti i ústrky, ať už je to Kájova nepříjemná manželka Jíťa, neochota ostatních hrát karty s Mrklasem nebo Tondovy starosti se zlodějíčkem Pepem. Všichni se ale jednoho dne spojí, aby pomohli Kájovi, který zabloudil na velký bleší trh a stal se obětí bandy skořápkářů, jež ho obrala o pracně nabyté úspory. Mrklas, kterého nešťastný Kája požádá o pomoc, vymyslí podraz. Potřebuje však pomoc všech štamgastů Tondovy hospůdky. Vysvětlí jim, jak funguje podvod se skořápkami a v čem spočívá jeho plán. Samozvaní mstitelé nadšeně vezmou spravedlnost do svých rukou a pustí se do velkého dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (867)

Psema 

všechny recenze uživatele

Nebavil jsem se. Hřebejk se sice režijně zvednul ze dna, na které dopadl s Kráskou a Medvídkem, ale Jarchovského scénář mu nadále hází klacky pod nohy. První hodina a něco je jen nafouknutou bublinou plnou vakua, v níž se naprosto nic neděje a já měl pocit, že bych se šel raději kopat do prd... Závěr naštěstí mnohé zachraňuje, ale překrýt tragickou předchozí část zkrátka nedovede. Nebo mám snad kvůli povedenému skořápkovému podfuku zapomenout na šedesát minut sterilní nudy, ve které kdyby nebyl masakrální Polívka, šel by celý film absolutně do ři..? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Potom toho blbce oškubou." Počátky kapitalismu v Čechách se sice již podařilo ukázat lépe ve snímcích staršího data výroby, ale jako připomínka prožitého pro mne snímek nebyl ztrátou času. Vrátil jsem se do doby, kdy letadlo značky EmWay vybízelo k letu za bohatstvím spoustu naivních pasažérů, taktika skořápkářských gangů lákala na až trapně snadné zbohatnutí a demolování výloh u McDonalda bylo každodenní zábavou anarchistů. K tomu všemu se mi ještě dostalo "rafinované" akce hospodských povalečů, což v celkovém součtu naplnilo oddychovou spokojenost jednoho nepříliš náročného diváka. ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že už to nelze znovu opakovat, ale Hřebejk zřejmě svůj problém nevidí a stále se o to pokouší. Klesající kvalita a úspěšnost jeho filmů je podle mne důsledkem stálého opakování typu filmu,v němž absentuje silný příběh, přičemž děj by měly táhnout a utáhnout rozdrobené epizodky a bonmoty, mnohdy navíc s pointami předznamenanými dlouho dopředu. To, co funguje u Pelíšků (protože to hrálo na strunu, která v nás jen jen drnčela; a také proto že to ještě nebylo popáté totéž), v U mě dobý u mě nefunguje. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

U mne taky dobrý....Ale s odretými ušami a iba v prípade, že film beriem ako čistú oddychovú zábavu bez akýchkoľvek ambícií. Tak to určite bral aj Hřebejk a preto by bolo nefér ho haniť zato, že opäť neposkytol žiadnu sociálnu, ani psychologickú sondu do doby, v ktorej sa príbeh odohráva. McDonald ani Amway ňou nie sú. Zamrzí pomalejší rozjazd, potešia pomerne civilne zahrané postavy, kde nikto zbytočne neexhibuje. Vyniká Polívka, ale tým, že je jeho postava najlepšie napísaná a nie tým, že by chcel pred kamerou "machrovať". ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Překvapení. Čekal jsem (podle hodnocení) průměrný film, ale na Čechy je tohle dost dobrý nadprůměr. Je fakt, že prvních 30 minut je prakticky o ničem, ale i tyhle scény tam musejí být, abychom pochopili, jak se tam ti lidé nudí a proč se pak chopí šance jít do takové akce. Ta druhá část mi pak přišla jako (dost dobrá) variace na film Podraz. A musím říct, že jsem se pobavil. Zvlášť některé vtípky byly povedené (kalhotková scéna aneb Jak to udělal? :-)). Takže… ano, u mě taky dobrý. 80 %. Co to piješ, vole? -Prosím? -Co to je pijete, pane vole? ()

Galerie (31)

Zajímavosti (45)

  • Když Andula (Lenka Vlasáková) přijde převlečená jako prostitutka do baru, tak v jednu chvíli nasype barmanovi do piva prášek na spaní. Půllitrem začne masivně třepat a tím se tam vytvoří velmi vysoká pěna. Když přinese barmanovi pivo, tak jde vidět, jak je pěna velmi nízko. (Jimmy15)
  • Když si Kája podruhé zaplatí v maringotce „Peep Show“, tak začne v místnosti dělat striptýz dívka s šerpou, na které je nápis: „Miss.“ Nejprve sundá šerpu a začne si rozepínat šaty. V dalším záběru však má rozepnuté šaty a šerpu stále na sobě. (Jimmy15)
  • Název filmu je hláška z karetních her, v tomto případě mariáše. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (více)

Reklama

Reklama