Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zahrádkářské kolonii na Libeňském ostrově se počátkem 90. let schází v malé hospůdce U Buddyho parta kamarádů, nepříliš úspěšných, přesto ve svém skromném světě více či méně spokojených outsiderů. Bývalý disident Tonda, který vede hospodu se svým synem, pankáčem Jáchymem, a družkou Andulou, rybář Láďa s kamarádem Frantou, nesmělý Kája, Tondův otec Balun, Jáchymova přítelkyně Bára a bývalý kouzelník Mrklas, jehož přezdívka je zkomoleninou jeho uměleckého jména Mr. Class. Hrají desetníkový mariáš, prožívají drobné životní radosti i ústrky, ať už je to Kájova nepříjemná manželka Jíťa, neochota ostatních hrát karty s Mrklasem nebo Tondovy starosti se zlodějíčkem Pepem. Všichni se ale jednoho dne spojí, aby pomohli Kájovi, který zabloudil na velký bleší trh a stal se obětí bandy skořápkářů, jež ho obrala o pracně nabyté úspory. Mrklas, kterého nešťastný Kája požádá o pomoc, vymyslí podraz. Potřebuje však pomoc všech štamgastů Tondovy hospůdky. Vysvětlí jim, jak funguje podvod se skořápkami a v čem spočívá jeho plán. Samozvaní mstitelé nadšeně vezmou spravedlnost do svých rukou a pustí se do velkého dobrodružství. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (867)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Tak co doma Kájo?“ ,,Dobrý“….“ Osvědčené duo tvůrců nám nejdříve zobrazuje aktéry jako lidi, kteří trpí různými úchylkami (no co, každej jsme nějakej), aby nás připravilo na největší akci v dějinách čtvrtě Košíře. Plastik Schmitzer a mág Polívka jsou výborní a hlavně díky nim se dá vydržet těch 55 minut do příprav dne ,,D“. O to tu konečně přece jde! Rekvizity, zbraně a hlavně plán s velkým P! Vše klape v pohodě, třeba jako u jiné party, která se pouští do kasin. Tohle plánování je zde to nejzajímavější. A že bude zlo potrestáno není třeba dodávat. Myslím, že kdyby se přidalo více vtipných situací a o trochu zkrátilo, mohla by to výborná malá televizní komedie. Takhle jen… no dobře, stejně jako u vás – průměr. PŘÍBĚH**** HUMOR** AKCE* NAPĚTÍ * ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Překvapení. Čekal jsem (podle hodnocení) průměrný film, ale na Čechy je tohle dost dobrý nadprůměr. Je fakt, že prvních 30 minut je prakticky o ničem, ale i tyhle scény tam musejí být, abychom pochopili, jak se tam ti lidé nudí a proč se pak chopí šance jít do takové akce. Ta druhá část mi pak přišla jako (dost dobrá) variace na film Podraz. A musím říct, že jsem se pobavil. Zvlášť některé vtípky byly povedené (kalhotková scéna aneb Jak to udělal? :-)). Takže… ano, u mě taky dobrý. 80 %. Co to piješ, vole? -Prosím? -Co to je pijete, pane vole? ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Hodně smutný pokus o konkurence schopnou komedii, která by diváky nějak výrazněji zvedla ze židlí. Obsahuje pár vydařených frků, ale jinak je to děs běs a odporná nuda, která se nedá vydržet. Jak už je v české kinematografii trendem v posledních letech, zdá se, že režie a scénáristé vsázejí na zázračné umění herců, kteří přetvoří kdejaký škvár či ubohou sračku ve veledílo. Omyl, pánové.. 35% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

U mě taky. Jakž takž. Polívka v dobré roli, Forman o půl třídy nad ostatními. Reminiscence na Rozmarné léto, akorát v podání Hřebejkově. Opravdu od srdce jsme se zasmáli jen při hodinkách a kalhotkách, ovšem celá ta část s "plánem", jakkoliv je to populární a opakovaně využívaný motiv, nebyla zlá. Vladyka ani (jinak vždy výborný) Javorský neselhali, ale ani nenadchli. Skvělá atmosféra pražské Vltavy. A trojháček na štiku si radši do pusy nestrkejte... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zažloutlý český "The Sting" z blešího trhu potvrzující skutečnost, že Hřebejk potřebuje v českém filmu zvýšenou konkurenci jako sůl. První polovina ze "stojatých" libeňských vod nedostatečná, Jarchovský se svým vypointovaným humorem dostatečný, Schmitzer s vizáží vietnamského veterána chvalitebný a eskamotér Polívka, jakožto tažná lokomotiva celého filmu, výborný, ale bohužel, ty ostatní vagóny za ním seřazené už vypustily nerušeně ven jen minimum motýlů.. Většina z vás tady do školy chodila, takže si výslednou známku na Jendově vysvědčení lehce spočítáte. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (45)

  • Když Andula (Lenka Vlasáková) přijde převlečená jako prostitutka do baru, tak v jednu chvíli nasype barmanovi do piva prášek na spaní. Půllitrem začne masivně třepat a tím se tam vytvoří velmi vysoká pěna. Když přinese barmanovi pivo, tak jde vidět, jak je pěna velmi nízko. (Jimmy15)
  • Na konci filmu, když hlavní postavy plují na loďce, je záběr na dům na břehu, kde se z okna dívá režisér Jan Hřebejk. (žblabuňek)
  • Tonda (Jiří Schmitzer) měl v kriminále přezdívku „Francovka“. Nabízí se důvod, že ji pil, stejně jako jiní muklové, cezenou přes cukr. V jeho případě však nešlo o lásku k alkoholu, ale ke skupině The Plastic People Of the Universe, „Francovka“ je totiž jejich píseň a ve filmu také zazní. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Josef Somr

Zemřel herec Josef Somr

16.10.2022

Česká kinematografie v neděli přišla o jedno z velkých hereckých jmen, ve věku osmaosmdesáti let totiž odešel známý český filmový a divadelní herec Josef Somr. Mnozí diváci si na něj vzpomenou jako… (více)

Reklama

Reklama