Reklama

Reklama

Californication

(seriál)
  • USA Californication (více)
Trailer 1
USA, (2007–2014), 39 h 37 min (Minutáž: 26–33 min)

Tvůrci:

Tom Kapinos

Hrají:

David Duchovny, Natascha McElhone, Madeleine Martin, Evan Handler, Pamela Adlon, Madeline Zima, Callum Keith Rennie, Rachel Miner, Carla Gallo (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

David Duchovny slaví triumfální návrat v hlavní roli amerického televizního seriálu Californication, jiskřivé, drsně sexy komediální podívané, jejímž ústředním hrdinou je spisovatel Hank Moody. Jeho posedlost ctí a sebezničující chování ve stylu „chlast, drogy a sex“ zároveň ničí i obohacuje jeho spisovatelskou kariéru. Miluje svou dceru Beccu (Madeleine Martinová), jež se narodila ze vztahu s bývalou přítelkyní Karen (Natascha McElhoneová). Je to chytrá holka, možná až moc, a její otec se upřímně snaží spojit otcovské povinnosti s nároky spisovatelské dráhy. Muži ho mají rádi pro jeho schopnost driblovat mezi nesčetnými přítelkyněmi, ženy fešáka Moodyho milují pro jeho šarm a vy všichni si ho zamilujete, protože vám přináší svěží a vtipnou zábavu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele gudaulin k tomuto seriálu (1)

Californication (2007) 

Ale jo, David Duchovny je fajn, Natascha McElhone je fajn, režie je fajn, scénář je v rámci toho, čím chce seriál být, velmi dobře napsaný, jenže co naplat, aby se vám dílko líbilo, musíte mít nějaký pocit ztotožnění s jeho hrdiny a já už dávno neměl tak nepříjemný pocit jako při sledování Californication. Mám rád nedokonalé postavy a snesu nemalou dávku cynismu, vulgarity nebo deviací filmových hrdinů, s oblibou konzumuju snímky Guye Richieho nebo rodinku Simpsonových. Opravdu se mi líbil seriál Huff, který je tak trochu o tomtéž, jenže Californication překročil pomyslnou hranici únosnosti a tam, kde si zjevně klade za cíl bavit, ve mě spíš vzbuzuje smutek, případně znechucení. Je totiž o lidech, kteří zjevně neumí žít a nikdy se to mimochodem nenaučí. Celé to vyvolává dojem bezútěšného marasmu komunity lidí, kteří jsou přesvědčeni, že život se dá tak nějak prošoustat, kterým nic neříká slovo odpovědnost a kteří zjevně ve svém životě nenarazili na skutečné problémy. Jak je to pro americkou produkci typické, seriál se odehrává v prostředí vyšší střední třídy, která nemá existenční starosti a svět pro ni je jeden dlouhý karneval. Mohla by to být kritická sonda do života dnešní konzumní společnosti, nebýt zjevné snahy především bavit a hláškovat. Californication sice není tak hloupý, jak na první pohled vypadá, ale zdaleka není tak chytrý, jak si mnozí jeho fanoušci myslí. Jeho hlavní zbraní a diváckým tahákem je cynismus a sexismus, ovšem v takovém dávkování, že to u mě vyvolává obrannou reakci. Takhle to v reálném životě naštěstí nechodí, nejvýš tak na swingers party. Californication má sice co nabídnout, ale tak nějak se s jeho světem míjím a na každý další díl bych se těšil asi na čtvrtletní písemnou práci z matematiky. Celkový dojem: 45 %. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama