Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvná komedie o chlapech s hlavou v oblacích, hříšných touhách lásky a jedné svatbě, která skončila málem jako bitva u Waterloo.  V malém moravském městečku Zvěstov žijí všichni chlapi starými historickými bitvami. Představují francouzskou armádu v čele se svým starostou Touchynem (Bolek Polívka), který má už léta monopol na roli Napoleona. Tentokrát se připravují na velkou akci - odhalení napoleonské kašny v sousedním městě Podolí za přítomnosti televize a novinářů. Podolský starosta má však pro Touchyna špatnou zprávu - tentokrát angažoval na roli Napoleona skutečného zahraničního herce, který je mu i více podobný. Touchyn se urazí a rozhodne se slavnost ignorovat. Přesvědčí o tom i zvěstovské, kterým ovšem přijde líto, že nacvičovali nadarmo...
V té době se vrací do města po více než dvou letech Tomáš, syn místního kronikáře. Tomáš byl vždycky sukničkář, kterého zbožňovaly všechny místní dívky, ale tentokrát přišel tátovi říct, že se skutečně zamiloval a chce se ženit. Půvabné Francouzce Claire slíbil tajnou romantickou svatbu v místním kostelíku... Jenže táta vyzradí Tomášovo tajemství v hospodě a starosta Touchyn dostane geniální nápad - jde přece o velkou mezinárodní událost, takže žádný utajený sňatek! Vesnice vystrojí milencům velkolepou svatbu za účasti francouzského vojska a samotného Napoleona!.. A tak se začnou dít věci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (299)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Slátanina, nuda, o ničem, mohla bych pokračovat. Na film jsem se dívala jen proto, že byl v televizi. Do kina by mě na to nedostal nikdo. Ano, jen se mi potvrzuje, že současný český hraný film je až na výjimky dost bídný. Svatba v trailerech apod. nevypadala nejhůře, takže jsem si do včerejška myslela, že to zas tak hrozné nebude, ale film předčil má očekávání, bylo to hrozné. Nesmírná nuda, jako by se nic nedělo. Postavičky sice měly nějaký potenciál, ale nic nebylo dotaženo do konce, příběh o ničem. Lokace sice pěkné, ale k čemu to je, když dívání je nuda? Žádné okořenění vtipem nebo čímkoliv. No, aspoň jsem si u toho dočetla časopis. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Šílená hovadina, která neudrží pozornost ani sfetované opice!! Plno známých herců nemůže zachránit blitkojidnost příběhu a celkovou nezajímavost celého projektu!! Je to jako kdybych celebrity jednoho státu nahnal do ringu plného bláta a řekl jim...na co čekáte, hrajte přece...!! Kleina nesnášim, možná proto jsem jedovatější než jindy, pořád stejné bláboli, pořád stejné záběry, pořád stejná rutina!! Kdo Kleina zná, ví co čekat, fanoušci ať připočtou jednu hvězdu!! Jednou větou: Občas výborná hudba, výborně použitá!! ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Ale tak jako jó. Čekal jsem koninu a la Troška, ale tenhle film vážně není špatný. Zápletka je vlastně pitomoučká, ale čím je SVATBA NA BITEVNÍM POLI přínosem, je to, že městskému člověku připomene, jak krásný český venkov je. Dvě hvězdičky za film, třetí za našeho moderátora Pavla Handla v roli jednoho z vesničanů. (420.) ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Jak producent Svatby na bitevním poli - Šmídmajer -, který si na kvalitní a zajímavé projekty (např. dokument o Formanovi) musí vydělávat diváckými, ale naprosto přišernými filmy se vzestupnou tendencí (Jak se krotí krokodýli, poslední Básníci a Svatba na bitevním poli), může najat někoho tak odtrženého od tohohle světa?_____ Čeští tvůrci a herci se mohou stokrát omílat alibismy a hloupostmi, že "filmy toči pro diváky a ne pro kritiky" (a kritik není divák?), ale tím se tak maximálně straní jakýchkoliv výtek, žijí ve svém vakuu a ke zlepšení české kinematografie nedojde. Nikdo proboha nechce Dobrý ročník, i já musím Svatbu na bitevním poli pochválit za ne až tak obludnou televiznost, jak by se z mnohých recenzí mohlo zdát (na tu je tam až moc exteriérových scén a Klein pozná ještě rozdíl mezi TV a kinem), a za snížení product-placementu oproti posledním Básník, jenže to je asi tak všechno._____ Bolek Polívka zase hraje sám sebe (tj. muže, který si odmítá přiznat, že je za zenitem, a je notor) a pokud se setká v jedné scéně několik různých typů herectví, je zaděláno na problém velikosti Obsluhoval jsem anglického krále. Pokud chci natočit portrét malé moravské vesničky se vším, co k tomu patři, tak ji nezalidním dvourozměrnými postavičkami hranými naprosto neschopnými neherci anebo exhibicujícími herci (Budař, Polívka, Vašut, Somrt, Peca) či do filmu omylem zabloudivšími seriálovými "hvězdičkami"._____ Kleinova režie je jistá v tom, jak inscenovat záběr a že se evidentně jelo na minimum klapek (a na první jetí, dodal bych), jenže nesvede už nic vyjma od tohohle a i filmového světa odřiznutých scén (melancholická Francouzska poslouchá hudební přehrávač, zn.: verze doby kamenné - gramofon, holky zpívají a tančí na českou muziku a vedou "fakt hustý" dialogy?!?) či kýčovitých výjevů na pěst (buď nenechá scénu vyznít, viz ta se sečením anebo v kostele, nebo ji neúnosně natáhne). Lidem se to bude líbit, je to lepší, i když výrazně hůře napsané než Slunce, seno cokoliv (ten scénář dostal studentského Oscara, jenže pochybuji, že na něj od toho roku 1995 někdo sáhnul)._____ 2* za 30% film a ta druhá pro Bolka Polívku, který je zábavný notorik, a producenta, který si je vědom stavu české kinematografie, a tak toči sračky, aby mohl investovat do ambiciózních projektů. Kdy źe bude ten dokument o Formanovi, odhalující dosud neznámá fakta? ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5... Po dlhočiznom čase som si pozrel nejaký film v TV a dlhý čas túto potrebu mať nebudem:) ... Pár krát som sa zasmial, pár krát som nechápavo krútil hlavou, Bolka mám rád a blá blá... Nemám šajnu o čom ten film chcel a mal byť a po skončení som si povedal "no fajn" a šiel spať. Film na jedno pozretie, ktorý neurazí a hlavne nezanechá stopu, lebo je prázdny ako bublina. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Průměrný počet herců na place: 9,5. (hippyman)
  • Představitelka filmová přítelkyně postavy Miroslava Šimůnka Jana Doleželová se může pochlubit titulem Miss ČR 2004. (Olík)
  • Při scéně velké hospodské rvačky bylo před kamerou najednou od osmdesáti do stodvaceti herců, komparsistů i kaskadérů. (DaViD´82)

Reklama

Reklama