Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvná komedie o chlapech s hlavou v oblacích, hříšných touhách lásky a jedné svatbě, která skončila málem jako bitva u Waterloo.  V malém moravském městečku Zvěstov žijí všichni chlapi starými historickými bitvami. Představují francouzskou armádu v čele se svým starostou Touchynem (Bolek Polívka), který má už léta monopol na roli Napoleona. Tentokrát se připravují na velkou akci - odhalení napoleonské kašny v sousedním městě Podolí za přítomnosti televize a novinářů. Podolský starosta má však pro Touchyna špatnou zprávu - tentokrát angažoval na roli Napoleona skutečného zahraničního herce, který je mu i více podobný. Touchyn se urazí a rozhodne se slavnost ignorovat. Přesvědčí o tom i zvěstovské, kterým ovšem přijde líto, že nacvičovali nadarmo...
V té době se vrací do města po více než dvou letech Tomáš, syn místního kronikáře. Tomáš byl vždycky sukničkář, kterého zbožňovaly všechny místní dívky, ale tentokrát přišel tátovi říct, že se skutečně zamiloval a chce se ženit. Půvabné Francouzce Claire slíbil tajnou romantickou svatbu v místním kostelíku... Jenže táta vyzradí Tomášovo tajemství v hospodě a starosta Touchyn dostane geniální nápad - jde přece o velkou mezinárodní událost, takže žádný utajený sňatek! Vesnice vystrojí milencům velkolepou svatbu za účasti francouzského vojska a samotného Napoleona!.. A tak se začnou dít věci... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (299)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem koukal, že to dávají v televizi, tak jsem se nakonec odhodlal a s vypětím sil se na to rozhodl podívat. Jak to dopadlo je patrné ze zdejšího hodnocení. Možná mi to všecko tak trochu připomínalo slunce seno, o to horší,že vlastně slunce seno je jenom jedno, a tahle svatba je taková kopie něčeho, co se překonat nedá, s Bolkem Polívkou, který se na tyto role pomalu už ani nehodí, nebo mi teda nepříjde, že by mu to sedlo, tak jak by on sám chtěl. Pár solidních vtípků by se tam sice našlo, ale nedokáží na to usadit celý film, a tak to nakonec dopadne tak jak to dopadlo. Podprůměrný příběh + Bolek Polívka + vesnička ala Hoštice dává dohromady příběh tak průměrný, až se z něj rozkočí hlava, když si na něj vzpomenu, ale ono vlastně není na co, tak ho vesměs přejíždím parním válcem a nenápadně se těším na další české filmy, které mě dokáží zaujmout více než právě tento. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Slunce, seno nového tisíciletí. Sic o chlup lepší, ale stejně. Banda herců a neherců se hodinu a půl motá po vesnici, přičemž se snaží dostat do televize... a dotáhli to na plátna kin. Smutné. Jana Budaře opustilo štěstí pří výběru rolí, Roman Vojtek se na plac očividně připletl omylem a Marek Vašut jako jediný pochopil, že to nejlepší, co může udělat, je začít na všechny řvát „Dáme si panáka!“ Zachraňovat tedy musí ženy, a tak režisér Klein servíruje co nejvíc záběrů na Moniku Hilmerovou v noční košilce, výstřih Jitky Čvančarové a svlékající se Janu Doležalovou. Jinak ve filmu nic moc pozitivního nenajdete, protože vtipných hlášek je minimum, o uceleném příběhu se nedá mluvit (půlka postav se pořádného uzavření své dějové linky nedočká) a tenhle výlet do další české vesničky vás vlastně vůbec nemusí zajímat. Potěšeni budou maximálně věrní fandové „české Jennifer Connelly/Ellen Page“ Terezy Voříškové (sexuchtivá dívčina z Rafťáků). 4/10 za tu flašku chlastu, co rozdávali po projekci. Škoda, že to nebylo dřív. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vykostěná šablona Vesničky mé střediskové intuitivně naroubovaná na Troškův populistický schematismus jeho hoštické trilogie nezafungovala tak, jak patrně tvůrci předpokládali - Svatba na bitevním poli se nestala zaručeným kasovním trhákem a patrně se v budoucnu nebude často nostalgicky vracet ani na obrazovky českých televizí. A nelze se ani divit - Dušan Klein není Jiřím Menzelem a scénáristka Eva Papoušková možná stačila na Pojišťovnu štěstí, na vážně míněný (byť komediální) celovečerní film ale její nápady (zatím) nestačí... Podobné filmy: Bobule ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Jak producent Svatby na bitevním poli - Šmídmajer -, který si na kvalitní a zajímavé projekty (např. dokument o Formanovi) musí vydělávat diváckými, ale naprosto přišernými filmy se vzestupnou tendencí (Jak se krotí krokodýli, poslední Básníci a Svatba na bitevním poli), může najat někoho tak odtrženého od tohohle světa?_____ Čeští tvůrci a herci se mohou stokrát omílat alibismy a hloupostmi, že "filmy toči pro diváky a ne pro kritiky" (a kritik není divák?), ale tím se tak maximálně straní jakýchkoliv výtek, žijí ve svém vakuu a ke zlepšení české kinematografie nedojde. Nikdo proboha nechce Dobrý ročník, i já musím Svatbu na bitevním poli pochválit za ne až tak obludnou televiznost, jak by se z mnohých recenzí mohlo zdát (na tu je tam až moc exteriérových scén a Klein pozná ještě rozdíl mezi TV a kinem), a za snížení product-placementu oproti posledním Básník, jenže to je asi tak všechno._____ Bolek Polívka zase hraje sám sebe (tj. muže, který si odmítá přiznat, že je za zenitem, a je notor) a pokud se setká v jedné scéně několik různých typů herectví, je zaděláno na problém velikosti Obsluhoval jsem anglického krále. Pokud chci natočit portrét malé moravské vesničky se vším, co k tomu patři, tak ji nezalidním dvourozměrnými postavičkami hranými naprosto neschopnými neherci anebo exhibicujícími herci (Budař, Polívka, Vašut, Somrt, Peca) či do filmu omylem zabloudivšími seriálovými "hvězdičkami"._____ Kleinova režie je jistá v tom, jak inscenovat záběr a že se evidentně jelo na minimum klapek (a na první jetí, dodal bych), jenže nesvede už nic vyjma od tohohle a i filmového světa odřiznutých scén (melancholická Francouzska poslouchá hudební přehrávač, zn.: verze doby kamenné - gramofon, holky zpívají a tančí na českou muziku a vedou "fakt hustý" dialogy?!?) či kýčovitých výjevů na pěst (buď nenechá scénu vyznít, viz ta se sečením anebo v kostele, nebo ji neúnosně natáhne). Lidem se to bude líbit, je to lepší, i když výrazně hůře napsané než Slunce, seno cokoliv (ten scénář dostal studentského Oscara, jenže pochybuji, že na něj od toho roku 1995 někdo sáhnul)._____ 2* za 30% film a ta druhá pro Bolka Polívku, který je zábavný notorik, a producenta, který si je vědom stavu české kinematografie, a tak toči sračky, aby mohl investovat do ambiciózních projektů. Kdy źe bude ten dokument o Formanovi, odhalující dosud neznámá fakta? ()

Fr odpad!

všechny recenze uživatele

Pohleďte na panoptikum naší (české) vesnice – skokan (přezdívka) skáče, mrchožrout (Pecha) sbírá lebky…. Ten dělá takovej ksicht a ta zase takovej, Polívka cedí hlášky – tedy rádoby… a vrcholným okamžikem k popukání má být vesnická rvačka… Bezduchá kravina, místy trapná ale hlavně NEVTIPNÁ!!!! Film pro všechny, kterým na Žuráni nejdou hodiny! (a kterým se zdál vtipný můj komentář :-) ) ()

novoten odpad!

všechny recenze uživatele

Když během nultých let mezi domáckou komediální mizérii nějaký kousek příliš neuspěl a rychle zapadl, dala se tušit pořádná zrada. A Svatba na bitevním poli přesně takovým podrazem byla. Nic se v ní nestalo, o nic velkého ani malého v ní nešlo (nosná zápletka o tom, že Polívka chce mít hlavní roli v místní maškarádě, je ostudná) a pár ztrapňujících se herců a krásných nevyužitých hereček si vydělalo na živobytí. Divák by měl na konci mít skoro až provinilý pocit z toho, že se mu film nelíbil, protože všechno je v něm přece tak nenásilné, živoucí a v samém jádru pravdivé. Není. Kdyby šlo o něco trapného, snažícího se a nefungujícího, tak bych byl snad smířlivější. Jenže když nejde opravdu o nic, tak není důvod. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

O čem to vůbec bylo, a hlavně pro koho:-)? Jeden z nejhorších a nej-nevkusnějších českých filmů za poslední dobu, totální blbina, bez pořádného srozumitelného děje, vtipu (pár hlášek už film nezachrání), toporná režie, příšerný scénář, a mizerné herecké výkony, a to i přes celkem kvalitní herecké obsazení, ale abych jen nekritizoval tak trochu bych však vyzdvihl drsného hrobníka Pechu a pěknou štabajznu Jitku Doleželovou, která docela hrát umí. Klein nás však opět přesvědčil o tom že se mu dlouhodobě nedaří a že na svá zlatá osmdesátá léta může jen vzpomínat. Tohle by snad neobstálo ani jako televizní film. Škoda drahého filmového materiálu. Horkotěžko jsem to dokoukal až do konce, jednou a dost, nakonec jsem rád že jsem nato před dvěma roky nešel do kina. Podobné filmy: Waterloo po česku.. ()

Kulmon odpad!

všechny recenze uživatele

Zrůdnost tvrdého kalibru. Primitivní scénář, debilní děj, ochotnické herecké výkony - naopak děsně přehrávající Pecha (asi neví rozdíl mezi divadlem a filmem). Nevěřil bych jak nesmyslné věty vypustí z úst herci jako Polívka, Adamovská či Somr. Holt jen další doklad krize českého filmu a herců, kteří za mrzký peníz jsou schopni zahodit předchozí kariéru. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem hodně hloupých českých filmů, ale tenhle jim kraluje (no dobře, nekraluje, ale nemá k tomu daleko). Mám pocit, že scénárista se před psaním praštil do hlavy, protože neuvěřitelně tupý příběh překvapuje svou hloupostí a nesmyslností. Režisér Klein to rozhodně nezachraňuje a herci se snaží, aby je někdo neobvinil z toho, že hrají. A daří se jim to dobře. Veskrze tupé, špatné, nudné. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavné. Spousta barvitých a propracovaných postav, na české poměry až nečekaně mnoho hlášek a k tomu skvělí herci. Škoda 4 ODPORNÝCH romantických scén a missku Doležalovou bych už před kameru taky nestavěl. Jinak ale rozhodně překvapení a na poměry českého filmu více než solidní otevření filmové sezony s koncovkou 08. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Co tím chtěl bývalý básník říci, nepobral evidentně nikdo. Papoušková selhává i v televizi, takže není velkým překvapením, že se jí celovečerní formát rozpadá pod rukama a skákání z jedné nesmyslné zápletky do druhé je až směšně těžkopádné. Klein má štěstí, že se před kamerou občas mihne šenkýřka Čvančarová, sousedka od vedle Hilmerová, nebo modelka Doleželová, protože jinak by šlo o nepoživatelný produkt. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Slunce, seno feat. novácká seriálová produkce = nejhorší Kleinův film od posledních básníků. :) Není to úplný zlo a oproti Agátině výpravě za hodnými lidmi se dá mluvit i o nějakém ději, ale všechno ostatní od dementních dialogů přes televizní herce, neherce a obskurní režii senilního důchodce se smradlavou dýmkou v ruce(ano, po projekci si Dušan opět zapálil a bafal a bafal...) nestojí za nic. Někdo by se měl vážně zamyslet nad tím, jestli je moudré dávat patronům předrevolučního filmu prachy na celuloid a potřebnou techniku, protože takhle zbytečně umí vyhazovat prachy do luftu málokdo. Za Hilmerovou v noční košili, sexy Terezu Voříškovou a wtf okamžiky, jako Jana Doleželová v sedí v koutě za zvuků gramofonu, 3/10. Víc ani ťuk. P.S.: Ani ten chlast nestojí za moc. ;) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Niektorý popredný umelci by si mali uvedomiť, kde končí zábava, a kde začína profesionálna filmárčina. Jeden z viacerých kusov trpiaci všemožnou prázdnotou a neschopnosťou niečim zaujať. Škoda Polívky... ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Classic czech puzzle for beginners. Žádný začátek, žádný konec jen slepenec více či méně zábavných scének pro nenáročného strávníka. Ale nenuťte mě se na to dívat znovu. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Úplně nejhorší mi to nepřišlo, i když je to konina jak bejk. S Bolkem Polívkou je vždycky sranda a kvůli nádherné Janě Doležalové a scéně s Napoleonem močícím na pytle to na těch snesitelných 40% vyleze. V dnešní době v celku tradiční podívaná do deště a programového půstu. :-) Ovšem to není dobrá vizitka pro moderní filmovou situaci. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Není to zas TAK špatný, jak se zde uvádí. Co mě ale doslova vytočilo byla účast některých neherců. Říkám to už po několikáté ale Čvančarová (ačkoliv se na ni pěkně kouká), není prostě herečka!! Takový dřevo jsem už dlouho neviděl. To i ta Doležalová je větší herečka než ona (a je taky více hezká než Čvančarová :-) Takže, pokud nečekáte bůh ví co, tak slušně zabijete 100 minut. Pokud se ale chcete hodně zasmát, tak si to radši nepouštějte. ()

Reklama

Reklama