Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úsměvná komedie o chlapech s hlavou v oblacích, hříšných touhách lásky a jedné svatbě, která skončila málem jako bitva u Waterloo.  V malém moravském městečku Zvěstov žijí všichni chlapi starými historickými bitvami. Představují francouzskou armádu v čele se svým starostou Touchynem (Bolek Polívka), který má už léta monopol na roli Napoleona. Tentokrát se připravují na velkou akci - odhalení napoleonské kašny v sousedním městě Podolí za přítomnosti televize a novinářů. Podolský starosta má však pro Touchyna špatnou zprávu - tentokrát angažoval na roli Napoleona skutečného zahraničního herce, který je mu i více podobný. Touchyn se urazí a rozhodne se slavnost ignorovat. Přesvědčí o tom i zvěstovské, kterým ovšem přijde líto, že nacvičovali nadarmo...
V té době se vrací do města po více než dvou letech Tomáš, syn místního kronikáře. Tomáš byl vždycky sukničkář, kterého zbožňovaly všechny místní dívky, ale tentokrát přišel tátovi říct, že se skutečně zamiloval a chce se ženit. Půvabné Francouzce Claire slíbil tajnou romantickou svatbu v místním kostelíku... Jenže táta vyzradí Tomášovo tajemství v hospodě a starosta Touchyn dostane geniální nápad - jde přece o velkou mezinárodní událost, takže žádný utajený sňatek! Vesnice vystrojí milencům velkolepou svatbu za účasti francouzského vojska a samotného Napoleona!.. A tak se začnou dít věci... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (299)

rodo 

všechny recenze uživatele

Tak to je, tedy alespoň pro mě, naprosto zbytečný film. Celou dobu jsem čekal, jestli se z toho něco vyklube, ale ono nic. Porovnání se Slunce, seno, ... u mě pokulhává taky, protože u Troškovy přitroublé trilogie jsem se alespoň sem tam zasmál. Tady jsem nenašel žádnou vtipnou scénu, což je u komedie poněkud smutné :-( ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Od teď jezdím na stavbu jen v MITSUBISHI, stavím jen z BRAMACu, piju u toho ČERNOU HORU a když je mi z ní ráno blbě, dám si VYPROŠŤOVÁK a koukám na NOVU.Toť poselství této lidové (ne)komedie. A já vím, někdo to musel zaplatit...Taxi služba neví kde je Podolí. Troška má konkurenci. Jedna hvězda za JEDEN povedený joke s kulečníkovými koulemi. Do které jímky to odtéká náš český film ? ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Co tím chtěl bývalý básník říci, nepobral evidentně nikdo. Papoušková selhává i v televizi, takže není velkým překvapením, že se jí celovečerní formát rozpadá pod rukama a skákání z jedné nesmyslné zápletky do druhé je až směšně těžkopádné. Klein má štěstí, že se před kamerou občas mihne šenkýřka Čvančarová, sousedka od vedle Hilmerová, nebo modelka Doleželová, protože jinak by šlo o nepoživatelný produkt. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem hodně hloupých českých filmů, ale tenhle jim kraluje (no dobře, nekraluje, ale nemá k tomu daleko). Mám pocit, že scénárista se před psaním praštil do hlavy, protože neuvěřitelně tupý příběh překvapuje svou hloupostí a nesmyslností. Režisér Klein to rozhodně nezachraňuje a herci se snaží, aby je někdo neobvinil z toho, že hrají. A daří se jim to dobře. Veskrze tupé, špatné, nudné. ()

Fr odpad!

všechny recenze uživatele

Pohleďte na panoptikum naší (české) vesnice – skokan (přezdívka) skáče, mrchožrout (Pecha) sbírá lebky…. Ten dělá takovej ksicht a ta zase takovej, Polívka cedí hlášky – tedy rádoby… a vrcholným okamžikem k popukání má být vesnická rvačka… Bezduchá kravina, místy trapná ale hlavně NEVTIPNÁ!!!! Film pro všechny, kterým na Žuráni nejdou hodiny! (a kterým se zdál vtipný můj komentář :-) ) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Průměrný počet herců na place: 9,5. (hippyman)
  • První klapka padla v pátek 27. července 2007, 17:00 hodin, poslední (č. 1647) klapla ve Starovicích opět v pátek 25. srpna 2007, rovněž v 17:00. (hippyman)
  • Taxík, který se ve filmu objevil, byl vůz Opel Vectra vyráběný v německu v letech 2002-2008 v provedení sedan. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama