Reklama

Reklama

Superman: Soudný den

  • USA Superman: Doomsday
Trailer

Když Lexcorp náhodou vykope intergalaktického sériového vraha Doomsdaye, Superman se s ním utká tváří v tvář v osudovém souboji. Celý svět společně oplakává svého hrdinu a lidé si uvědomují, že už se nikdy nebudou cítit opravdu v bezpečí. Supermanovi nepřátelé se radují – všichni až na Lexe Luthora. Ten truchlí nad ztrátou svým vlastním šíleným způsobem a odstartuje řetěz hrozivých událostí, jejichž důsledky nemohl předvídat ani on sám. Toto celovečerní animované dobrodružství, natočené podle nejprodávanějšího comicsu všech dob, Supermanova smrt od DC Comics, se honosí vzrušujícími akčními sekvencemi, které mohou konkurovat čemukoliv, co jste kdy s Mužem z oceli TM viděli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

movieband 

všechny recenze uživatele

Supermana nemám moc v lásce, ale na tenhle animák jsem byl obzvlášť zvědavý. Lákadlo Supermanovi smrti je asi největším tahounem celého filmu. Občas se mihne temnější atmosféra, akce je ve filmu habaděj, stejně jak dějových zvratů. Dal bych fous do ohně za to, že v tomhle kousku se Supermanem se jedná o nejpůvabněji zpravovanou postavu Louis Laneové, kterou dabuje Anne Heche. Celkově je animák solidně odvyprávěný, ale... Děj slibuje smrt Supermana, samotný název "Doomsday" nevěstí nic dobrého, tak sem čekal fakt trochu ponurejší animovanou jízdu. V týmovkách JL se takové atmosféry člověk dočkal (War), ale tady byla jen v náznacích. Jsem rochu zklamaný. Sice je pravda, že se od jiných animáků liší trochu dospělejším vyprávěním a dějem, ale i tak je to pořád z toho slabšího soudku od DC Comics.75% ()

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Kdyby takhle vypadal tragický Singerův Superman Returns ! V tomto případě za málo peněz hodně muziky. Grafika je sice oldschool, ale všechno vypadá naprosto senzačně. Superman bojující se superzrůdičkou Doomsday nebo se svým klonem, ničící Metropolis ! Tohle byl nášup ! Zajímavý příběh, sympatické postavy, hlášky (můj oblíbenec ďábelský Lex Luthor), vynikající akce. Další takové filmy ! Mimojiné se seriálem Angelem nemá jen společné 2 ústřední hlasy postav (charizmatičtí Adam Baldwin a James "Spike" Marsters), ale také vynikající disonantně- heroickou hudbu Roberta J. Krala ! Silný náběh na 5 hvězd. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tento animák vůbec nechtěl vidět už kvůli animaci, která mě nesedí, ale byl jsem příjemné překvapení, že se jedná o první superman film, u kterého jsem měl stažený obě dolní půlky. Napínavý a dobře zpracovaný filmek, který doporučuji, jelikož zde dostane Superman totál na hubu a pěsti a kdoví co ještě držíte, ať to vše dobře dopadne. Jak jsem psal, jsem překvapen a jsem rád, že mě tento animák neuniknul. Mé hodnocení 4 hvězdičky.... ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Supermana jsem nikdy neměl dvakrát v lásce, ale musím uznat, že toto podání se mi velmi líbilo. Konečně animák s rozsáhlejším a zajímavějším dějem, než klasické okleštění příběhu na jedinou linii. Zvraty jsou zajímavé, Luthor je Luthor a pohrávání si s tématem Supermanovi smrti je zajímavé. Ze Superman Doomsday by si měli vzít ostatní animáky tohoto tipu příklad. Spoiler – zamrzí jen poněkud náhodné poražení Supermanova klonu na konci. PS: Nemohu si pomoct, ale Superman je opravdu naivní hlupák… ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Na animovaný film, který je bez prdele určen především dětskému diváku, jde o překvapivě temnou záležitost, s desítkou mrtvol (jistě, žádná explicitnost). Určitě nejsem jediný, koho napadlo, jak vděčné by bylo převedení scénáře do hrané podoby. Tento snímek můžou případní tvůrci s klidným svědomím použít jako story board a výsledek nelze zkazit. K samotnému filmu, animace je trochu strohá a hranatá, přesto ne vyloženě špatná, hlasový fond je výstižný (u česky distribuovaného dvd nepochopitelně chybí české titulky) a špatný není ani hudební doprovod, leč legendární znělka z pera mistra Williamse citelně chybí. 80% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • První animák se Supermanem, který má rating PG-13 (tedy přístupný dětem pod 13 let za doprovodu rodičů). (HellFire)
  • Ve scéně na střeše Daily Planet, když Lois startuje vrtulník, řekne Jimmymu, že se v letadle narodila. V komiksové předloze byl její otec Sam Lane armádním generálem. (Caszidy)
  • Ve scéně, kdy Toyman unese děti a poté "Superman" vstane z mrtvých, zakřičí Toyman: "School's out... FOREVER!" To je odkaz na skladbu "School's Out" od Alice Coopera. (Caszidy)

Reklama

Reklama