Reklama

Reklama

Danger Close: The Battle of Long Tan

  • Austrálie Long Tan (pracovní název) (více)
Trailer 3

Jižní Vietnam, pozdní odpoledne 18. srpna 1966 - tři a půl hodiny v lijáku, uprostřed bláta a roztříštěných stromů plantáže zvané Long Tan, se snaží major Harry Smith a jeho rozptýlená rota 108 mladých a většinou nezkušených australských a novozélandských vojáků bojovat o svůj život. V cestě jim stojí drtivá nepřátelská přesila jednotek Viet Congu a severního Vietnamu, která čítá přes 2000 mužů. Po vyčerpání munice, nárůstu obětí a obklíčení nepřítelem si každý člověk začne hledat svoji vlastní odpověď na to, jak triumfovat nad nejistou budoucností se ctí, slušností a odvahou. (Michnak)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (58)

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Opět mě nalákal poster. Další z mnoha, ale fakt mnoha filmů, kde tam rádoby "drsný" týpečci řvoucí a pobíhající s kvérama v lese si hrajou na vojáčky (tím myslím samozřejmě herce, který se na svoje role vůbec nehodili). Tohle bylo pasé už v osmdesátkách.. film kterej naprosto, ALE NAPROSTO nic novýho nepřináší.. a když už točim tak otřepaný téma, tak aspoň máknu na scénáři nebo aspoň na nějakých sympatičtějších hercích né? kurva hergotfix. Vdyť se na to nedalo dívat. Nemužu si pomoct, ale dávám co tomu patří. Tohle nebylo natočený z úcty, ale z nudy. Nazdar. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podobně jako u jiných ne až tak známých zfilmovaných válečných střetů doporučuji si něco nastudovat i tady. Usnadní to orientaci, ačkoliv je fakt, že tady se to tvůrcům podařilo podat poměrně přehledně. Celkově se film soustředí především na samotný boj mezi ANZAC a Vietkongem, takže trochu rezignuje na postavy, ale i to krátké seznámení stačí k tomu, aby si k nim divák pocítil sympatie, což je i zásluha herců. Samotný Fimmel si ponechal něco z Ragnara, což je v tomto případě na místě, takže palec nahoru i za to. Samotná bitva zabírá většinu stopáže, což má za následek skutečnost, že místy působí staticky. Na druhou stranu z pohledu Australanů a Zélanďanů se jednalo spíš o poziční boj a snaha o autenticitu se cení. Navíc se mi strašně líbil prostor, jaký dostalo dělostřelectvo i komunikace mezi ním a bojujícími jednotkami. Od Australanů se jedná o slušnou práci, která dává vzpomenout na "vietnamské" klasiky. 80% ()

Reklama

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Hodně silné 4*. Dal bych slabších 5, ale takto mi to přijde lepší. Danger Close konečně přináší perfektní zmapování jedné z větších bitev ve Vietnamu. Po akční stránce nemám moc co vytknout, i když by mi asi nevadili trochu brutálnější scény. Příběhově hezky rozebrané. Ačkoliv jsou herci pro mě téměř neznámí, tak všichni zahráli dobře a k postavám si rychlé vytvoříte užší vztah a prožíváte film s nimi. Dlouho jsem neviděl takhle dobrou válečnou řežbu, takže za tento přírůstek jsem určitě rád. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Australáci, vy moji oblíbení kucí protinožský, zase jste mi udělali nesmírnou radost. Tohle bylo naprosté žrádlo ! Teď všem tříhvězdičkovým hodnotitelům vyrazím dech a směle to nazvu australskou Četou. Bylo tam všechno. Boje v džungli, Hueye, Phantomy, artina, kavalérie v podobě M113 atd... Ale na rozdíl od americké klasiky tohle bylo částečně okořeněno britskou výstrojí včetně armádních Land Roverů - Defíků. Hlavně mi ale sedly samotné postavy. Co kus to originál. Ať už šlo o kiwie nebo o zalomený klobouky. Austráláci i Novozélanďáci se uměli bít vždycky. Prokázali to jak za první války, tak za druhé. A pomáhaly i v americkém průseru zvaném Válka ve Vietnamu. Já si zkrátka a dobře pošmákl. je náhoda, že zrovna hraju na PC hru Vietnam radio commander, takže jsem si všechny ty příkazy do vysílačky ať už pro Dustoff, volání Air supportu nebo krycí palby artilerie fakt užíval. Muselo to tam bejt šílený. Ona už jen ta džungle s brutální vlhkostí a hmyzem pijavicemi počínaje a všemi možnými kousacími broky a pavouky konče... A do toho kucí v černech pyžamech... EvilPhoEniX má pravdu v jednom, mohlo to být více gore. Ne nejsem úchyl, ale vím co umí dělostřelecká palba. Ta nedělá, že congové skáčí a dělají kotrmelce... Ta dělá kotrlece s jejich rozcupovanými zbytky a to včetně stromů. Tady to všechno práskalo mezi kmeny, ani listí nepadalo... To samé APC, když to horní padesátky začly kropit, bylo to jak cirkulárka... Co stálo v proudu střel, jen tak obyčejně nepadalo k zemi. Ale to je to jediné co bych vytkl. Já si to moc a moc užil a měl-li film být poctou té hrstce statečných, pak jím bezpochyby byl. A ještě na závěr, fakt jsem se divil jak moc podobné obličeje vybrali tvůrci ke skutečným historickýcm předlohám. Prostě super práce! Dávám za 5 červených smoke granátů ! * * * * * ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Enem kvůli Travisovi (hlavní viking) sem se mrknul na tenhle kousek, jo a taky kvůli tomu, že je to o Vietnamu, což až zas tolik filmů není... Tenhle nepřináší vůbec nic novýho, nic novýho sem se nedozvěděl, všecko už sem viděl nebo věděl :o). Prostě průměrnej válečnej film, kterej není ani kdoví jak dějově vymazlenej a taky není kdoví jak perfektně udělanej co se týče vizuálku. Přestřelky sou většinou nepřehledný a nedokáže to vzít za srdce. Asi jediný, co si budu pamatovat, tak práce dělostřelců, kluci do půl těla jen nabíjej pěkně z povzdálí děla a samotnej boj se jich moc netýká, i když sou vlastně ohromně důležití pro přežití. Fimmel - ještě nevím, esi je dobrej nebo špatnej herec, dejme mu ještě čas :o) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Při příletu vrtulníku hraje „These Boots Are Made For Walkin'“ od Nancy Sinatra. (Duoscop)
  • Natáčelo se od 14. května do 6. července 2018 ve spolkovém státu Queensland v Austrálii. (BMW12)
  • Na konci filmu hraje „I Was Only 19“ od Johna Schumanna & The Vagabond Crew. (Duoscop)

Reklama

Reklama