Reklama

Reklama

Yes Man

  • USA Yes Man (více)
Trailer 2

Carl Allen je zatrpklý bankovní úředník, který se dosud nevyrovnal s odchodem manželky. Pokud to jde, zapírá se před kamarády, večery tráví u videa, je protivný a téměř na všechno odpovídá slůvkem ne. Jednoho dne však narazí na bývalého kolegu, který mu nadšeně vypráví o svém novém životě, který začal, když se přidal k „Yes Manům“. Carl se vydá na jejich seminář, kde ho Nick představí charismatickému vůdci Terrenci Bundleyovi. Ten ho přiměje ke slibu, že od té chvíle bude odpovídat pouze „ano“. Vzápětí Carl musí svézt bezdomovce do jeho parku, a ještě mu dát peníze. V bance začne žadatelům schvalovat podivné půjčky. Na koncertu, na který by normálně nikdy nešel, se setká se sympatickou Allison. Začne s ní prožívat řadu bláznivých dobrodružství, jako je večírek fanoušků Harryho Pottera, výlet do telefonního muzea nebo střelba na asfaltové holuby. Ke svému překvapení zjišťuje, že říkat „ano“se vyplácí a že se mu nový život líbí. Ukáže se však, že i toto slůvko má svá úskalí. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 334)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem dělal všechno možný. Hlavně jsem žil. Vylezl jsem na Kilimanjaro, jedl jsem netopýry v Laosu, skolil jsem krávu bazukou." Yes Man je film určený pro mě. Žil jsem totiž jako Carl život na baterky, ale jednoho dne mi ho pozitivita změnila k nepoznání. Nebylo to sice slovo ANO, ale bylo to hodně podobné. Jakmile jsem však potkal guru Terrence, tak jsem do toho šel naplno. Rozhodně chci pilotovat letadlo, hrát na kytaru a zpívat sebevrahovi na římse a samozřejmě chci vést joggingový fotokroužek v korejštině. K dokonalosti mi však kousek chybí, protože zatím nehodlám pít Red Bull, nechat se okrádat bezdomovci a mít sex s důchodkyní. To si asi pošetřím na příští život. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka na zlepšení nálady. Nic víc, nic míň. I když mám Carreyho mnohem raději v charakternějších rolích, i jeho gumový ksicht má něco do sebe a i když Yes man je jen obyčejný popcorn střední velikosti na jedno zkouknutí, nedá se mu upřít skvělá atmosféra a dobrá nálada, kterou šíří. Když někdy bude pršet, budete se nudit a nebudete vědět, jak to změnit, řekněte "ano" tomuhle filmu. Nemusíte být zklamaní, když víte, co od něj čekat. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je hodně dobrej, ale od chvíle, kdy Jim Carrey začne na všechno odpovídat "ANO", se z toho stane taková obyčejná romantická komedie a Jim Carrey celou dobu akorát pobíhá sem a tam a koná dobrý skutky. Ale najdou se tam i nějaký povedený scény (např. obvinění z teroristickýho útoku nebo mejdan ve stylu Heryho Potrata). Nenadchne, neurazí - 3 hvězdičky. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Neni to žádná převratná komedie, zasmál sem se rozhodně míň než sem čekal a Jim Carrey tady dělá držky jen pomálu, ale přesto to dokáže fakt skvěle a pohodově pobavit a zvednout náladu. Vlastně bych řek, že je to takovej zábavnější Lhář, lhář. Navíc Zooey to tady opravdu sluší a ten kolečkovej obleček ze scénky z titulků hrozně chci, by mě zajímalo jak se v něm brzdí, napadá mě jen jedna věc, ale to bych radši nezkoušel ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Když se člověk poznává v hlavním hrdinovi, tak je cesta k filmu přeci jen kratší. Tak tomu bylo i se mnou a Yes Manem. Chápal jsem ho, fandil mu a užíval si tu velkou vysmátou jízdu. Potkat někoho jako je Zooey je dar. Právě ona vynáší film do těch nejvyšších pater. Společně s Jimem roztáčí kolotoč bláznivých situací, nastavuje zrcadlo dnešnímu úspěchanému světu a člověk se tak může zasmát nejen sám sobě, ale i těm ostatním šaškům. Na okamžité zlepšení nálady naprosto ideální. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Opravdu šílená komedie, která vám jistě zvedne náladu a pomalu stárnoucí Jim Carrey zase jednou předvedl celkem dobrý výkon i když se nejedná o nic převratného. Jízda na motorce a hudba se opravdu povedla. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Tetsuo se alespoň smál. Hvězdu za Zooey Deschanel a song Munchausen od Proxy, jinak vomiting, throwing up etc. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších romantických komedií současnosti, která v drtivé míře staví na hlavním představiteli, kdy právě Jim Carrey je hlavním tahounem a díky němu nakonec Yes Manovi uděluji čtvrtou hvězdičku. Zooey Deschanel hraje také solidně, ale pouze přihrává hlavnímu hrdinovi. Jim Carrey je známý excentrický komik, ale tady filmový humor funguje právě díky tomu, že Carrey balancuje přesně na hraně mezi nadsázkou a přehráváním. Snímek si tropí blázny z nejrůznějších kurzů, které mají psychologickými metodami vylepšit osobnost. Jim Carrey se propracoval do pozice nevděčného bubáka a na radu přítele se pokusí otevřít světu. To má ovšem své důsledky... Celkový dojem: 70 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno, měl jsem z filmu trochu obavy, resp. z Jima Carreyho. Narozdíl od jiných mi sedí spíše ve vážné poloze než při neustálém pitvoření za účelem bavit lidi. Ale v Yes Man to až na pár momentů tolik nepřeháněl a dokázal utáhnout sám téměř celý film. Vedlejší postavy byly v drtivé většině jen méně či více hloupější karikatury, tedy až na Zooey Deschanel, která byla výborná a nazpívala i několik písní mimochodem velmi dobrého soundtracku. Postavit příběh na myšlence odpovídání "ano" na všechny možné situace zní docela hloupě, ale překvapivě to funguje, sem tam se i člověk zasměje, romantika taky není otravná, takže jde o takovou bezstarostnou komedii. Co film sráží je ale jeho poselství, které si občas protiřečí. Nejdřív říká hlavní hrdina na vše ne, pak se otevře a povídá ano, díky tomu potká lásku, povýší v práci, je zajímavý pro své přátele a celkově žije "zajímavý" život (což mi samo o sobě dost smrdí, protože to takhle nefunguje a hlavně by ani fungovat nemělo), a pak si najednou může vybírat a ne vždy odpovídat souhlasem. Proto tenhle film prostě budu brát jen jako pohodovou záležitost za slabší 4* a jeho ideu o nutně spontánním přístupu k životu (kterou tvůrci můžou a taky nemusí myslet vážně) raději ignorovat. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Oproti Lhář, lhář mnohem méně mentorské, oproti Božskému Bruceovi mnohem méně zábavné a až na tu romantiku vlastně naprosto nijaké. Scénář je katastrofální a ze slibného JEDNOHO nápadu těží zhruba 20% potenciálu. Carrey a jeho nejlepší kamarád obličej ale zachraňují co se dá (další důkaz, že komedii dělají z poloviny dobří herci), Zooey je překrásná a dostatečně trhlá, aby Carreymu stačila, a když Reed začne výrazně brnkat na romantickou strunu, dá se tenhle návrat komediálního krále do svého rajónu bez problémů dokoukat. Žánrovou revoluci hledejte jinde, tady se jede na jednohubkovou jistotu. P.S.: Křečovitější product placement jsem v hollywoodském filmu snad ještě neviděl. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: Konečne komédia podľa školy Jima Carreyho. Typ na ktorý môžem vsadiť kedykoľvek. Nemôžem povedať, že Ace Ventura alebo Dumb and Dumber sú na rovnakej úrovni, .. to nie,.. ale nie vždy sa podarí masterpiece. Táto komédia ma pobavila presne tak ako som čakal od traileru. Jim je tam stále sám sebou a ja si nemôžem pomôcť, ale jeho spôsob baviť ľudí ma proste baví, ... Je to Jim a to ako to robí on, je zábavny svojským spôsobom, hoci myšlienka filmu je veľmi jednoduchá. Ale o tom to je ... taký bol aj Bruce Almighty a tiež som sa vynikajúco zabával. Je jasné, že aj Yes Man ma svoje silné a slabé stránky, ale v celkovom meradle je to fajn komédia, ktorá rozosmeje a poteší. Bavil som sa a zostal mi dobrý pocit,... Jim by ešte mohol stihnuť zopár svojských kúskov pred tým ako sa už dá iba na seriózne herectvo. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

První polovina dost nezáživná a nudná, ale jak se Carrey začne rozjíždět stojí to za to, takže za jeho vtipky, pěknou Zooey s celkově vtipnou druhou část slabší 4 hvězdy, K jeho starým legendárním postavám má tento film daleko, ale v rámci dnešní komediální tvorby docela uchází. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Áno. Komédia. Kto si nevšimol žáner pod názvom filmu, asi hľadal niečo také, čo tam nemohol nájsť: Zmysel... Mimochodom Carrey je Pán herec po všetkých stránkach, o tom sa nedá pochybovať. Jeho ,,mnohotvárnosť,, a hlavne prispôsobivosť ku každému žánru z neho robí jedného z najväčších nášho času. A v tomto filme sa navyše objavil aj Terence Stamp, takže to už nemohlo dopadnúť zle :) Yesss! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po dřívěji zhlédnutém I Love You Phillip Morris začínám k Jimovi Carreymu nacházet jisté sympatie. Bláznivá, zábavná, avšak typicky americká komedie s obrovským množství obličejových grimas pana Carreyho. Rozkošná Zooey Deschanel a krásný Bradley Cooper. Na jednu stranu má ideální obličej Hollywoodského playboye, na tu druhou má však jeho tvář velmi zajímavý a specifický vzhled. A ty jeho, zářící, modré oči...:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Áno, aj ja hovorím filmu a otázkam na jeho kvalitu veľké 'JES'! Všetci vieme, že nám Carrey postupne dokazuje, že vie divákov zabaviť už aj bez svojich vychýrených grimás a ksichtov vo vážnejších žánroch. Ale že sa mu konečne podarí v naozaj vtipnej komédii, v ktorej dáva týmto úškrnom zvýšky zbohom, som naozaj nečakal. Inteligentnú zábavu striedajú milé, strelené a crazy scény, ktoré si ale udržiavajú svoj vysoký (etický) štandard. Základná pointa príbehu je jednoduchá ako facka a po jej prečítaní (trailery som vynechal) som sa obával prúseru, no zdá sa, že scenáristi sa nenechali zlákať vidinou dobre, no lacno a ľahko zarábajúceho príbehu. Príjemná je aj nenútená romantika, ktorá hrá v tomto srandou nabitom filme len druhé husle. Hrá ale čisto a ani na chvíľu nezačne otravovať, ale to je už zásluha Zooey Deschanel. 80%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Nečakala som nič veľkolepé a Jimove ,,svalové kompetencie" nie sú ničím prevratným. Na druhú stranu, je to tak uvoľňujúce a zábavné, že som nemohla uveriť, že je Jim stále tak atraktívny chlap. Výsledok? Bola som veľmi milo prekvapená. Prehodnotím svoj život, aby som neskončila zabarikádovaná vo svojom domácom hniezdočku? Komediálne odsúdenie introvertne zmýšľajúcich ľudí. ()

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama