Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 4

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (646)

Djoker 

všechny recenze uživatele

První film patří k vrcholům celého fenoménu. Ten druhý budou schopni částečně ocenit pouze fanoušci seriálu, kteří s Mulderem a Scullyovou ušli celých devět let. Mezi ně patřím i já, takže proto dávám relativně slušné hodnocení. Jedná se o průměrnou epizodu roztaženou na celovečerní stopáž, kde na rozdíl od prvního filmu není vidět větší rozpočet. Vyšetřování není ničím zajímavé. Bylo mi jasné, že k závěru přijde nějaký twist, kterým si tvůrčí duo ospravedlnilo realizaci filmu a on skutečně přišel, ale byl tak marný, že už pár hodin po projekci nejsem schopný popsat jeho podstatu. Potěší tak pouze několik odkazů na seriál, lehké rozvinutí vztahu ústřední dvojice a vlastně i ten nezaměnitelný X-Files humor (Bush!), což je ale na reinkarnaci legendy přeci jen málo. Při spekulacích o třetím filmu mi není úplně dobře. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Seriál "X-Files" jsem pravidelně sledovala jen první 2-3 řady, líbilo se mi vyšetřování záhadných případů, ale nijak zvlášť mě nezajímaly konspirační teorie, kterým bylo postupně věnováno stále víc prostoru. Proto jsem pozdější série zhlédla jen občas, velmi sporadicky. Neuniklo mi, že Scully někde, nějak, s někým otěhotněla, ale neměla jsem tušení, zda to bylo s E.T. mimozemšťanem a jestli se jí narodil vetřelec. Soukromí Muldera a Scully mi bylo putna, vyhovovaly mi jejich přátelsky pracovní vztahy a doufala jsem, že nebudou zabředávat do pochybné romantiky. A tak pro mě film, ve kterém je tato dvojice mileneckým párem žijícím na hromádce (nebo jsou manželé?), byl překvapením - a ne zrovna příjemným. Scully už je pouhá lékařka, Mulder sedí doma a živí se kdoví čím, oba působí zahořkle, unaveně a slabě. Tenhle dojem se mě držel po celý film, necítila jse z něj žádné nadšení, žádnou energii. Mulder se časem vzpamatuje a objeví se záblesk někdejšího agenta, Scully bohužel prakticky po celou stopáž zůstává ufňukanou, zapšklou kravkou, což ji sice dělalo tak nějak reálnější, ale moje sympatie tentokrát neměla. Melancholické zimní atmosféře nemám co vytknout, hereckým výkonům také ne. Nedostatek nadpřirozených jevů bych odpustila, kdyby se děj více věnoval ústřední zápletce unesených žen a méně vzájemným vztahům a otázkám víry. Takhle je z toho pro mě malinko rozpačitý žánrový mix a zklamání z vývoje postav mých kdysi oblíbených agentů FBI. 59% ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Průměrnější epizoda, kterou někdo bohužel natáhnul na dvojnásobnou délku. Zápletka překvapivě drží pozornost hodně dlouho, vyústění je bohužel takové nijaké a dost do prázdna. Nostalgická linka zpočátku fungující, po stém zopakování něčeho na způsob: "Sakra Muldere, uvědom si, že tohle už je všechno za náma, teď jsme jenom civilové, kapiš?" už ale spíše otravná. Pochvala Carterovi za překvapivě hodně dynamickou a divokou režii a na druhou stranu pohlavek Carterovi za scénář, stavějící až moc na náhodách a řešící několik situací nečekaným skokem jinam a dost nelogickým nedokončením (například honička na stavbě). Pak ještě nemůžu nezmínit Marka Snowa, který zase jednou válí a složil jeden z nejlepších soundtracků roku, ale to je z toho zásadnějšího asi všechno. Suma sumárum, na jedno podívání slušné, pro fanoušky (mezi které se počítám) ucházející, ale podruhé už mě v kině asi nikdo neuvidí. Film tak možná bude překvapivě víc fungovat pro naprosto nezaujaté diváky, kterým nabídne docela povedenou a trošku drsnější detektivku. Toť vše a slabounká šedesátka, která si odřela obě uši až na chrupavky. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Málem jsem u toho umřel. Zápletka by nevydala ani na 40 minut seriálové epizody a je roztažená na 2 hodiny, přičemž největším dramatickým obloukem jest moment, kdy se Mulder rozhodne, že se konečně oholí. Jinak vzduchoprázdno jako v laciném videobéčku. Všichni běhají sem a tam, odhalení přicházejí bez logiky a když si ani jeden z agentů neví rady, objeví se starý známý. Prostě nuda, okořeněná Xzibitem, který neumí ani trochu hrát a děsí diváka tím, že by mohl za pár vteřin začít rappovat. Scary stuff. 4/10 za Amandu Peet a... a....a za debilní, ale aspoň trochu zábavnej vtípek s Bushem.*:D* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborná kriminálka s mysteriózní příchutí, snad by obstála i bez Muldera a Scullyové, ovšem s nimi je samozřejmě ještě lepší. Co mi chybělo na prvním filmu Akt X, tady je. Příběh už nevypadá televizně, ale je stoprocentně filmový, a o překvapení není nouze. Kromě Gillian Anderson a Davida Duchovnyho mě velmi potěšil Billy Connolly. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Na konci scény kde Scullyová (Gillian Anderson) diskutuje o voľbách pre jej pacienta s nemocničnými administrátormi, na stene za ňou je niekoľko fotografii kňazov. Posledná je fotografia herca Brucea Harwooda ktorý hral Johna Fitzgeralda Byersyho, jedného z troch Osamelých Pištoľníkov z Aktov X a jeho spin-offu The Lone Gunmen. (molcan2)
  • Nápis „I Want to Believe“ se objevil i v české mobilní hře „Robberry Madness“. (Plukovnik538)
  • Podtitul "I Want to Believe" je nápis no fotke UFO, ktorý visel v Mulderovej kancelárii. (youtoo18)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama