Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 2

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (646)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Akta X podle mě fungovala právě hlavně kvůli ústřednímu páru. Pokud by mělo jít jen o konpirační teorie o spiknutí vlády s ufony, byla by to na více než 200 dílů nesnesitelná polévka. Nicméně parťácké rytí, blýskání se jeden před druhým, jiskření z potenciálního vztahu... To drželo seriál pohromadě. A drží to do značné míry i tento film. Mulder a Scully nám zestárli, pro nepamětníky museli něco málo zopakovat a vysvětlit, ale dalo se to přežít. Na poměry Akt X celkem běžný příběh je, jak jsem předeslal, jen kulisa -- tenhle mikrosvět Muldera a Scully funguje i po letech. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Seriál "X-Files" jsem pravidelně sledovala jen první 2-3 řady, líbilo se mi vyšetřování záhadných případů, ale nijak zvlášť mě nezajímaly konspirační teorie, kterým bylo postupně věnováno stále víc prostoru. Proto jsem pozdější série zhlédla jen občas, velmi sporadicky. Neuniklo mi, že Scully někde, nějak, s někým otěhotněla, ale neměla jsem tušení, zda to bylo s E.T. mimozemšťanem a jestli se jí narodil vetřelec. Soukromí Muldera a Scully mi bylo putna, vyhovovaly mi jejich přátelsky pracovní vztahy a doufala jsem, že nebudou zabředávat do pochybné romantiky. A tak pro mě film, ve kterém je tato dvojice mileneckým párem žijícím na hromádce (nebo jsou manželé?), byl překvapením - a ne zrovna příjemným. Scully už je pouhá lékařka, Mulder sedí doma a živí se kdoví čím, oba působí zahořkle, unaveně a slabě. Tenhle dojem se mě držel po celý film, necítila jse z něj žádné nadšení, žádnou energii. Mulder se časem vzpamatuje a objeví se záblesk někdejšího agenta, Scully bohužel prakticky po celou stopáž zůstává ufňukanou, zapšklou kravkou, což ji sice dělalo tak nějak reálnější, ale moje sympatie tentokrát neměla. Melancholické zimní atmosféře nemám co vytknout, hereckým výkonům také ne. Nedostatek nadpřirozených jevů bych odpustila, kdyby se děj více věnoval ústřední zápletce unesených žen a méně vzájemným vztahům a otázkám víry. Takhle je z toho pro mě malinko rozpačitý žánrový mix a zklamání z vývoje postav mých kdysi oblíbených agentů FBI. 59% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kdyby se film nehlasil k Aktum X, ale byl to proste lehce mysteriozni thriller, tak si nikdo moc nestezuje, jenze takle byly naroky precejen vyssi. Pribeh by spatnej nebyl, ale rozhodne by snes nejakou zajimavejsi pointu a vetsi porci tajemna. Nejvetsi problem je ve vztahu Muldera a Scullyovy, kterej je fakt vyresenej nejak debilne, jednu chvily to vypada, ze spolu bydli, jindy se zase sotva pozdravi, fakt sem se v tom moc nevyznal. A ani tomu nenapomaha obcasna zmatenost pribehu. Dalsi problem je primo v Scullyovy, jejiz role spociva v tom, ze bud furt otravne keca, jak se k patrani nechce uz vratit a pustit si tajemno do domu nebo co, pripadne se snazi lecit nejakyho malyho fakana a to by se vic hodilo do nejakyho nemocnicniho serialu. Aspon, ze Mulder je porad ten sympatak, co chce vse vypatrat. Takze celkove docela napinavej thriller s blbe vyresenym vztahem hlavnich postav. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Čistočistý dárek pro fanoušky, který se maskuje za film, který ocení i nezasvěcení či polozasvěcení. Neocení. Paradoxně právě ti, kteří seriál před lety sledovali a mají ho v paměti jako sérii případů monster z lesů, kanálů či polárních krajů prokládanou mimozemskou naháněčkou, budou nejvíce zklamaní. Kdo si ale s Mulderem a Scully prožil oněch devět seriálových let a chápe tak jejich rozvinuté pouto či narážky na Williama, docení zimní odyseu o poznání víc. Temných epizod, kde paranormální jevy nebyly ústředním bodem scénáře, nabídl seriál několik. Tady je ale všechno o dvě třídy osobnější. Díky tomu je tak z podceňovaného snímku nejen napínavý thriller, ale v první řadě i duševní očista obou hlavních hrdinů. Zkrátka (doslovné) zamávání nezapomenutelnému fenoménu, které si seriál bezpochyby zasloužil. Vzpomínalo se krásně, naštěstí ani tohle ještě nebyl úplný konec. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.0/10] | me: Pravdupovediac na tento film som sa tešil ako malý chlapec, pretože takéto comebacky neprichádzajú každý deň, ale musím (aj keď nerád) konštatovať, že sa to atmosférou blížilo k jednej (ľubovoľnej) slabšej časti X-Files. Hoci bolo veľmi príjemné opäť nasávať ten nádych a vidieť znovu Muldera a Scully-ovú :), čakal som proste viac. Od comebacku jedného z najkultovejších mysterióznych seriálov v pôvodnom hereckom obsadení som chcel mrazivejšiu atmosféru a taký ten sprány x-náboj. Film nebol zlý, ale som si istý, že všetci sme čakali viac. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Když je Scullyová na cestě do své kanceláře, můžete vidět režiséra Chrise Cartera na lavičce. (Karlos80)
  • Postava Franz Tomczeszyn je odkaz na kostymérku Lisu Tomczeszynovou. (Karlos80)
  • V čase 1:03:10 jedna ze sester promluví česky:„Začíná mít záchvat“. I přesto, že doktor i zbylé sestry mluví rusky. (Pumpenzen)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama