Reklama

Reklama

VOD (1)

Třetí díl série Underworld, která ve světě vydělala přes 200 milionů dolarů, se zabývá podstatou krvavého boje mezi aristokratickými upíry a barbarskými Lycany (vlkodlaky), který se táhne už po staletí. Mladý Lycan Lucian (Michael Sheen) se ujme role mocného vůdce a sjednotí vlkodlaky v boji proti Viktorovi (Bill Nighy), démonickému králi upírů, který je po stovky let pronásleduje. K Lucianovi se připojí i jeho tajná láska, krásná upírka Sonja (Rhona Mitra), aby se společně pokusili osvobodit Lycany z jejich krutého otroctví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (581)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Najslabší diel série. Nevydal sa ale úplne márnou cestou a pohľad do minulosti je zaujímavý. Nové, ale aj dobre známe postavy, intrigy, vzťahy a jedno veľké povstanie Lycanov. Príbeh však občas pôsobí nedotiahnuto a hlúpo. Okrem solídnej úvodnej akčnej naháňačky trpia všetky nasledujúce akčné scény veľmi rýchlym a chaotickým strihom, ktorý znemožnuje akýkoľvek krvavý pôžitok z akcie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $45,802,315Tržby Celosvetovo $91,327,197Tržby za predaj DVD v USA $46,730,696 //počet predaných kusov 2,287,305║ Asi nikdy nepochopím o čo presne v tejto sérii ide ale nevadí, po filmovej stránke to je odbité rovnako ako prvý diel(jedine druhý ako tak uspokojil), príbeh nijak zvlášť nefunguje(obyčajná 100x videná planina) a nemá ani na čom stavať, ide tu len o akúsi vraždivosť medzi lycanmi a upírmi, čo už v tretom pokračovaní nie je nič nové a maximálne to príde otravné... horšie je že ani po akčnej stránke to nenadchne, je to prevažne domrvené zmeteným strihom, takže v tomto ohľade si nič dostatočne nevychutnáme, trikovo priemer, režisér to natočil bez najmenšej invencie takže ťažko povedať aj o nejakom klasickom rutinérstve - proste nehrozí, maximálne tak oko poteší celkom sympatická odroda Kate Beckinsale v podobe herečky Rhony Mitra. /35%/ ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Zavŕšenie mojej obľúbenej série nedopadlo najlepšie, ale mohla z toho byť aj väčšia fraška. Len Wiseman dohliadal na priebeh natáčania už len z postu producenta a film musel mať teda statočne na háku, keďže celý dej bol tak zmätený a nemožný, že robil neskutočnú hanbu prvým dvom častiam. Záporák Bill Nighy ostal sám v poli, pretože ani Mitra ani Sheen nepredviedli to, čo som od nich očakával a samotného Nighyho to muselo neskutočne frustrovať, keďže mu z toho neraz zmodraveli oči. Samotným tvorcom potom už nezostávalo nič iné, len vsadiť na opačnú kartu, prihodiť viac brutalít, sťatých hláv, vysatej krvi, aby aspon ako-tak zaplátali tie hrozné diery, ktoré sa im podarilo zaplátať asi tak, ako našim cestárom tie naše na cestách po zime. Slabšie tri hviezdičky, vydreté, ošúchané, nezaslúžené. 55%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený historický horor, ktorý je zaujímavým dielom tejto slušnej série. Má veľmi dobrý príbeh, ktorý radikálne predchádza udalostiam prvých dvoch dielov, zobrazuje stredovek, kedy boli upíri vládnucou vrstvou a vlkodlaci žili ešte za hradbami ako divá zver. Dcéra upírskeho vládcu a prvý vyspelý vlkodlak sa do seba zamilujú, ale vlkodlak je za to uväznený a tak začne chystať vzburu svojho druhu. So spracovaním som nadmieru spokojný, síce v prvej polovici sa ešte nájde niekoľko slabších miest, ale inak je dej väčšinu času dosť zaujímavý, či už samotným stredovekým pojatím, ale hlavne tým, že sa venuje samotnému začiatku vojny so zapojením dôležitých vedľajších postáv z jednotky. Akcie je tu dosť a je na tom dobre. Je takmer totožná s bežnými historickými filmami, takže boje bojovníkov v brnení, len protivníkmi sú vlkodlaci, som spokojný s jej rozmanitosťou, nechýbajú súboje jeden na jedného, boje s presilami a aj rozsiahle akcie s množstvami bojovníkov. Poteší aj celková krvavosť a niektoré slušné nápady, len škoda horšieho strihu, niektoré scény sú pomerne neprehľadné. Najviac sa mi páči záverečný boj o hrad, streľba kolov cez okná alebo aj úvodná akcia. Herecké obsadenie je výborné, Rhona Mitra a Michael Sheen v hlavných úlohách, plno dobrých vedľajších postáv, a Bill Nighy ako hlavný záporák. Réžia je celkom slušná, aj keď v pár detailoch by sa ešte dala vylepšiť a čo sa týka technickej stránky, tak tiež nie je zlá, ale mám problém s dvomi stránkami, až prílišná tmavosť, je mi jasné, že film s upírmi má byť tmavší, ale tu je to až moc a tiež to, že je jedno, či sa dej odohráva v miestnostiach, pri hradbách alebo v lese, stále z toho cítiť štúdiovosť. Som spokojný, konečne môžem pochvláliť aj scenár a aj s tými spomínanými zápormi je to najlepší diel celej série. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 77%. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

První a druhý Underworld upřímně nesnáším, ke Vzpouře Lycanů jsem tedy přistupoval s řádným despektem. Zcela zbytečně. Je VÝRAZNĚ vyzrálejší snad ve všech směrech. Počínaje herci (k tradičně božímu Nighymu se připojuje skvělý Sheen a velmi slušná Mitra), pokračujíce přes solidní akci, slušné triky (nikoliv výborné, ale od prvního Underworldu obrovský skok), skvělou atmosféru a končí u cool finále a skvělé hudby. Underworld je překvapení, dojmy jsou skrz na skrz pozitivní a dokonce... Dokonce ve mne film probudil chut pustti si první Underworld ještě jednou a zkusit mu dát šanci. A to už je opravdu co říct... ()

Galerie (70)

Zajímavosti (5)

  • V Severní Americe film utržil 45,8 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 92,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

11.08.2009

Třetí Underworld s podtitulem Vzpoura Lycanů sice nevydělal tolik jako předchozí dvě části, ale při rozumném rozpočtu 35 miliónů dolarů jsou i tržby v celkovém souhrnu 91 mega docela potěšující. Něco… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Prezident v ohrožení. Už zase.

Prezident v ohrožení. Už zase.

17.11.2008

Len Wiseman se po úspěchu Smrtonosné pasti 4 vykašlal na sérii Underworld a třetí část za něj natočil trikový mistr Patrick Tatopoulos. Len očividně čekal na mnohem atraktivnější nabídky. Jedna… (více)

Reklama

Reklama