Reklama

Reklama

Pátek třináctého

  • USA Friday the 13th (více)
Trailer 1

Vítejte zpátky v Crystal Lake v tomto mrazivém přepracování kultovního hororu Pátek třináctého. Clay Miller se ve snaze najít svou ztracenou sestru vydává do tajuplných lesů v okolí legendárního jezera Crystal Lake, kde pod tlejícími stromy narazí na zchátralé zbytky starého obydlí. A to není jediné, co vyčkává ukryto v hustém lese. I přes varování policie a místních usedlíků Clay sleduje těch pár stop, které má, s pomocí mladé dívky Jenny, co sem přijala s partou kamarádů ze školy strávit divoký víkend. Všichni zde ale najdou víc, než vůbec chtěli. Netuší, že vstoupili do rajónu jedné z nejhrůznějších postav americké filmové historie – děsivého zabijáka vyzbrojeného mačetou, který v Crystal Lake loví nevinné … Jasona Voorheese. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (683)

obitus 

všechny recenze uživatele

Jason Voorhees, rychlý jako blesk a mrštný jako kočka, si ve své podzemní dílničce vyrábí pasti a poplašná zařízení. Občas si tam donese nějaké to tělo (k večeři?) či zajatce. Marcus Nispel si natočil další (ukecaný!) Texaský masakr, aniž by bral sebemenší ohledy na sérii Pátek 13 a její tradice. Michael Bay je rakovinou současného horroru a nový Pátek pak jeho zatím největším vyprodukovaným nádorem. Děcka ovšem budou hýkat nadšením. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Je celkem škoda, co provedli Jasonovi, když ho převlékali do moderního kabátu...asi holt vrah, který řeší všechno s klidem dneska není moc cool. Takže Jason nám tu běhá a nedivil bych se, kdyby byl pod maskou nějaký zkušený parkourista...navíc to podzemí? Proboha... Navíc i bodycount není kdovíjak vysoký (sice ctí název filmu, ale my chceme více mrtvol!), na druhou stranu tu alespoň stříká krev a vypouštějí kozy :) Ovšem v případě různých úmrtí se mohli trochu více odvázat...opakuje se tu totiž skoro neustále jeden otravný pattern. NIcméně, pokud mám Pátek přirovnat k Valentýnu, tak tu máme jasného vítěze. Navíc jsem byl v tomto případě po dlouhé době v kině sám, takže se dostavil ten pravý filmový zážitek :D ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19miliónovTržby USA $65,002,019Tržby Celosvetovo $90,646,114Tržby za predaj DVD v USA $8,189,694 //počet predaných kusov 505,829║ Škoda že ide len o prevarenú vodu, z dobrou ohlušujúcou hudbou od Steva Jablonsky a lakačkami ponúkanými ako na bežiacom páse, len keby to po prvej polovice filmu nezačalo prerastať cez hlavu a ponúklo to aj niečo iné než okukanú pásovú teen-vyvraždovačku. Pre mňa v každom prípade stráviteľnejšie než pôvodný film. /45%/ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dávam filmu tri hviezdy pretože nejde o nič nové a aj keď v remake-u okrem lepších efektov asi veľa nového čakať netreba, scenár nemusel byť postavený na už tak otrepanej pesničke – ideme na chatu. Na druhú stranu to mohlo byť aj horšie a zopár vecí sa vydarilo, znovu sa musím vrátiť k nájdeniu a nasadeniu legendárnej masky. Rozhodne ide o slušnú porcovačku a pre fandov fenoménu Piatok trinásteho megasviatok. Inak ale iba ďalšia priemerná položka do zoznamu remake-ov. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

No jo, Michael Bay si tyhle remaky prostě umí zprodukovat a ze slavných hororů dělá trochu popcornovější slashery. Tentokrát byl na řadě Jason a nutno říct, že jemu tohle oživení docela bodlo a vraždí jak za mlada. Jasný, příběh je takovej mišmaš, fanoušci si možná občas postesknou na starý časy a ani bát se u toho člověk nebude. Ale člověk u toho zabije čas obstojně, Jason vraždí ve vražedném tempu a až na trochu zdlouhavej začátek s první várkou obětí jsem se nenudil. Marcus Nispel to natočil tím svým videoklipovým stylem, kterej zrovna sem dobře padne a Jared Padalecki se svým charizmatem dokazuje, že ve vyvražďovačkách nemusí hrát jenom blbí teenageři. Prostě vcelku obstojný slasher a dalšímu setkání u s Jasonem u Crystal Lake se nebráním. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (28)

  • Včetně tohoto remaku zavraždil Jason v celé filmové sérii celkem 167 lidí. (gogos)
  • Název filmu se objeví až po necelých 24 minutách. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Raimi a horory pro celou rodinu

Raimi a horory pro celou rodinu

05.10.2009

Podivnou novou divizi vytvořil Sam Raimi v rámci své na horory zaměřené produkční společnosti Ghost House Pictures. Pod hlavičkou Spooky Pictures prý budou vznikat „thrillery pro celou rodinu“.… (více)

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama