Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při stavbě nového Las Vegas se stane Fryovi nehoda, při které se naučí číst myšlenky, díky přívěsku, který se mu zabodne do hlavy a tedy do mozku. Poté, co Fry objeví své nové schopnosti, ho vyhledá skupina lidí se stejnými schopnostmi. Tuto skupinu vede tajemný muž č. 9, který Fryovi řekne, že jen on může zachránit vesmír před zničením. Fry se dává do služeb pana Wonga, který chce zničit celé jedno rameno Mléčné dráhy, kvůli stavbě největšího minigolfového hřiště ve vesmíru. Této stavbě chtějí zabránit ekofeministky, ke kterým se přidá i Leela a další ženy z Futuramy a Planet Expresu. A tím se rozpadne celý Planet Expres...... Dalším vedlejším příběhem je příběh Bendera, který se zamiluje do ženy Don Bota, šéfa robomafie. (artuš)

(více)

Recenze (202)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Poslední kousek do DVDtéky Futuramy... opět ve stylu jako jeden seriálový díl, roztáhnutý na hodinu a půl, vystlaný zkomplikováním děje a postranními příběhy (které však nebyly tak výrazné jako v předchozích). Fanouškovi Futuramy, jako jsem já, to celkem zábavu přinese, ale není to nejsilnější kousek, spíš průměr... ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Nepřekvapí, neurazí, pobaví. Poté, co jsem seriál viděl minimálně 5 x a stále jsem z něho nadšený, na žádný z celovečerních filmů s Futuramou jsem se ještě 2 x nepodíval. Prostě tenhle typ humoru, založený na bizardních postavách a jejich hláškách, absurdních situacích, se prostě s delším a složitějším příběhem trochu nesnese. Naštěstí v tomto filmu je příběh na druhé koleji a na zábavné vtípky je tak prostoru opět dost. A navíc se Futurama zase "angažuje": záchrana přírody, ohrožených druhů a dokonce celých planet, feministky, šovinisti, zkorumpovaní politici i vědci, pořádně ostře do nich...a pak Zoidberg zvrací zeleně a natírá tím loď...x krát ohrané vtípky, ale stále dobré:) ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Poté, co se při jedné nehodě Fryovi do mozku zabodne tajemný přívěšek, je obdařen úžasnou schopností číst ostatním myšlenky. Díky tomu je kontaktován tajnou skupinou, která v něm vidí spasitele celého vesmíru. Proti němu stojí multimilionář, který chce postavit ve vesmíru obří minigolfové hřiště, a cílovou jamku chce přesně tam, kde je podivná fialová planeta. Planeta, na jejímž zničení či nezničení stojí budoucnost vesmíru... Futuramu obecně mám hodně rád, a seriál patří k mým nejoblíbenějším. A právě proto tomuto filmu možná trochu křivdím, ale oproti zábavnosti jednotlivých dílů je hodně slabý. Možná kdyby se to srazilo do jednoho (dvou, třech) dílů, tak by to stačilo. Takhle se zde kombinuje (bez ladu a skladu) několikero příběhů, a je z toho tak trochu zelenofialový mišmaš. Na druhou stranu, stále je znát práce Matta Groeninga, a u některých scén jsem padal k zemi (už třeba úvodní scéna s pijavicí). Škoda jen toho eko-feministického nádechu - chvilkama mi přišlo, že si z toho dělá Matt Groening prču, ale že se bojí trochu víc odvázat, aby jej feministky neumlátily čepicema ... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Nápad poslepovat několik dílů dohromady a udělat z nich celovečeráky, se mi nelíbí. V případě Benderovi hry a Benderova parádního terna to totiž nedopadlo dobře. Takže i když jsem měl možnost vidět Fialového trpaslíka už před rokem, počkal jsem si až zklamání opadne. Možná jsem v tomto případě ani nemusel, protože ze všech čtyř filmů, je Fialový trpaslík nejkompaktnější a nejbližší seriálové Futuramě. Tzn. konečně je vtipný, děj má spád a míst kde se člověk nudí není moc. Snad je to i tím, že tvůrci výjímečně ubrali v okatém parodování slavné klasiky a dali si práci s vymýšlením vlastních vtípků. Právě v tom byla síla seriálové Futuramy a vlastně i Simpsonů. Přesto mám nepříjemný pocit, že šlo o jeden z posledních tvůrčích záchvatů a Futuramu čeká stejný konec jako zmiňované žluťáky ze Springfieldu. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Po čtvrtém filmu už konečně mohu prohlásit, že si tato série drží sinusoidní kvalitu :-) Inu, režisérovi Peteru Avanzinovi se daří líp, jako Dwaynu Carey-Hillovi... Into the Wild Green Yonder je ze všech Futurama filmů tím nejsoudrženštějším a konečně tedy vypadá víc jako film a méně jako několik poslepovaných epizod. Na plakátové rýpání do mediálně propíraných témat už jsem se zvykl a poloinfantilní futuramacký situační humor mě snad nikdy nepřestane bavit. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Členkou Vrchního soudu je také žena jménem Sagal. Jedná se o Katey Sagal, neboli hlas Leely. (HellFire)
  • Vo filme odznejú pravdivé vedecké poznatky ako Gap Keeler, prstenec Saturnu, asteroid 2261 Keeler a kráter na Marse s názvom Keeler. Všetky tieto veci sú pomenované podľa astronóma Edwarda Jamesa Keelera. (Greenpeacak)
  • Na snímek navazuje 1. epizoda 6. série seriálu s názvem „Znovuzrození“. (722018954)

Reklama

Reklama