Reklama

Reklama

Americký táta

(seriál)
  • USA American Dad! (více)
TV spot
USA, (2005–2023), 133 h 46 min (Minutáž: 9–22 min)

Hrají:

Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Curtis Armstrong, Mike Barker, Patrick Stewart, Eddie Kaye Thomas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(366)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který se má neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

fastum 

všechny recenze uživatele

Bokovka Setha MacFarlanea se povedla na sto procent! American dad narozdíl od Family Guye udržuje o trochu silnější příběhovou linii a nepřerušuje ji nesouvisejícími vtípky. To se někomu může zdát jako mínus (on Family guy na nich dost stojí) ale jak říkám tohle je seriál jiný, a podle mě FG kvalitou některých dílů i překonává. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Takového tátu můžou mít jen v Americe! Normální americká rodinka, která vlastní mluvící rybičku a schovává doma mimozemšťana. Výborná náhražka a zaplácnutí po zhlédnutí jiných animáků. Drsné a vtipné scény nadupané v každé epizodě. Po pár dílech musím přiznat, že jsem čekal víc a vžití do seriálu nakonec stálo zato, jen pro ty kteří po pár dílech nesledují dál. / Viděné epizody z 1-11 série *191.dílů / Sleduji 12. sérii ( Hodnocení: 9/10 ) ()

Reklama

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

1. série - ***** (100%) U Amerického Taťky je cítit, že MacFarlane už má něco za sebou, něco kvalitního za sebou, a i proto je jeho Stan Smith od první epizody po republikánsku vtipný as hell a to samé se dá konstatovat i o všech členech jeho rodiny, kde nechybí emcionálně nevyzpytatelně houpačkový mimozemšťan, Roger, nebo německy akcentující rybka, Klaus. MacFarlane boduje hlavně všudypřítomnou nadsázkou, nebojí se parodie (a že mu jde) a hlavně nezapomíná, že je třeba vyždímat potenciál extrémního agenta CIA/amerického taťku až na dřeň. V první sérii se mu to daří náramně. 2. série - ***** (100%) Protentokrát 19 epizod a Seth McFarlane nepolevuje až natolik, že mě napadlo srovnání s ostřejším South Park kultem. American Dad totiž v každém díle střílí ostrými a ve svém humoru si mnohdy taky nebere servítky, nicméně udržuje se na zdravém rozcestí mezi konzervativními Simpsony a v řadě posledních sérií již doslova zvrhlým South Parkem. Je zde sice více než dominantní Stan Smith, agent z povolením defacto všeho, ale ani jeho rodinka nezůstává pozadu a některé šílné zápletky epizod fakt zaslouží zkouknout za život více než jednou. 3. série - ***** (100%) Je moc fajn vidět, jak MacFarlanovi s jídlem roste chuť. American Dad! je i ve třetí sérii svým humorem svěží v každém díle a nestřílí si jenom z popkultury, ale nebojí se bořit klasické scifi, špiónské a možná i seriálové stereotypy. Pro Setha není nic nerealizovatelné a právě ta neurvalost z něj dělá toho nejdravějšího žraloka animované současnosti. 4. série - ***** (100%) Tak jako u každého seriálu se dříve nebo později vyprofiluje postava, kterou ohlasy fanoušků dotlačí k většímu prostoru. Tady je to jednoznačně mimozemšťan Roger, který je natolik neomezenou postavou, že si s ní dělá MacFarlane prakticky, co chce a ostatní členy Stanovy rodiny přitom také nenechává strádat. A - Dad je prostě lepší a lepší. ()

Janko666 

všechny recenze uživatele

Chybí mi nějaké skvělé vedlejší postavy typu: Quagmire, Apu, Ziodberg nebo Herbert the pervert. S přibývajícími díly kvalita prý roste, takže ještě uvidíme. EDIT: Ano kvalita roste, postavy přibývají, ale jak tady někdo napsal: rozdíly mezi bezmála geniálními díly a průměrnými je skutečně obrovský! Tak nakonec lepší než Futurama, minimálně stejně dobré, jako Drawn Together a Simpsonovi, ale furt nudnější než Family Guy a South Park. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tak ako sa vedú spory Simpsonovi vs Futurama, tak rovnaký problém nastáva v prípade Griffinovi vs Americký táta. Americký táta mi príde oproti Griffinom o niečo menej bezohľadný voči morálnym hodnotám a menej vulgárny. Hlavným plusovým bodom oproti Griffinom je fakt, že Americký táta má rozmanitejšie pôsobiace zápletky jednotlivých dielov. Hlavné ciele humoru sú prehnané vlastenectvo, fungovanie tajných služieb, strach z terorizmu a samozrejme predovšetkým rodinné vzťahy. Treba uznať, že kvalita seriálu sa od prvých dvoch-troch sérií posunula na vyšší level a nastavenú laťku s prehľadom udržiava. Hlavnými ťahúňmi sú jednoznačne Stan a hviezda celého seriálu Roger, ktorý je nechutný, zvrhlý, škodoradostný, necitlivý, zákerný, sobecký, ale predovšetkým zábavný! Časom sa k nim, vďaka kvalitatívnemu vzostupu seriálu ako takého, pripojila aj Francine. Kedysi som to videl na remízu, no dnes mi príde súboj G vs AT ako prelievanie pomeru 60:40 v prospech AT. ()

Galerie (2 386)

Zajímavosti (49)

  • V 8. epizodě 11. série "Morning Mimosa", když si Steve prohlíží Youtube, můžeme si všimnout videa, které se jmenuje ,,Animation" a je na něm postavička s hlavou králíka. Je to odkaz na 10. epizodu 9. řady "Familyland", kde jsou úplně stejné postavy v zábavním parku. (Technical58)
  • Rogerův hlas je inspirován hercem Paulem Lyndenem. (Pumiiix)

Reklama

Reklama